Fastelavnsboller – Vandbakkelser med flødeskum og bær

Fastelavn behøver ikke kun være de små's fest. For hvem elsker ikke tiden på året, hvor man kan få lov til at bage lækre fastelavnsboller.

Disse fastelavnsboller – vandbakkelser med flødeskum og bær er en version, som både store og små med glæde vil sætte tænderne i!

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 6 stk

Vandbakkelser
100 g smør
100 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
2 dl vand
Knsp. salt
4 æg

Fyld
4 dl fløde
1-2 tsk. vaniljesukker
ca. 350 g friske hindbær

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Fastelavnsboller vandbakkelser 

  1. Kom smør og vand i en gryde og kod det op til det bulderkoger.
  2. Sigt melet og kom salt herved.
  3. Kom al mel af én omgang ned i det spilkogende vand og pisk grundigt med et piskeris.
  4. Fortsæt med at piske i 5 minutter mens der fortsat er varme på blusset. Dejen skal slippe gryden.
  5. Sluk for blusset og lad dejen køle til den er håndvarm (10-15 minutter)
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Pisk æggene sammen med en gaffel.
  8. Rør æg i dejen lidt ad gangen. Sørg for at røre æggene ordentligt ud i dejen.
  9. Fyld dejen på en sprøjtepose med en stor, rund tyl, og sæt 6 store runde klatter på en bageplade med bagepapir (dette kan også klares med to fugtige skeer).
  10. Bag vandbakkelserne i 25-30 minutter UDEN at åbne ovnlågen undervejs (ellers vil vandbakkelserne falde sammen).
  11. Afkøles på rist.
  12. Find flere fastelavnsboller her

Fyld 

  1. Pisk fløden til flødeskum.
  2. Mos 100 g hindbær i en lille skål sammen med vaniljesukker, og vend det med flødeskummen.
  3. Del vandbakkelserne, fyld med flødeskum og friske hindbær.
  4. Drys med flormelis lige før servering.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.