Nemme fastelavnsboller – Bageblanding

Vores opskrift på nemme fastelavnsboller er rigtig nem. Vi har nemlig lavet dejen af vores bolleblanding, der gør det endnu nemmere at bage. De bedste og nemmeste fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce i midten, pyntet med glasur

Hvis du vil bage de nemme fastelavnsboller, er det bare at bruge Valsemøllen bolleblanding. Så kan du nemt lave de lækreste hjemmelavede fastelavnsboller. Fyld dem med vaniljecreme, remonce eller syltetøj og pynt dem med glasur og krymmel. Vil du prøve kræfter med en bløddej fra bunden eller er du mere til vandbakkelse eller den svenske semlor, kan du se alle vores opskrifter på fastelavnsboller her.

Se opskrift
nemme fastelavnsboller

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nemme fastelavnsboller – Bageblanding: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

18 stk.

1 ps. Valsemøllen Boller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4½ dl vand, lidt koldere end lunkent (ca. 25°C)

Vaniljecreme
2 æg
50 g sukker
40 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
5 dl mælk
2 tsk. vaniljesukker

Remonce
100 g blødt smør
100 g Lyst rørsukker

Glasur
100 g flormelis
3,5 spsk. vand

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Vaniljecreme (kan laves dagen før, så den når at blive helt kold)

  1. Pisk æg, sukker og mel sammen til en ensartet masse i en lille gryde., og rør mælk i.
  2. Tænd for blusset og pisk i gryden til det koger. Lad cremen koge godt igennem.
  3. Hældes i en beholder, der dækkes med husholdningfilm og stilles på køl.

Remonce

  1. Lad smørret blive blødt og rør rørsukker i.
  2. Lad remoncen sætte sig på køl igen – så er den nemmere at arbejde med.

Dej

  1. Kom lunkent vand i en skål. Tilsæt posens indhold  og Valsemøllen tørgær.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Rul dejen ud til et rektangel og skær 3×6 firkanter.
  4. Læg spiseskefuld vaniljecreme og en teskefuld remonce på midten og fold dejen op omkring. Vær omhyggelig med at lukke bollerne helt sammen, så ikke fyldet flyder ud under bagning. Brug eventuelt lidt vand. Lad bollerne hæve i 60 minutter ved stuetemperatur.
  5. Pensl de færdighævede fastelavnsboller med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i 15-20 minutter, til de er gyldne.
  6. Lad fastelavnsbollerne køle af på en rist.

Et godt tip: Skal de nemme fastelavnsboller blive endnu nemmere? Så kan du bruge en færdigblanding til kagecreme. Husk, at cremen skal være bagefast. Hvis ikke du kan finde en bagefast kagecreme, kan du stabilisere den, ved kun at bruge halvdelen af den væske der skal i. Så flyder den ikke så nemt ud af fastelavnsbollerne.