Fastelavn Choux

Bag lækre fastelavn Choux med Sara Bernhardt creme.

Fastelavn er højtiden, vi alle elsker, for det betyder flotte, lækre og smagfulde fastelavnsboller. Med denne opskrift kan du dykke ned i det franske kagekøkken med disse lækre fastelavnsboller med kiksetop og fyldt med Sara Bernhardt creme.

Server de lækre fastelavnsboller i weekenden til din familie og slip fantasien løs med pyntning af fastelavnsbollerne. Farv kiksedejen og pynt med f.eks. flødeskum, hakket chokolade eller dine yndlingsbær.

Se opskrift
Fastalavns Choux

Køkkentid
1 t 20 min.

Ventetid
50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fastelavn Choux: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

Sarah Bernhardt creme (laves dagen før brug)
2,5 dl piskefløde
100 g hvid eller mørk chokolade

Indfarvet kikse dej
80 g Valsemøllen Kage Hvedemel
80 g flormelis
80 g saltet smør, blødt
Evt. konditorfarve efter ønske

Choux dej
2 dl vand
100 g smør
100 g Valsemøllen Dansk Hvedemel 
4 æg

Sådan gør du

 

Sarah Bernhardt creme

  1. Varm fløden op i en gryde, lige til den koger.
  2. Hæld den varme fløde over chokoladen, og pisk det sammen.
  3. Tildæk cremen med husholdningsfilm direkte ovenpå cremen, så der ikke dannes kondens.
  4. Opbevarer cremen i køleskabet til dagen efter.

Indfarvet kikse dej

  1. Bland alle ingredienser godt sammen med hænderne.
  2. Kom dejen i en pose og rul den ud til 2 mm tykkelse inde i posen.
  3. Buk enden af posen om og læg dejen i køleskab eller fryser, mens du laver vandbakkelsesdejen.

Choux dej

  1. Vand og smør koges op i en lille gryde. Skru ned for varmen til ca. middel varme.
  2. Hæld melet i på én gang og rør dejen jævn og glat (blank) med en grydeske i ca. 2 minutter.
  3. Hæld dejen over i en skål.
  4. Tilsæt æggene et efter et til dejen – og pisk (med piskeris) sammen mellem tilsætning af hvert æg. Når det sidste æg er i, piskes dejen sammen til den er jævn og glat
  5. Fyld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt 12 runde kager med en diameter på ca. 6 cm. på bagepapiret.
  6. Tag kiksdejen ud af køleskab/fryser.
  7. Udstik 12 stk. med en diameter på 6 cm og læg en skive dej ovenpå hver kage.
  8. Bages i midten af ovnen i 35-40 minutter i en forvarmet ovn ved 190°C (varmluft 180°C), til den krakelerede top er lysebrun. Ovnen åbnes ikke under bagetiden.
  9. Choux afkøles utildækket på en rist.
Den færdige Choux
  1. Lav et hul, med en kniv i bunden af hver choux.
  2. Cremen tages ud af køleskabet, piskes med en elpisker til den bliver let og luftig.
  3. Fyld cremen i en sprøjtepose, som du har klargjort med en lille sprøjtetyl og fyld Sarah Bernhardt creme i hullet. Fyld gerne bollerne helt op.
  4. Pyntes af med flødeskum og hakkede chokolade stykker.

Et godt tip: Prøv også opskriften på nemme semlor. 

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.