Fastelavnsboller – Vandbakkelser med flødeskum og bær

Fastelavn behøver ikke kun at være de smås fest. For hvem elsker ikke tiden på året, hvor man kan få lov til at bage lækre fastelavnsboller?

Disse fastelavnsboller – vandbakkelser med flødeskum og bær er en version, som både store og små med glæde vil sætte tænderne i! Giv dig i kast med at bage de luftige vandbakkelser, det giver et skønt resultat.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fastelavnsboller – Vandbakkelser med flødeskum og bær: 3 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

6 stk

Vandbakkelser
100 g smør
100 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
2 dl vand
Knsp. salt
4 æg

Fyld
4 dl fløde
1-2 tsk. vaniljesukker
ca. 350 g friske hindbær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Fastelavnsboller vandbakkelser 

  1. Kom smør og vand i en gryde og kod det op til det bulderkoger.
  2. Sigt melet og kom salt herved.
  3. Kom al mel af én omgang ned i det spilkogende vand og pisk grundigt med et piskeris.
  4. Fortsæt med at piske i 5 minutter mens der fortsat er varme på blusset. Dejen skal slippe gryden.
  5. Sluk for blusset og lad dejen køle til den er håndvarm (10-15 minutter)
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Pisk æggene sammen med en gaffel.
  8. Rør æg i dejen lidt ad gangen. Sørg for at røre æggene ordentligt ud i dejen.
  9. Fyld dejen på en sprøjtepose med en stor, rund tyl, og sæt 6 store runde klatter på en bageplade med bagepapir (dette kan også klares med to fugtige skeer).
  10. Bag vandbakkelserne i 25-30 minutter UDEN at åbne ovnlågen undervejs (ellers vil vandbakkelserne falde sammen).
  11. Afkøles på rist.
  12. Find flere fastelavnsboller her

Fyld 

  1. Pisk fløden til flødeskum.
  2. Mos 100 g hindbær i en lille skål sammen med vaniljesukker, og vend det med flødeskummen.
  3. Del vandbakkelserne, fyld med flødeskum og friske hindbær.
  4. Drys med flormelis lige før servering.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.