Fastelavn Choux

Bag lækre fastelavn Choux med Sara Bernhardt creme.

Fastelavn er højtiden, vi alle elsker, for det betyder flotte, lækre og smagfulde fastelavnsboller. Med denne opskrift kan du dykke ned i det franske kagekøkken med disse lækre fastelavnsboller med kiksetop og fyldt med Sara Bernhardt creme.

Server de lækre fastelavnsboller i weekenden til din familie og slip fantasien løs med pyntning af fastelavnsbollerne. Farv kiksedejen og pynt med f.eks. flødeskum, hakket chokolade eller dine yndlingsbær.

Se opskrift
Fastalavns Choux

Køkkentid
1 t 20 min.

Ventetid
50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fastelavn Choux: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

Sarah Bernhardt creme (laves dagen før brug)
2,5 dl piskefløde
100 g hvid eller mørk chokolade

Indfarvet kikse dej
80 g Valsemøllen Kage Hvedemel
80 g flormelis
80 g saltet smør, blødt
Evt. konditorfarve efter ønske

Choux dej
2 dl vand
100 g smør
100 g Valsemøllen Dansk Hvedemel 
4 æg

Sådan gør du

 

Sarah Bernhardt creme

  1. Varm fløden op i en gryde, lige til den koger.
  2. Hæld den varme fløde over chokoladen, og pisk det sammen.
  3. Tildæk cremen med husholdningsfilm direkte ovenpå cremen, så der ikke dannes kondens.
  4. Opbevarer cremen i køleskabet til dagen efter.

Indfarvet kikse dej

  1. Bland alle ingredienser godt sammen med hænderne.
  2. Kom dejen i en pose og rul den ud til 2 mm tykkelse inde i posen.
  3. Buk enden af posen om og læg dejen i køleskab eller fryser, mens du laver vandbakkelsesdejen.

Choux dej

  1. Vand og smør koges op i en lille gryde. Skru ned for varmen til ca. middel varme.
  2. Hæld melet i på én gang og rør dejen jævn og glat (blank) med en grydeske i ca. 2 minutter.
  3. Hæld dejen over i en skål.
  4. Tilsæt æggene et efter et til dejen – og pisk (med piskeris) sammen mellem tilsætning af hvert æg. Når det sidste æg er i, piskes dejen sammen til den er jævn og glat
  5. Fyld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt 12 runde kager med en diameter på ca. 6 cm. på bagepapiret.
  6. Tag kiksdejen ud af køleskab/fryser.
  7. Udstik 12 stk. med en diameter på 6 cm og læg en skive dej ovenpå hver kage.
  8. Bages i midten af ovnen i 35-40 minutter i en forvarmet ovn ved 190°C (varmluft 180°C), til den krakelerede top er lysebrun. Ovnen åbnes ikke under bagetiden.
  9. Choux afkøles utildækket på en rist.
Den færdige Choux
  1. Lav et hul, med en kniv i bunden af hver choux.
  2. Cremen tages ud af køleskabet, piskes med en elpisker til den bliver let og luftig.
  3. Fyld cremen i en sprøjtepose, som du har klargjort med en lille sprøjtetyl og fyld Sarah Bernhardt creme i hullet. Fyld gerne bollerne helt op.
  4. Pyntes af med flødeskum og hakkede chokolade stykker.

Et godt tip: Prøv også opskriften på nemme semlor. 

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.