Fastelavnsboller – Vandbakkelser med flødeskum og bær

Fastelavn behøver ikke kun at være de smås fest. For hvem elsker ikke tiden på året, hvor man kan få lov til at bage lækre fastelavnsboller?

Disse fastelavnsboller – vandbakkelser med flødeskum og bær er en version, som både store og små med glæde vil sætte tænderne i! Giv dig i kast med at bage de luftige vandbakkelser, det giver et skønt resultat.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fastelavnsboller – Vandbakkelser med flødeskum og bær: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

6 stk

Vandbakkelser
100 g smør
100 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
2 dl vand
Knsp. salt
4 æg

Fyld
4 dl fløde
1-2 tsk. vaniljesukker
ca. 350 g friske hindbær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Fastelavnsboller vandbakkelser 

  1. Kom smør og vand i en gryde og kod det op til det bulderkoger.
  2. Sigt melet og kom salt herved.
  3. Kom al mel af én omgang ned i det spilkogende vand og pisk grundigt med et piskeris.
  4. Fortsæt med at piske i 5 minutter mens der fortsat er varme på blusset. Dejen skal slippe gryden.
  5. Sluk for blusset og lad dejen køle til den er håndvarm (10-15 minutter)
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Pisk æggene sammen med en gaffel.
  8. Rør æg i dejen lidt ad gangen. Sørg for at røre æggene ordentligt ud i dejen.
  9. Fyld dejen på en sprøjtepose med en stor, rund tyl, og sæt 6 store runde klatter på en bageplade med bagepapir (dette kan også klares med to fugtige skeer).
  10. Bag vandbakkelserne i 25-30 minutter UDEN at åbne ovnlågen undervejs (ellers vil vandbakkelserne falde sammen).
  11. Afkøles på rist.
  12. Find flere fastelavnsboller her

Fyld 

  1. Pisk fløden til flødeskum.
  2. Mos 100 g hindbær i en lille skål sammen med vaniljesukker, og vend det med flødeskummen.
  3. Del vandbakkelserne, fyld med flødeskum og friske hindbær.
  4. Drys med flormelis lige før servering.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.