Sådan gør du
Krakkeleret pistaciedej
- Blend pistacienødderne til pistaciemel.
- Ælt det hele godt sammen med hænderne.
- Udrul dejen mellem 2 stykker bagepapir – 2 mm tykkelse.
- Læg dejen på køl imens du laver vandbakkelserne.
Vandbakkelse
- Kom smør, rørsukker og vand op i en gryde. Bring det i kog. Når smørret er smeltet og det koger tages det af varmen.
- Sigt mel og kom det i gryden på én gang, og rør dejen igennem med en grydeske.
- Sæt gryden tilbage på varmen og rist melbollen af i et par minutter. Lad dejen køle lidt af i en skål.
- Herefter tilsættes et æg ad gangen (dejen skal i hvert fald have 3 æg, slå det sidste æg ud i en skål og pisk det sammen, så du evt. kan tilsætte et halv æg mere til dejen).
- Pisk hvert æg i dejen med en håndmixer med dejkroge. Det vil ligne dejen skiller, hver gang du tilsætter et æg, så pisk/rør godt imellem hvert æg, så dejen samler sig igen.
- Efter 3 æg tilsættes ca. 1/2 æg yderligere og pisk godt.
- Tjek om dejen er klar eller skal have det sidste halve æg. Du tjekker dejen ved at trække en finger igennem dejen, hvor dit spor skal blive stående.
- Er dejen klar, hældes den på sprøjtepose, og der afsættes 20 små vandbakkelser på en bageplade beklædt med bagepapir i bunden.
- Tag din krakkelerede dej ud fra køl, og udstik 20 små runde bunde (5 cm i diameter), og placer dem oven på hver vandbakkelse.
- Bag dem ved 180°C varmluft i 35-40 minutter. Åbn IKKE ovnen, før de først 35 minutter er gået – ellers klasker de sammen. Afkøl dem på en bagerist.
Hvid chokoladecreme
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
- Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål.
- Varm fløden op til lige under kogepunktet.
- Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst.
- Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen.
- Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks. 5 grader).
- Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker og hæld cremen på sprøjteposen.
Citroncurd
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
- Kom citronsaft, revet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret op i en gryde, og bring det i kog.
- Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig æggesnaps.
- Kom den varme citronlage op i æggemassen, og rør sammen.
- Kom det tilbage i gryden, og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner.
- Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas og bagefter det kolde smør, og rør det ud i massen.
- Stil citroncremen på køl og lad den køle helt ned. Hæld bagefter curden på sprøjtepose.
- Klip et skråt hul i begge sprøjteposer.
- Prik et lille hul i bunden af hver vandbakkelse.
- Fyld først den hvide chokoladecreme i vandbakkelserne (husk at gøre plads til citroncurden).
- Fyld bagefter citroncurden i vandbakkelserne. (De behøver ikke at være fyldt helt op – ligemeget i hver vandbakkelse).
Ditte Julies tip til succesfulde vandbakkelser
Der findes mange gode måder at gøre det på, men med disse huskeregler får Ditte Julie held med sine vandbakkelser 9 ud af 10 gange.
- Brug en håndmixer til at røre dejen sammen med og ikke en grydeske – anvend dejkrogene til håndmixeren.
- Hold hele tiden øje med dejen, og husk du ikke nødvendigvis skal komme den samme mængde æg i dejen hver gang – så vær forsigtig.
- Lad din masse køle lidt af, inden du tilsætter æggene.