Chokoladefondant

Chokoladefondant, eller blødende hjerter som det også kaldes, er desserten over alle desserter, hvis man ikke kan få nok chokolade. Den sprøde overflade med en flydende chokolademidte, går direkte i en chokoladeelskers hjerte.

En chokoladefondant er helt perfekt chokoladedessert – sprød på overfladen og blød i midten. Denne lækre intense chokoladedessert er alle chokoladeelskeres drøm. Desserten er bagt med Kage Hvedemel, som er perfekt til kager, der skal bages med bagepulver.

Se opskrift
Chokoladefondant

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10 stk.
  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 80 g Valsemøllen Kage hvedemel
  • 200 g pasteuriseret æggeblommer
  • 100 g pasteuriseret æggehvider
  • Olie til at smøre formene med

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Hak chokolade og smelt den sammen med smør og sukker i en skål over vandbad.
  2. Sigt mel ned i chokoladeblandingen og rør godt.
  3. Tilsæt herefter æggeblommer og æggehvider og rør godt.
  4. Smør forme med olie eller smør.
  5. Fordel dejen i formene, skal fyldes 3/4 op.
  6. Opbevar dem tildækket i køleskabet, indtil de skal bages – det skal først bages lige inden servering.
  7. Bag eventuelt en smagsprøve for at ramme den præcise bagetid.
  8. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180°C (Varmluft 200 °C) i ca. 8-10 minutter. Det er vigtig at kagernes midte er ubagt.
  9. Afkøl kagerne i et par minutter.
  10. Anrettes i formene eller tages ud og anrettes på en tallerken.
  11. Drys evt. med flormelis på toppen og server med råsyltede bær og vanilje is.

Et godt tip: Vores chokoladefondant er bagt med Dansk Kage Hvedemel, som er perfekt til når du skal bage kager. I vores Bageskole kan du lære endnu mere om, hvordan at du kan bage med en hvedemel specielt til kager. Her kan du også få en masse andre bagetips, hvis du ligesom os bare elsker at bage.

Chokoladefondant