Citrontærter med hvid chokolade og marengs

Citrontærter er den perfekte dessert, hvis du godt vil have en kombination af det søde og syrlige til at afslutte en middag på.

Disse små fine citrontærter med hvid chokolade og marengs er en skøn frisk dessert, der går lige i hjertet hos dem, der elsker syrlige desserter.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
3 t. 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Citrontærter med hvid chokolade og marengs: 2 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

10 stk.

Mørdej
175 g Valsemøllen Kage Hvedemel
80 g flormelis
100 g blødt smør
2 æggeblommer

Citroncreme
4 blade husblas
225 g hvid chokolade
4 dl piskefløde
2 stk. citron (usprøjtet)

Marengs
2 æggehvider
4 spsk. sukker
½ tsk. friskpresset citronsaft

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej

  1. Bland kage hvedemel og flormelis.
  2. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen.
  3. Saml dejen med æggeblommer. Stil dejen på køl i ca. 1 time.
  4. Rul dejen ud og stik 10 runde stykker ud med en form der passer til tærteformene. Fordel dem i de små tærteforme helt op til kanten.
  5. Bag bundende i en forvarmet ovn ved 200°C (Varmluft 180°C) i ca. 10-15 minutter.
  6. Lad dem køle af.

Citroncreme

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 20 minutter.
  2. Hak chokoladen ud i små stykker.
  3. Varm fløden op i en gryde. Tag den af varmen og lad den afkøle i ca. 5 minutter.
  4. Kom chokoladen i og rør til chokoladen er smeltet. Kom revet citronskal og saften fra 2 citroner i og rør rundt.
  5. Vrid husblassen fri for vand og smelt den over vandbad. Kom husblassen i cremen og rør rundt.
  6. Fordel herefter cremen i de små tærtebunde og stil kagerne på køl i mindst 2 timer.

Marengs

  1. Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en stiv marengs til sukkeret er opløst.
  2. Fordel marengsen på tærterne med en sprøjtepose eller ske.
  3. Tænd ovnen på grill, og stil tærterne ind øverst i ovnen med ovnlågen åben, marengsen skal kun lige tage farve. Eller brug en gasbrænder til at give marengsen farve.
  4. Server citrontærterne straks.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.