Fastelavnsboller med remonce

Fastelavnsboller med remonce er for mange den perfekte fastelavnsbolle. En blød bolle med cremet marcipanremonce - den kan begejstre både store og små.

Lav skønne fastelavnsboller med remonce med marcipan til både store og små når fastelavn nærmer sig. Hvis du laver en lidt større portion end I kan spise, kan de sagtens fryses. De skal blot tøs op og lunes igen.

Se opskrift
Fastelavnsboller med remonce

Køkkentid
1 t 30 min.

Ventetid
1 t 20 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

20 stk.

Valsemøllen

Dej
500 g Valsemøllen Hvedemel (ca. 8,5 dl)
1/2 tsk, salt
50 g sukker (ca. 1/2 dl)
250 g blødt smør
2,5 dl mælk
40 g gær
Du kan også putte rosiner, sukat og cocktailbær i dejen. Det sidste giver lidt spræl i farverne.

Marcipanremoncen
65 g sukker
65 g marcipan
65 g blødt smør

Til pynt og drys
1 æg
10 mandler
Lidt perlesukker (eller råsukker)

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Dej

  1. Hæld de tørre ingredienser ud på bordet, og smuldr smørret heri, til det ligner revet ost.
  2. Opløs gæren i en sjat af mælken, lav en fordybning i melet og hæld mælk og gærblanding herned.
  3. Bland så forsigtigt det hele sammen og ælt dejen blank. Lad den hvile, mens du laver fyldet.

Remonce

  1. Riv marcipanen groft, og bland de 3 ingredienser i en skål.
  2. Pisk dem sammen med håndmixeren, eller ælt med hænderne, til massen er jævn.
  3. Sæt to bageplader klar med bagepapir.
  4. Del dejen i 20 lige store stykker, og rul dem til boller.
  5. Lav en fordybning i hver bolle, put en skefuld fyld i, og luk bollen til.
  6. Se billederne. Lad dem hæve en lille times tid.
  7. Tænd ovnen på 200 grader.
  8. Pensl bollerne med æg, drys med hakkede mandler og sukker (i den rækkefølge).
  9. Når ovnen er helt varm: Sæt bollerne ind, og bag dem 10-13 minutter, til de er fine og gyldne.
  10. Hold øje – måske bager din ovn ikke helt jævnt (det gør min ikke), så måske skal de vendes lidt rundt eller nogle tages ud før resten.

Fastelavnsboller med remonceFastelavnsboller med remonceFastelavnsboller med remonceFastelavnsboller med remonce

Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.