Sådan gør du
Fastelavnsboller vandbakkelser
- Kom smør og vand i en gryde og kod det op til det bulderkoger.
- Sigt melet og kom salt herved.
- Kom al mel af én omgang ned i det spilkogende vand og pisk grundigt med et piskeris.
- Fortsæt med at piske i 5 minutter mens der fortsat er varme på blusset. Dejen skal slippe gryden.
- Sluk for blusset og lad dejen køle til den er håndvarm (10-15 minutter)
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Pisk æggene sammen med en gaffel.
- Rør æg i dejen lidt ad gangen. Sørg for at røre æggene ordentligt ud i dejen.
- Fyld dejen på en sprøjtepose med en stor, rund tyl, og sæt 6 store runde klatter på en bageplade med bagepapir (dette kan også klares med to fugtige skeer).
- Bag vandbakkelserne i 25-30 minutter UDEN at åbne ovnlågen undervejs (ellers vil vandbakkelserne falde sammen).
- Afkøles på rist.
- Find flere fastelavnsboller her
Fyld
- Pisk fløden til flødeskum.
- Mos 100 g hindbær i en lille skål sammen med vaniljesukker, og vend det med flødeskummen.
- Del vandbakkelserne, fyld med flødeskum og friske hindbær.
- Drys med flormelis lige før servering.
Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.