Fastelavnsboller – Vandbakkelser med flødeskum og bær

Fastelavn behøver ikke kun at være de smås fest. For hvem elsker ikke tiden på året, hvor man kan få lov til at bage lækre fastelavnsboller?

Disse fastelavnsboller – vandbakkelser med flødeskum og bær er en version, som både store og små med glæde vil sætte tænderne i! Giv dig i kast med at bage de luftige vandbakkelser, det giver et skønt resultat.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fastelavnsboller – Vandbakkelser med flødeskum og bær: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

6 stk

Vandbakkelser
100 g smør
100 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
2 dl vand
Knsp. salt
4 æg

Fyld
4 dl fløde
1-2 tsk. vaniljesukker
ca. 350 g friske hindbær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Fastelavnsboller vandbakkelser 

  1. Kom smør og vand i en gryde og kod det op til det bulderkoger.
  2. Sigt melet og kom salt herved.
  3. Kom al mel af én omgang ned i det spilkogende vand og pisk grundigt med et piskeris.
  4. Fortsæt med at piske i 5 minutter mens der fortsat er varme på blusset. Dejen skal slippe gryden.
  5. Sluk for blusset og lad dejen køle til den er håndvarm (10-15 minutter)
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Pisk æggene sammen med en gaffel.
  8. Rør æg i dejen lidt ad gangen. Sørg for at røre æggene ordentligt ud i dejen.
  9. Fyld dejen på en sprøjtepose med en stor, rund tyl, og sæt 6 store runde klatter på en bageplade med bagepapir (dette kan også klares med to fugtige skeer).
  10. Bag vandbakkelserne i 25-30 minutter UDEN at åbne ovnlågen undervejs (ellers vil vandbakkelserne falde sammen).
  11. Afkøles på rist.
  12. Find flere fastelavnsboller her

Fyld 

  1. Pisk fløden til flødeskum.
  2. Mos 100 g hindbær i en lille skål sammen med vaniljesukker, og vend det med flødeskummen.
  3. Del vandbakkelserne, fyld med flødeskum og friske hindbær.
  4. Drys med flormelis lige før servering.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.