Citrontærter med hvid chokolade og marengs

Citrontærter er den perfekte dessert, hvis du godt vil have en kombination af det søde og syrlige til at afslutte en middag på.

Disse små fine citrontærter med hvid chokolade og marengs er en skøn frisk dessert, der går lige i hjertet hos dem, der elsker syrlige desserter.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
3 t. 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Citrontærter med hvid chokolade og marengs: 3 ud af 5 baseret på 14 anmeldelser

Opskrift

10 stk.

Mørdej
175 g Valsemøllen Kage Hvedemel
80 g flormelis
100 g blødt smør
2 æggeblommer

Citroncreme
4 blade husblas
225 g hvid chokolade
4 dl piskefløde
2 stk. citron (usprøjtet)

Marengs
2 æggehvider
4 spsk. sukker
½ tsk. friskpresset citronsaft

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej

  1. Bland kage hvedemel og flormelis.
  2. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen.
  3. Saml dejen med æggeblommer. Stil dejen på køl i ca. 1 time.
  4. Rul dejen ud og stik 10 runde stykker ud med en form der passer til tærteformene. Fordel dem i de små tærteforme helt op til kanten.
  5. Bag bundende i en forvarmet ovn ved 200°C (Varmluft 180°C) i ca. 10-15 minutter.
  6. Lad dem køle af.

Citroncreme

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 20 minutter.
  2. Hak chokoladen ud i små stykker.
  3. Varm fløden op i en gryde. Tag den af varmen og lad den afkøle i ca. 5 minutter.
  4. Kom chokoladen i og rør til chokoladen er smeltet. Kom revet citronskal og saften fra 2 citroner i og rør rundt.
  5. Vrid husblassen fri for vand og smelt den over vandbad. Kom husblassen i cremen og rør rundt.
  6. Fordel herefter cremen i de små tærtebunde og stil kagerne på køl i mindst 2 timer.

Marengs

  1. Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en stiv marengs til sukkeret er opløst.
  2. Fordel marengsen på tærterne med en sprøjtepose eller ske.
  3. Tænd ovnen på grill, og stil tærterne ind øverst i ovnen med ovnlågen åben, marengsen skal kun lige tage farve. Eller brug en gasbrænder til at give marengsen farve.
  4. Server citrontærterne straks.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.