Citrontærter med hvid chokolade og marengs

Citrontærter er den perfekte dessert, hvis du godt vil have en kombination af det søde og syrlige til at afslutte en middag på.

Disse små fine citrontærter med hvid chokolade og marengs er en skøn frisk dessert, der går lige i hjertet hos dem, der elsker syrlige desserter.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
3 t. 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Citrontærter med hvid chokolade og marengs: 2 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

10 stk.

Mørdej
175 g Valsemøllen Kage Hvedemel
80 g flormelis
100 g blødt smør
2 æggeblommer

Citroncreme
4 blade husblas
225 g hvid chokolade
4 dl piskefløde
2 stk. citron (usprøjtet)

Marengs
2 æggehvider
4 spsk. sukker
½ tsk. friskpresset citronsaft

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej

  1. Bland kage hvedemel og flormelis.
  2. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen.
  3. Saml dejen med æggeblommer. Stil dejen på køl i ca. 1 time.
  4. Rul dejen ud og stik 10 runde stykker ud med en form der passer til tærteformene. Fordel dem i de små tærteforme helt op til kanten.
  5. Bag bundende i en forvarmet ovn ved 200°C (Varmluft 180°C) i ca. 10-15 minutter.
  6. Lad dem køle af.

Citroncreme

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 20 minutter.
  2. Hak chokoladen ud i små stykker.
  3. Varm fløden op i en gryde. Tag den af varmen og lad den afkøle i ca. 5 minutter.
  4. Kom chokoladen i og rør til chokoladen er smeltet. Kom revet citronskal og saften fra 2 citroner i og rør rundt.
  5. Vrid husblassen fri for vand og smelt den over vandbad. Kom husblassen i cremen og rør rundt.
  6. Fordel herefter cremen i de små tærtebunde og stil kagerne på køl i mindst 2 timer.

Marengs

  1. Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en stiv marengs til sukkeret er opløst.
  2. Fordel marengsen på tærterne med en sprøjtepose eller ske.
  3. Tænd ovnen på grill, og stil tærterne ind øverst i ovnen med ovnlågen åben, marengsen skal kun lige tage farve. Eller brug en gasbrænder til at give marengsen farve.
  4. Server citrontærterne straks.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.