Nemme semlor til fastelavn

Bag lækre, svenske semlor til fastelavn. En svensk, luftig og cremet fastelavnsbolle lige til at spise. Her får du en nem opskrift, der byder på lækre svenske fastelavnsboller med klassisk kagecreme og flødeskum.

Vi har gjort det nemt og hurtigt for dig at lave den svenske version af fastelavnsboller. Du kan nemlig bruge Valsemøllen Boller bageblandingen til at lave selve fastelavnsbollerne.

Find endnu flere opskrifter på fastelavnsboller her.

 

Se opskrift
Fastelavn Semlor

Køkkentid
1 t.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nemme semlor til fastelavn: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

12 stk.

Semlor boller
1 pose Valsemøllen Boller
1 brev tørgær
1 tsk. kardemomme
4 1/2 lunkent vand (30°C)

Kagecreme
1 dl sødmælk
0,5 æg
25 g sukker
1/2 spsk. majsstivelse
1/2 tsk. vanilje

Ekstra fyld
100 g marcipan
Flødeskum
15 g finthakkede mandler

Pynt
Flormelis

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Semlor boller 

 

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i ca. 12 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 24 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  5. Lad bollerne køle af på en rist. Tag 12 stk. af til alm. boller og 12 stk. til semlor.

Kagecreme

 

  1. Pisk mælk og æg sammen i en gryde under opvarmning.
  2. Tilsæt sukker, majsstivelse og vanilje og pisk til cremen bliver tyk.
  3. Lad cremen køle helt ned.

Samling af semlor

 

  1. Klip toppen (i en trekant) af halvdelen af bollerne og tryk let ned i hullet, så der er plads til fyld.
  2. Kom Semlor fyld i en sprøjtepose med tyl, sprøjt rundt i den udhulet bolle (fordel det over de 12 boller), top op med flødeskum.
  3. Sæt toppen på igen og sigt med flormelis.

Et godt tip: Vil du hellere bage semlor fra bunden? Så find opskriften på svenske semlor med hvid chokoladecreme her.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.