Semlor med hvid chokoladecreme og rabarber

Prøve denne lækre svenske udgave af fastelavnsbollen. Disse semlor med hvid chokoladecreme og rabarber smager sødt og syrligt, ligesom de skal!

I Sverige hedder fastelavnsboller semlor. Det er store, bløde boller med et lækkert fyld af flødeskum, og marcipan eller marmelade.  Semlor er en nemmere udgave fastelavnsbollerne, da man bager bollerne uden fyld og derfor ikke risikerer, at fyldet ikke bliver hvor det skal. Vi har lavet en opskrift på semlor med hvid chokoladecreme og rabarber, der skiller sig lidt ud fra den klassiske. Fyldet skal først i når bollerne er bagt. Server dem til gæsterne til fastelavnsfesten.

Se opskrift
Semlor med hvid chokoladecreme og rabarber

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 - 3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Semlor med hvid chokoladecreme og rabarber: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

15 stk.

Semlor
50 g gær
250 g mælk
90 g blødt smør
1 æg
30 g sukker
450-500  g Valsemøllen Hvedemel
Rabarber marmelade eller anden marmelade

Hvid chokoladecreme:
200 g hvid chokolade, hakket
1,5 blade husblas
350 g fløde

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Hvid chokoladecreme:

 1. Udblød husblas i koldt vand, og lun imens fløden til lige under kogepunktet.
 2. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og rør rundt til alt chokoladen er smeltet.
 3. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt den til den varme blanding og rør godt rundt.
 4. Dæk moussen med husholdningsfilm og sæt den på køl i mindst 2-3 timer. Når moussen skal bruges tages den ud og piskes op indtil den bliver luftig.

Semlor:

 1. Lun mælk op sammen med smør til det er smeltet, og lad det afkøle til fingertemperatur.
 2. Smuldre gæren i og rør rundt til gæren er opløst.
 3. Kom  æg, sukker og mel i og ælt dejen godt sammen.. Dejen må gerne være lidt klistret, da den skal æltes igennem igen senere.
 4. Sæt dejen et lunt sted i 45 minutter.
 5. Sigt mel ud på en bordplade og vip dejen ud. Ælt dejen let sammen igen og  del dejen i 15 lige store stykker og tril 15 små boller.
 6. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke i 45 minutter
 7. Tænd ovnen på 200 grader.
 8. Pensel boller med et sammen pisket æg og bag dem i ovnen i ca. 10-12 minutter.
 9. Tag dem ud og lad dem afkøle helt inden fyldet tilføjes.
 10. Klip eller skær toppen af bollerne og udhul lidt af bollerne, så der er plads til fyld.
 11. Kom moussen i en sprøjtepose med tyl.
 12. Tilføj ca. 1 tsk. marmelade og top med den hvide chokoladecreme. Placer det afskåret stykke på toppen og drys med flormelis.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.