Sådan gør du
Mørdej
- Bland kage hvedemel og flormelis.
- Skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen.
- Saml dejen med æggeblommer. Stil dejen på køl i ca. 1 time.
- Rul dejen ud og stik 10 runde stykker ud med en form der passer til tærteformene. Fordel dem i de små tærteforme helt op til kanten.
- Bag bundende i en forvarmet ovn ved 200°C (Varmluft 180°C) i ca. 10-15 minutter.
- Lad dem køle af.
Citroncreme
- Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 20 minutter.
- Hak chokoladen ud i små stykker.
- Varm fløden op i en gryde. Tag den af varmen og lad den afkøle i ca. 5 minutter.
- Kom chokoladen i og rør til chokoladen er smeltet. Kom revet citronskal og saften fra 2 citroner i og rør rundt.
- Vrid husblassen fri for vand og smelt den over vandbad. Kom husblassen i cremen og rør rundt.
- Fordel herefter cremen i de små tærtebunde og stil kagerne på køl i mindst 2 timer.
Marengs
- Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en stiv marengs til sukkeret er opløst.
- Fordel marengsen på tærterne med en sprøjtepose eller ske.
- Tænd ovnen på grill, og stil tærterne ind øverst i ovnen med ovnlågen åben, marengsen skal kun lige tage farve. Eller brug en gasbrænder til at give marengsen farve.
- Server citrontærterne straks.