Fastelavn Choux

Bag lækre fastelavn Choux med Sara Bernhardt creme.

Fastelavn er højtiden, vi alle elsker, for det betyder flotte, lækre og smagfulde fastelavnsboller. Med denne opskrift kan du dykke ned i det franske kagekøkken med disse lækre fastelavnsboller med kiksetop og fyldt med Sara Bernhardt creme.

Server de lækre fastelavnsboller i weekenden til din familie og slip fantasien løs med pyntning af fastelavnsbollerne. Farv kiksedejen og pynt med f.eks. flødeskum, hakket chokolade eller dine yndlingsbær.

Se opskrift
Fastalavns Choux

Køkkentid
1 t 20 min.

Ventetid
50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fastelavn Choux: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

Sarah Bernhardt creme (laves dagen før brug)
2,5 dl piskefløde
100 g hvid eller mørk chokolade

Indfarvet kikse dej
80 g Valsemøllen Kage Hvedemel
80 g flormelis
80 g saltet smør, blødt
Evt. konditorfarve efter ønske

Choux dej
2 dl vand
100 g smør
100 g Valsemøllen Dansk Hvedemel 
4 æg

Sådan gør du

 

Sarah Bernhardt creme

  1. Varm fløden op i en gryde, lige til den koger.
  2. Hæld den varme fløde over chokoladen, og pisk det sammen.
  3. Tildæk cremen med husholdningsfilm direkte ovenpå cremen, så der ikke dannes kondens.
  4. Opbevarer cremen i køleskabet til dagen efter.

Indfarvet kikse dej

  1. Bland alle ingredienser godt sammen med hænderne.
  2. Kom dejen i en pose og rul den ud til 2 mm tykkelse inde i posen.
  3. Buk enden af posen om og læg dejen i køleskab eller fryser, mens du laver vandbakkelsesdejen.

Choux dej

  1. Vand og smør koges op i en lille gryde. Skru ned for varmen til ca. middel varme.
  2. Hæld melet i på én gang og rør dejen jævn og glat (blank) med en grydeske i ca. 2 minutter.
  3. Hæld dejen over i en skål.
  4. Tilsæt æggene et efter et til dejen – og pisk (med piskeris) sammen mellem tilsætning af hvert æg. Når det sidste æg er i, piskes dejen sammen til den er jævn og glat
  5. Fyld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt 12 runde kager med en diameter på ca. 6 cm. på bagepapiret.
  6. Tag kiksdejen ud af køleskab/fryser.
  7. Udstik 12 stk. med en diameter på 6 cm og læg en skive dej ovenpå hver kage.
  8. Bages i midten af ovnen i 35-40 minutter i en forvarmet ovn ved 190°C (varmluft 180°C), til den krakelerede top er lysebrun. Ovnen åbnes ikke under bagetiden.
  9. Choux afkøles utildækket på en rist.
Den færdige Choux
  1. Lav et hul, med en kniv i bunden af hver choux.
  2. Cremen tages ud af køleskabet, piskes med en elpisker til den bliver let og luftig.
  3. Fyld cremen i en sprøjtepose, som du har klargjort med en lille sprøjtetyl og fyld Sarah Bernhardt creme i hullet. Fyld gerne bollerne helt op.
  4. Pyntes af med flødeskum og hakkede chokolade stykker.

Et godt tip: Prøv også opskriften på nemme semlor. 

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.