Citrontærter med hvid chokolade og marengs

Citrontærter er den perfekte dessert, hvis du godt vil have en kombination af det søde og syrlige til at afslutte en middag på.

Disse små fine citrontærter med hvid chokolade og marengs er en skøn frisk dessert, der går lige i hjertet hos dem, der elsker syrlige desserter.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
3 t. 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Citrontærter med hvid chokolade og marengs: 2 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

10 stk.

Mørdej
175 g Valsemøllen Kage Hvedemel
80 g flormelis
100 g blødt smør
2 æggeblommer

Citroncreme
4 blade husblas
225 g hvid chokolade
4 dl piskefløde
2 stk. citron (usprøjtet)

Marengs
2 æggehvider
4 spsk. sukker
½ tsk. friskpresset citronsaft

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej

  1. Bland kage hvedemel og flormelis.
  2. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen.
  3. Saml dejen med æggeblommer. Stil dejen på køl i ca. 1 time.
  4. Rul dejen ud og stik 10 runde stykker ud med en form der passer til tærteformene. Fordel dem i de små tærteforme helt op til kanten.
  5. Bag bundende i en forvarmet ovn ved 200°C (Varmluft 180°C) i ca. 10-15 minutter.
  6. Lad dem køle af.

Citroncreme

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 20 minutter.
  2. Hak chokoladen ud i små stykker.
  3. Varm fløden op i en gryde. Tag den af varmen og lad den afkøle i ca. 5 minutter.
  4. Kom chokoladen i og rør til chokoladen er smeltet. Kom revet citronskal og saften fra 2 citroner i og rør rundt.
  5. Vrid husblassen fri for vand og smelt den over vandbad. Kom husblassen i cremen og rør rundt.
  6. Fordel herefter cremen i de små tærtebunde og stil kagerne på køl i mindst 2 timer.

Marengs

  1. Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en stiv marengs til sukkeret er opløst.
  2. Fordel marengsen på tærterne med en sprøjtepose eller ske.
  3. Tænd ovnen på grill, og stil tærterne ind øverst i ovnen med ovnlågen åben, marengsen skal kun lige tage farve. Eller brug en gasbrænder til at give marengsen farve.
  4. Server citrontærterne straks.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.