Semlor – skøn opskrift på de svenske fastelavnsboller

Prøve denne lækre svenske udgave af fastelavnsbollen - Semlor

I Sverige hedder fastelavnsboller – semlor. Det er store, bløde boller med et lækkert fyld af flødeskum, og marcipan eller marmelade. Semlor er en nemmere udgave fastelavnsbollerne, da man bager bollerne uden fyld og derfor ikke risikerer, at fyldet ikke bliver hvor det skal. Fyldet skal først i når bollerne er bagt. Denne udgave er med rabarbermarmelade  hvid chokoladecreme.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 - 3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Semlor – skøn opskrift på de svenske fastelavnsboller: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 15 stk.

50 g gær
250 g mælk
90 g blødt smør
1 æg
30 g sukker
450-500  g Valsemøllen Hvedemel
Rabarber marmelade eller anden marmelade

Hvid chokoladecreme:
200 g hvid chokolade, hakket
1,5 blade husblas
350 g fløde

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Lun mælk op sammen med smør til det er smeltet, og lad det afkøle til fingertemperatur.
  2. Smuldre gæren i og rør rundt til gæren er opløst.
  3. Kom  æg, sukker og mel i og ælt dejen godt sammen.. Dejen må gerne være lidt klistret, da den skal æltes igennem igen senere.
  4. Sæt dejen et lunt sted i 45 minutter.
  5. Sigt mel ud på en bordplade og vip dejen ud. Ælt dejen let sammen igen og  del dejen i 15 lige store stykker og tril 15 små boller.
  6. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke i 45 minutter
  7. Tænd ovnen på 200 grader.
  8. Pensel boller med et sammen pisket æg og bag dem i ovnen i ca. 10-12 minutter.
  9. Tag dem ud og lad dem afkøle helt inden fyldet tilføjes.
  10. Klip eller skær toppen af bollerne og udhul lidt af bollerne, så der er plads til fyld.
  11. Tilføj ca. 1 tsk. marmelade og top med den hvide chokoladecreme. Placer det afskåret stykke på toppen og drys med flormelis.

Hvid chokoladecreme:

Udblød husblas i koldt vand, og lun imens fløden til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og rør rundt til alt chokoladen er smeltet. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt den til den varme blanding og rør godt rundt. Dæk moussen med husholdningsfilm og sæt den på køl i mindst 2-3 timer. Når moussen skal bruges tages den ud og piskes op indtil den bliver luftig. Kom moussen i en sprøjtepose med tyl.

 

Udviklet af Carina Kjær, der er fotograf, madstylist og opskriftudvikler på www.carinakjaer.com.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.