Nemme semlor til fastelavn

Bag lækre, svenske semlor til fastelavn. En svensk, luftig og cremet fastelavnsbolle lige til at spise. Her får du en nem opskrift, der byder på lækre svenske fastelavnsboller med klassisk kagecreme og flødeskum.

Vi har gjort det nemt og hurtigt for dig at lave den svenske version af fastelavnsboller. Du kan nemlig bruge Valsemøllen Boller bageblandingen til at lave selve fastelavnsbollerne.

Find endnu flere opskrifter på fastelavnsboller her.

 

Se opskrift
Fastelavn Semlor

Køkkentid
1 t.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nemme semlor til fastelavn: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

12 stk.

Semlor boller
1 pose Valsemøllen Boller
1 brev tørgær
1 tsk. kardemomme
4 1/2 lunkent vand (30°C)

Kagecreme
1 dl sødmælk
0,5 æg
25 g sukker
1/2 spsk. majsstivelse
1/2 tsk. vanilje

Ekstra fyld
100 g marcipan
Flødeskum
15 g finthakkede mandler

Pynt
Flormelis

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Semlor boller 

 

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i ca. 12 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 24 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  5. Lad bollerne køle af på en rist. Tag 12 stk. af til alm. boller og 12 stk. til semlor.

Kagecreme

 

  1. Pisk mælk og æg sammen i en gryde under opvarmning.
  2. Tilsæt sukker, majsstivelse og vanilje og pisk til cremen bliver tyk.
  3. Lad cremen køle helt ned.

Samling af semlor

 

  1. Klip toppen (i en trekant) af halvdelen af bollerne og tryk let ned i hullet, så der er plads til fyld.
  2. Kom Semlor fyld i en sprøjtepose med tyl, sprøjt rundt i den udhulet bolle (fordel det over de 12 boller), top op med flødeskum.
  3. Sæt toppen på igen og sigt med flormelis.

Et godt tip: Vil du hellere bage semlor fra bunden? Så find opskriften på svenske semlor med hvid chokoladecreme her.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.