Nemme fastelavnsboller

De bedste og nemmeste fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce i midten, pyntet med glasur

Med Valsemøllen bolleblanding kan du nemt lave de lækreste hjemmelavede fastelavnsboller.  Fyld dem med vaniljecreme, remonce eller syltetøj og pynt dem med glasur og krymmel. Vil du prøve kræfter med en bløddej fra bunden eller er du mere til vandbakkelse eller den svenske sSmlor, kan du se alle vores opskrifter på fastelavnsboller her.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 18 stk.

1 ps. Valsemøllen Boller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4½ dl vand, lidt koldere end lunkent (ca. 25°C)

Vaniljecreme
2 æg
50 g sukker
40 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
5 dl mælk
2 tsk. vaniljesukker

Remonce
100 g blødt smør
100 g Lyst rørsukker

Glasur
100 g flormelis
3,5 spsk. vand

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Kom lunkent vand i en skål. Tilsæt posens indhold  og Valsemøllen tørgær.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Rul dejen ud til et rektangel og skær 3×6 firkanter.
  4. Læg spiseskefuld vaniljecreme og en teskefuld remonce på midten og fold dejen op omkring. Vær omhyggelig med at lukke bollerne helt sammen, så ikke fyldet flyder ud under bagning. Brug eventuelt lidt vand. Lad bollerne hæve i 60 minutter ved stuetemperatur.
  5. Pensl de færdighævede fastelavnsboller med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i 15-20 minutter, til de er gyldne.
  6. Lad fastelavnsbollerne køle af på en rist.

Vaniljecreme (kan laves dagen før, så den når at blive helt kold)

  1. Pisk æg, sukker og mel sammen til en ensartet masse i en lille gryde., og rør mælk i.
  2. Tænd for blusset og pisk i gryden til det koger. Lad cremen koge godt igennem.
  3. Hældes i en beholder, der dækkes med husholdningfilm og stilles på køl.

Remonce

  1. Lad smørret blive blødt og rør rørsukker i.
  2. Lad remoncen sætte sig på køl igen – så er den nemmere at arbejde med.
+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.