Sarah Bernhardt kager med brombærmousse

Brombærmousse, hvid chokoladeovertræk og chokoladeganache … får det tænderne til at løbe i vand? Så prøv denne opskrift på Sarah Bernhardt kager, hvor netop de tre ting er hovedingredienserne, som sammen danner en uimodståelig trekløver.

Lækre hjemmelavede Sarah Bernhardt kager, som alle vil elske. Ditte Julie har udviklet disse fine kager med brombærmousse. En lidt anerleders version af den klassiske Sarah Bernhardt, som smager himmelsk. Selvom kagerne indeholder mange elementer, er de det hele værd!

Se opskrift

Køkkentid
2 t.

Ventetid
6 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sarah Bernhardt kager med brombærmousse: 5 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

6 stk.

Brombærmousse:

1/2 blad husblas
1⁄2 tsk vaniljepasta
1 spsk lyst rørsukker
50 g brombær
1⁄2 økologisk citron, skal og saft
1/2 dl piskefløde

Hvid chokoladecremeux:

4 blade husblas
300 g god hvid chokolade
2,5 dl sødmælk
2,5 dl piskefløde
100 g pasteuriserede æggeblommer
50 g lyst rørsukker

Vaniljemørdej:

75 g  Valsemøllen hvedemel
30 g flormelis
40 g smør, blødt
et nip salt
1 tsk vaniljesukker
1 æggeblommer

Chokoladeganache:

80 g ruby chokolade
1/2 dl piskefløde
10 g glukosesirup

I øvrigt:

Friske brombær
Spiselige blomster

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Brombærmousse:

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Kog vaniljepasta, sukker, brombær, fintrevet citronskal og saft op i en lille gryde i 5 – 10 minutter.
  3. Tag det af varmen.
  4. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage.
  5. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme bærsaft og lad det svale, til det er lunt.
  6. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum.
  7. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med bærsaften.
  8. Hæld moussen på sprøjtepose og støb moussen i halvkuglesilikoneforme (3 cm i diameter).
  9. Stil dem på frost i mindst et par timer eller gerne natten over.

Hvid chokoladecremeux:

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  3. Varm sødmælk og fløde op til kogepunktet i en gryde.
  4. Pisk æggeblommer og rørsukker sammen i en skål.
  5. Hæld lidt af den varme flødeblanding op i æggeblandingen, og hæld det herefter op i gryden til resten af flødeblandingen.
  6. Lad cremen legere og tykne under konstant piskning ved middelvarme.
  7. Når cremen er tyknet og rammer 85 grader, tages den af varmen.
  8. Sigt massen igennem en finmasket sigte.
  9. Rør den udblødte husblas heri.
  10. Hæld herefter cremen over den hakkede chokolade og rør i cremen med en dejskraber.
  11. Stavblend cremen, så den bliver helt jævn.
  12. Hæld cremen på sprøjtepose og støb otte moussekugler (jeg bruger formen Truffles 6 cm i diameter).
  13. Fyld formen 2/3 op med creme.
  14. Befri brombærmousse halvkuglerne fra formen og placér en halvkugle i hver form med hvælvingen nedad.
  15. Fyld formen op med ekstra creme hvis nødvendigt.
  16. Stil moussen på frost i mindst fire timer eller natten over.

Vaniljemørdej:

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør, vaniljesukker og salt, til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.
  3. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  4. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 30 min.
  5. Ælt mørdejen kort sammen.
  6. Udrul dejen i 2 – 3 mm tykkelse på et bord let drysset med mel.
  7. Udstik små bunde (6 cm i diameter – gerne med en bølgekant).
  8. Bag bundene ved 190 grader varmluft i 10 – 12 min.
  9. Lad dem køle af.

Chokoladeganache:

  1. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  2. Varm fløde og glukosesirup op i en gryde til lige under kogepunktet.
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør det forsigtigt sammen med en dejskraber i små cirkulære bevægelser.
  4. Kom husholdningsfilm over ganachen og lad den svale af, indtil den er lun(ca. 35 grader).
  5. Kom ganachen i en sprøjtepose og klip et lille hul.
  6. Befri moussekuglerne fra formen og placér dem på en bund.
  7. Sprøjt forsigtigt chokoladeganache udover moussens top og lav nogle ”løbere” af chokolade.

 

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.