Byg-selv-lagkage

Byg-selv-lagkage er en perfekt måde at tage børn med i køkkenet på, da du kan forberede mere eller mindre i forhold til, hvor gamle dine børn er. Ditte Julie har denne gang haft sin datter Karla med i køkkenet, og har forberedt lagkagebunde og vaniljecreme, så Karla kan bruge sin energi på at pynte de fine små lagkager. Du kan også servere  dem opdelt, og lad dine gæster bygge deres egen byg-selv-lagkage.

En lagkage kan laves i mange udgaver. Denne opskrift er med luftige lagkagebunde og en smagfuld vaniljecreme, pyntet med friske bær, som du selvfølgelig selv kan variere, som du ønsker. Lagkagebundene er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der er perfekt til kager bagt med bagepulver. Læs mere om Kage Hvedemel her.

Se opskrift
byg-selv-lagkage

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Byg-selv-lagkage: 3 ud af 5 baseret på 10 anmeldelser

Opskrift

5-6 små lagkager

Lagkagebund
3 store æg
175 g lyst rørsukker
70 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk. bagepulver
70 g kartoffelmel

Vaniljecreme
1 vaniljestang
2 spsk. lyst rørsukker
20 g maizena majsstivelse
2 dl sødmælk
2 æggeblommer
2 dl piskefløde

Pynt
Friske bær
Chokoladepynt
Rød skovsyre

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Byg-selv-lagkage bunde

  1. Pisk æg og rørsukker til en meget luftig og tyk æggesnaps.
  2. Bland hvedemel, bagepulver og kartoffelmel sammen og sigt det ned i æggesnapsen.
  3. Fordel dejen i en stor form eller en bradepande beklædt med bagepapir.
  4. Bag bunden midt i ovnen ved 200°C (varmluft 180°C) i 10-12 minutter til den giver efter ved let tryk.
  5. Lad bunden køle af og derefter udstik 12-15 små lagkagebunde (7-8 cm i diameter).

Vaniljecreme

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt kornene ud og mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Gem den tomme vaniljestang.
  2. Rør maizenaen ud i 2 spsk. mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af rørsukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt.
  3. Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
  4. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle, mens du pisker konstant i gryden.
  5. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, imens du hele tiden pisker.
  6. Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang og sæt cremen i køleskab til den er helt kold.
  7. Tag dernæst cremen ud fra køleskabet, pisk den lind med en elpisker.
  8. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den lidt ad gangen sammen med den kolde vaniljecreme.
  9. Fyld cremen i en sprøjtepose, og den er klar til brug.

Pynt 

  1. Placer en lagkagebund på en tallerken og kom lidt vaniljecreme herpå.
  2. Gentag til du har to lag.
  3. Kom alle de bær og pynt på, du ønsker.
  4. Lad dine gæster lave deres egen byg-selv-lagkage.
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.