Cheesecake med hindbær og lakrids

Cheesecake kommer i mange varianter, men denne version med kombinationen af cheesecake med hindbær og lakrids på en cookiebund, kan få tænderne til at løbe i vand hos de fleste!

Ditte Julie har været på hindbærrov i sin have, og hvad skal man ellers lave med hindbær end en lækker og smuk cheesecake. Denne opskrift på cheesecake med hindbær og lakrids, er en kombination der ikke er til at tage fejl af. Bunden er en sprød cookiebund bagt med Valsemøllen Kage Hvedemel. Find mere information om Kage Hvedemel her.

Se opskrift
cheesecake med hindbær

Køkkentid
1 t. og 30 min.

Ventetid
5 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 personer

Cookiebund
80 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1 tsk lakridsgranulat
80 g lyst rørsukker
80 g blødt smør
50 g hvid chokolade, gold (karamelliseret)

Hindbærostecreme
3,5 blad husblas
150 g hindbær
1 citron, saften heraf
1/2 tsk vaniljepasta eller 1 tsk vaniljesukker
200 g flødeost, neutral
1 dl creme fraiche, 18 %
100 g flormelis
2 dl piskefløde
100 g friske hindbær

Marengs 
70 g æggehvider
70 g hvidt sukker
70 g flormelis
lidt pink/rosa pastafarve

Pynt
Friske hindbær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Cookiebund

 

  1. Ælt alle ingredienserne sammen på nær chokoladen.
  2. Når massen er ensartet tilsættes chokoladen (hakket eller i knapper).
  3. Pres dejen ud i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  4. Bag bunden ved 200°C (varmluft 180°C) i 12-15 minutter.
  5. Lad bunden køle af i formen.
  6. Placer et stykke kageplast ned langs kanten.

Hindbærostecreme

 

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Kom hindbær, citronsaft og vanilje op i en gryde og bring det i kog og lad det koge i 1-2 minutter.
  3. Mas hindbærrene og rør den udblødte husblas heri og lad det svale.
  4. Rør flødeost, creme fraiche og flormelis sammen i en skål til en ensartet masse.
  5. Kom et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med hindbærkompotten.
  6. Kom det herefter op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde.
  7. Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker.
  8. Placer de friske hindbær på cookiebunden og hæld herefter ostecreme ud over bund og hindbær.
  9. Glat overfladen og stil kagen på køl i mindst 3-4 timer eller gerne natten over.

Marengs

 

  1. Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret. Pisk derefter massen til en sej marengs.
  2. Sigt flormelis i massen og vend det forsigtigt sammen.
  3. Fordel massen i 3 skåle, og indfarv hver marengsmasse med de ønskede farver. Her er brugt hvid, let rosa og mørke rosa.
  4. Hæld hver farvet marengsmasse på sprøjtepose med en rund glat tyl.
  5. Fastgør bagepapiret på en bageplade og afsæt små marengstoppe.
  6. På et anden bageplade laves lange stave af marengs. Bag dem ved 130°C (varmluft 110°C) i 40-50 minutter, dette afhænger meget af din ovn.
  7. Når de er helt afkølet brækkes stavene i mindre stykker og kan anvendes som pyt.

Pynt

 

  1. Befri kagen fra formen og kageplast.
  2. Dekorer med marengsstave, toppe og friske hindbær.

cheesecake med hindbærcheesecake med hindbærcheesecake med hindbærcheesecake med hindbær

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.