Nemme semlor til fastelavn

Bag lækre, svenske semlor til fastelavn. En svensk, luftig og cremet fastelavnsbolle lige til at spise. Her får du en nem opskrift, der byder på lækre svenske fastelavnsboller med klassisk kagecreme og flødeskum.

Vi har gjort det nemt og hurtigt for dig at lave den svenske version af fastelavnsboller. Du kan nemlig bruge Valsemøllen Boller bageblandingen til at lave selve fastelavnsbollerne.

Find endnu flere opskrifter på fastelavnsboller her.

 

Se opskrift
Fastelavn Semlor

Køkkentid
1 t.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nemme semlor til fastelavn: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

12 stk.

Semlor boller
1 pose Valsemøllen Boller
1 brev tørgær
1 tsk. kardemomme
4 1/2 lunkent vand (30°C)

Kagecreme
1 dl sødmælk
0,5 æg
25 g sukker
1/2 spsk. majsstivelse
1/2 tsk. vanilje

Ekstra fyld
100 g marcipan
Flødeskum
15 g finthakkede mandler

Pynt
Flormelis

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Semlor boller 

 

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i ca. 12 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 24 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  5. Lad bollerne køle af på en rist. Tag 12 stk. af til alm. boller og 12 stk. til semlor.

Kagecreme

 

  1. Pisk mælk og æg sammen i en gryde under opvarmning.
  2. Tilsæt sukker, majsstivelse og vanilje og pisk til cremen bliver tyk.
  3. Lad cremen køle helt ned.

Samling af semlor

 

  1. Klip toppen (i en trekant) af halvdelen af bollerne og tryk let ned i hullet, så der er plads til fyld.
  2. Kom Semlor fyld i en sprøjtepose med tyl, sprøjt rundt i den udhulet bolle (fordel det over de 12 boller), top op med flødeskum.
  3. Sæt toppen på igen og sigt med flormelis.

Et godt tip: Vil du hellere bage semlor fra bunden? Så find opskriften på svenske semlor med hvid chokoladecreme her.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.