Semlor med hvid chokoladecreme og rabarber

Prøve denne lækre svenske udgave af fastelavnsbollen. Disse semlor med hvid chokoladecreme og rabarber smager sødt og syrligt, ligesom de skal!

I Sverige hedder fastelavnsboller semlor. Det er store, bløde boller med et lækkert fyld af flødeskum, og marcipan eller marmelade.  Semlor er en nemmere udgave fastelavnsbollerne, da man bager bollerne uden fyld og derfor ikke risikerer, at fyldet ikke bliver hvor det skal. Vi har lavet en opskrift på semlor med hvid chokoladecreme og rabarber, der skiller sig lidt ud fra den klassiske. Fyldet skal først i når bollerne er bagt. Server dem til gæsterne til fastelavnsfesten.

Se opskrift
Semlor med hvid chokoladecreme og rabarber

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 - 3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Semlor med hvid chokoladecreme og rabarber: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

15 stk.

Semlor
50 g gær
250 g mælk
90 g blødt smør
1 æg
30 g sukker
450-500  g Valsemøllen Hvedemel
Rabarber marmelade eller anden marmelade

Hvid chokoladecreme:
200 g hvid chokolade, hakket
1,5 blade husblas
350 g fløde

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Hvid chokoladecreme:

  1. Udblød husblas i koldt vand, og lun imens fløden til lige under kogepunktet.
  2. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og rør rundt til alt chokoladen er smeltet.
  3. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt den til den varme blanding og rør godt rundt.
  4. Dæk moussen med husholdningsfilm og sæt den på køl i mindst 2-3 timer. Når moussen skal bruges tages den ud og piskes op indtil den bliver luftig.

Semlor:

  1. Lun mælk op sammen med smør til det er smeltet, og lad det afkøle til fingertemperatur.
  2. Smuldre gæren i og rør rundt til gæren er opløst.
  3. Kom  æg, sukker og mel i og ælt dejen godt sammen.. Dejen må gerne være lidt klistret, da den skal æltes igennem igen senere.
  4. Sæt dejen et lunt sted i 45 minutter.
  5. Sigt mel ud på en bordplade og vip dejen ud. Ælt dejen let sammen igen og  del dejen i 15 lige store stykker og tril 15 små boller.
  6. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke i 45 minutter
  7. Tænd ovnen på 200 grader.
  8. Pensel boller med et sammen pisket æg og bag dem i ovnen i ca. 10-12 minutter.
  9. Tag dem ud og lad dem afkøle helt inden fyldet tilføjes.
  10. Klip eller skær toppen af bollerne og udhul lidt af bollerne, så der er plads til fyld.
  11. Kom moussen i en sprøjtepose med tyl.
  12. Tilføj ca. 1 tsk. marmelade og top med den hvide chokoladecreme. Placer det afskåret stykke på toppen og drys med flormelis.
+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.