Chokoladefondant

Chokoladefondant, eller blødende hjerter som det også kaldes, er desserten over alle desserter, hvis man ikke kan få nok chokolade. Den sprøde overflade med en flydende chokolademidte, går direkte i en chokoladeelskers hjerte.

En chokoladefondant er helt perfekt chokoladedessert – sprød på overfladen og blød i midten. Denne lækre intense chokoladedessert er alle chokoladeelskeres drøm. Desserten er bagt med Kage Hvedemel, som er perfekt til kager, der skal bages med bagepulver.

Se opskrift
Chokoladefondant

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokoladefondant: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

10 stk.

200 g mørk chokolade
200 g smør
100 g sukker
80 g Valsemøllen Kage Hvedemel
200 g pasteuriseret æggeblommer
100 g pasteuriseret æggehvider
Olie til at smøre formene med

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Hak chokolade og smelt den sammen med smør og sukker i en skål over vandbad.
  2. Sigt mel ned i chokoladeblandingen og rør godt.
  3. Tilsæt herefter æggeblommer og æggehvider og rør godt.
  4. Smør forme med olie eller smør.
  5. Fordel dejen i formene, skal fyldes 3/4 op.
  6. Opbevar dem tildækket i køleskabet, indtil de skal bages – det skal først bages lige inden servering.
  7. Bag eventuelt en smagsprøve for at ramme den præcise bagetid.
  8. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180°C (Varmluft 200 °C) i ca. 8-10 minutter. Det er vigtig at kagernes midte er ubagt.
  9. Afkøl kagerne i et par minutter.
  10. Anrettes i formene eller tages ud og anrettes på en tallerken.
  11. Drys evt. med flormelis på toppen og server med råsyltede bær og vanilje is.

Et godt tip: Vores chokoladefondant er bagt med Dansk Kage Hvedemel, som er perfekt til når du skal bage kager. I vores Bageskole kan du lære endnu mere om, hvordan at du kan bage med en hvedemel specielt til kager. Her kan du også få en masse andre bagetips, hvis du ligesom os bare elsker at bage.

Chokoladefondant

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.