Nemme semlor til fastelavn

Bag lækre, svenske semlor til fastelavn. En svensk, luftig og cremet fastelavnsbolle lige til at spise. Her får du en nem opskrift, der byder på lækre svenske fastelavnsboller med klassisk kagecreme og flødeskum.

Vi har gjort det nemt og hurtigt for dig at lave den svenske version af fastelavnsboller. Du kan nemlig bruge Valsemøllen Boller bageblandingen til at lave selve fastelavnsbollerne.

Find endnu flere opskrifter på fastelavnsboller her.

 

Se opskrift
Fastelavn Semlor

Køkkentid
1 t.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nemme semlor til fastelavn: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

12 stk.

Semlor boller
1 pose Valsemøllen Boller
1 brev tørgær
1 tsk. kardemomme
4 1/2 lunkent vand (30°C)

Kagecreme
1 dl sødmælk
0,5 æg
25 g sukker
1/2 spsk. majsstivelse
1/2 tsk. vanilje

Ekstra fyld
100 g marcipan
Flødeskum
15 g finthakkede mandler

Pynt
Flormelis

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Semlor boller 

 

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i ca. 12 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 24 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  5. Lad bollerne køle af på en rist. Tag 12 stk. af til alm. boller og 12 stk. til semlor.

Kagecreme

 

  1. Pisk mælk og æg sammen i en gryde under opvarmning.
  2. Tilsæt sukker, majsstivelse og vanilje og pisk til cremen bliver tyk.
  3. Lad cremen køle helt ned.

Samling af semlor

 

  1. Klip toppen (i en trekant) af halvdelen af bollerne og tryk let ned i hullet, så der er plads til fyld.
  2. Kom Semlor fyld i en sprøjtepose med tyl, sprøjt rundt i den udhulet bolle (fordel det over de 12 boller), top op med flødeskum.
  3. Sæt toppen på igen og sigt med flormelis.

Et godt tip: Vil du hellere bage semlor fra bunden? Så find opskriften på svenske semlor med hvid chokoladecreme her.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.