Cheesecake med hindbær og lakrids

Cheesecake kommer i mange varianter, men denne version med kombinationen af cheesecake med hindbær og lakrids på en cookiebund, kan få tænderne til at løbe i vand hos de fleste!

Ditte Julie har været på hindbærrov i sin have, og hvad skal man ellers lave med hindbær end en lækker og smuk cheesecake. Denne opskrift på cheesecake med hindbær og lakrids, er en kombination der ikke er til at tage fejl af. Bunden er en sprød cookiebund bagt med Valsemøllen Kage Hvedemel. Find mere information om Kage Hvedemel her.

Se opskrift
cheesecake med hindbær

Køkkentid
1 t. og 30 min.

Ventetid
5 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 personer

Cookiebund
80 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1 tsk lakridsgranulat
80 g lyst rørsukker
80 g blødt smør
50 g hvid chokolade, gold (karamelliseret)

Hindbærostecreme
3,5 blad husblas
150 g hindbær
1 citron, saften heraf
1/2 tsk vaniljepasta eller 1 tsk vaniljesukker
200 g flødeost, neutral
1 dl creme fraiche, 18 %
100 g flormelis
2 dl piskefløde
100 g friske hindbær

Marengs 
70 g æggehvider
70 g hvidt sukker
70 g flormelis
lidt pink/rosa pastafarve

Pynt
Friske hindbær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Cookiebund

  1. Ælt alle ingredienserne sammen på nær chokoladen.
  2. Når massen er ensartet tilsættes chokoladen (hakket eller i knapper).
  3. Pres dejen ud i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  4. Bag bunden ved 200°C (varmluft 180°C) i 12-15 minutter.
  5. Lad bunden køle af i formen.
  6. Placer et stykke kageplast ned langs kanten.

Hindbærostecreme

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Kom hindbær, citronsaft og vanilje op i en gryde og bring det i kog og lad det koge i 1-2 minutter.
  3. Mas hindbærrene og rør den udblødte husblas heri og lad det svale.
  4. Rør flødeost, creme fraiche og flormelis sammen i en skål til en ensartet masse.
  5. Kom et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med hindbærkompotten.
  6. Kom det herefter op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde.
  7. Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker.
  8. Placer de friske hindbær på cookiebunden og hæld herefter ostecreme ud over bund og hindbær.
  9. Glat overfladen og stil kagen på køl i mindst 3-4 timer eller gerne natten over.

Marengs

  1. Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret. Pisk derefter massen til en sej marengs.
  2. Sigt flormelis i massen og vend det forsigtigt sammen.
  3. Fordel massen i 3 skåle, og indfarv hver marengsmasse med de ønskede farver. Her er brugt hvid, let rosa og mørke rosa.
  4. Hæld hver farvet marengsmasse på sprøjtepose med en rund glat tyl.
  5. Fastgør bagepapiret på en bageplade og afsæt små marengstoppe.
  6. På et anden bageplade laves lange stave af marengs. Bag dem ved 130°C (varmluft 110°C) i 40-50 minutter, dette afhænger meget af din ovn.
  7. Når de er helt afkølet brækkes stavene i mindre stykker og kan anvendes som pyt.

Pynt

  1. Befri kagen fra formen og kageplast.
  2. Dekorer med marengsstave, toppe og friske hindbær.

cheesecake med hindbærcheesecake med hindbærcheesecake med hindbærcheesecake med hindbær

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.