Semlor med hvid chokoladecreme og rabarber

Prøve denne lækre svenske udgave af fastelavnsbollen. Disse semlor med hvid chokoladecreme og rabarber smager sødt og syrligt, ligesom de skal!

I Sverige hedder fastelavnsboller semlor. Det er store, bløde boller med et lækkert fyld af flødeskum, og marcipan eller marmelade.  Semlor er en nemmere udgave fastelavnsbollerne, da man bager bollerne uden fyld og derfor ikke risikerer, at fyldet ikke bliver hvor det skal. Vi har lavet en opskrift på semlor med hvid chokoladecreme og rabarber, der skiller sig lidt ud fra den klassiske. Fyldet skal først i når bollerne er bagt. Server dem til gæsterne til fastelavnsfesten.

Se opskrift
Semlor med hvid chokoladecreme og rabarber

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 - 3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Semlor med hvid chokoladecreme og rabarber: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

15 stk.

Semlor
50 g gær
250 g mælk
90 g blødt smør
1 æg
30 g sukker
450-500  g Valsemøllen Hvedemel
Rabarber marmelade eller anden marmelade

Hvid chokoladecreme:
200 g hvid chokolade, hakket
1,5 blade husblas
350 g fløde

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Hvid chokoladecreme:

 1. Udblød husblas i koldt vand, og lun imens fløden til lige under kogepunktet.
 2. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og rør rundt til alt chokoladen er smeltet.
 3. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt den til den varme blanding og rør godt rundt.
 4. Dæk moussen med husholdningsfilm og sæt den på køl i mindst 2-3 timer. Når moussen skal bruges tages den ud og piskes op indtil den bliver luftig.

Semlor:

 1. Lun mælk op sammen med smør til det er smeltet, og lad det afkøle til fingertemperatur.
 2. Smuldre gæren i og rør rundt til gæren er opløst.
 3. Kom  æg, sukker og mel i og ælt dejen godt sammen.. Dejen må gerne være lidt klistret, da den skal æltes igennem igen senere.
 4. Sæt dejen et lunt sted i 45 minutter.
 5. Sigt mel ud på en bordplade og vip dejen ud. Ælt dejen let sammen igen og  del dejen i 15 lige store stykker og tril 15 små boller.
 6. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke i 45 minutter
 7. Tænd ovnen på 200 grader.
 8. Pensel boller med et sammen pisket æg og bag dem i ovnen i ca. 10-12 minutter.
 9. Tag dem ud og lad dem afkøle helt inden fyldet tilføjes.
 10. Klip eller skær toppen af bollerne og udhul lidt af bollerne, så der er plads til fyld.
 11. Kom moussen i en sprøjtepose med tyl.
 12. Tilføj ca. 1 tsk. marmelade og top med den hvide chokoladecreme. Placer det afskåret stykke på toppen og drys med flormelis.
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.