Gammeldags fastelavnsboller med bærkompot og hvid chokoladecreme

Bag gammeldags fastelavnsboller med creme og kompot.

Gammeldags fastelavnsboller med creme er en sikker vinder til fastelavn. Men hvad med at give fastelavnsbollen et twist af syrlig stikkelsbær kompot og hvid chokoladecreme? Bagerlandsholdet har udviklet denne lækre, syrlige opskrift på gammeldags fastelavnsboller med stikkelsbær kompot, hvid chokoladecreme og en sprød kiks på toppen af briochebollen.

Se opskrift
gammeldags fastelavnsbolle med creme og bær kompot

Køkkentid
1 time

Ventetid
24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

Ca. 16 stk.

Hvid chokolade creme 

440 g fløde
15 g citrongræs
100 g æggeblommer
50 g sukker
257 g hvid chokolade
3 husblas

Stikkelsbær kompot

250 g frosne stikkelsbær
75 g sukker
4 g citronsaft

Brioche dej

335 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
37 sukker
179 g æg
27 g mælk
13 g tørgær
9 g honning
6 g salt
200 g usaltet smør

Småkage dej

160 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
160 g sukker
140 g smør

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Hvid chokoladecreme

  1. Skær citrongræs tyndt.
  2. Kom fløde og citrongræs i en gryde, og lad det koge op.
  3. Tag gryden af varmen, og lad det stå i 30 minutter.
  4. Pisk sukker og æggeblommer.
  5. Smelt chokoladen i vandbad eller i mikroovn.
  6. Kom husblassen i blød.
  7. Varm fløden op, og jævn æggesnapsen med fløden
  8. Pisk blandingen sammen med chokoladen.
  9. Kom husblassen i, og lad den smelte i.
  10. Kom cremen på køl til dagen efter.
  11. Pisk cremen luftig
  12. Kom cremen i en sprøjtepose.

Stikkelsbær kompot

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde, og lad det koge sammen i 5-10 minutter indtil stikkelsbærrene er kogt helt ud, og alt vandet er fordampet.
  2. Kom kompotten i en rund sillikoneform, 4x2cm, 20 g, og kom dem i fryseren indtil det skal bruges.
  3. Kompotten er optøet og klar til servering efter ca. 20-30 min.

Brioche dej

  1. Kom alle ingredienserne på nær smørret i en skål.
  2. Ælt dejen i 5 minutter i en røremaskine ved lav hastighed, eller med hænderne i 7 minutter.
  3. Skru op for hastigheden, og tilsæt langsomt smørret.
  4. Lad dejen køle helt af i køleskabet (1-2 timer bør gøre det).
  5. Vej dejen af til 50 g, og form dem til en pæn bolle.
  6. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne hæve ved stuetemperatur i 2-3 timer.

Småkage dej

  1. Ælt alle ingredienserne sammen
  2. Lad dejen køle af.
  3. Rul dejen ud med en tykkelse på 1 mm, og udstik runde kager. Brug en udstikker på 9 cm.

Den færdige fastelavnsbolle

  1. Kom småkagerne ovenpå bollerne
  2. Bag bollerne i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 6-7 min.
  3. Lad bollerne køle af.
  4. Skær bollerne over, og læg et stykke frosent stikkelsbær kompot i midten af bollen.
  5. Kom hvid chokoladecreme i en sprøjtepose, og sprøjt rundt i kanten.
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.