Gammeldags fastelavnsboller med bærkompot og hvid chokoladecreme

Bag gammeldags fastelavnsboller med creme og kompot.

Gammeldags fastelavnsboller med creme er en sikker vinder til fastelavn. Men hvad med at give fastelavnsbollen et twist af syrlig stikkelsbær kompot og hvid chokoladecreme? Bagerlandsholdet har udviklet denne lækre, syrlige opskrift på gammeldags fastelavnsboller med stikkelsbær kompot, hvid chokoladecreme og en sprød kiks på toppen af briochebollen.

Se opskrift
gammeldags fastelavnsbolle med creme og bær kompot

Køkkentid
1 time

Ventetid
24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

Ca. 16 stk.

Hvid chokolade creme 

440 g fløde
15 g citrongræs
100 g æggeblommer
50 g sukker
257 g hvid chokolade
3 husblas

Stikkelsbær kompot

250 g frosne stikkelsbær
75 g sukker
4 g citronsaft

Brioche dej

335 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
37 sukker
179 g æg
27 g mælk
13 g tørgær
9 g honning
6 g salt
200 g usaltet smør

Småkage dej

160 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
160 g sukker
140 g smør

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Hvid chokoladecreme

  1. Skær citrongræs tyndt.
  2. Kom fløde og citrongræs i en gryde, og lad det koge op.
  3. Tag gryden af varmen, og lad det stå i 30 minutter.
  4. Pisk sukker og æggeblommer.
  5. Smelt chokoladen i vandbad eller i mikroovn.
  6. Kom husblassen i blød.
  7. Varm fløden op, og jævn æggesnapsen med fløden
  8. Pisk blandingen sammen med chokoladen.
  9. Kom husblassen i, og lad den smelte i.
  10. Kom cremen på køl til dagen efter.
  11. Pisk cremen luftig
  12. Kom cremen i en sprøjtepose.

Stikkelsbær kompot

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde, og lad det koge sammen i 5-10 minutter indtil stikkelsbærrene er kogt helt ud, og alt vandet er fordampet.
  2. Kom kompotten i en rund sillikoneform, 4x2cm, 20 g, og kom dem i fryseren indtil det skal bruges.
  3. Kompotten er optøet og klar til servering efter ca. 20-30 min.

Brioche dej

  1. Kom alle ingredienserne på nær smørret i en skål.
  2. Ælt dejen i 5 minutter i en røremaskine ved lav hastighed, eller med hænderne i 7 minutter.
  3. Skru op for hastigheden, og tilsæt langsomt smørret.
  4. Lad dejen køle helt af i køleskabet (1-2 timer bør gøre det).
  5. Vej dejen af til 50 g, og form dem til en pæn bolle.
  6. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne hæve ved stuetemperatur i 2-3 timer.

Småkage dej

  1. Ælt alle ingredienserne sammen
  2. Lad dejen køle af.
  3. Rul dejen ud med en tykkelse på 1 mm, og udstik runde kager. Brug en udstikker på 9 cm.

Den færdige fastelavnsbolle

  1. Kom småkagerne ovenpå bollerne
  2. Bag bollerne i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 6-7 min.
  3. Lad bollerne køle af.
  4. Skær bollerne over, og læg et stykke frosent stikkelsbær kompot i midten af bollen.
  5. Kom hvid chokoladecreme i en sprøjtepose, og sprøjt rundt i kanten.