Fastelavnsboller med remonce

Fastelavnsboller med remonce er for mange den perfekte fastelavnsbolle. En blød bolle med cremet marcipanremonce - den kan begejstre både store og små.

Lav skønne fastelavnsboller med remonce med marcipan til både store og små når fastelavn nærmer sig. Hvis du laver en lidt større portion end I kan spise, kan de sagtens fryses. De skal blot tøs op og lunes igen.

Se opskrift
Fastelavnsboller med remonce

Køkkentid
1 t 30 min.

Ventetid
1 t 20 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

20 stk.

Valsemøllen

Dej
500 g Valsemøllen Hvedemel (ca. 8,5 dl)
1/2 tsk, salt
50 g sukker (ca. 1/2 dl)
250 g blødt smør
2,5 dl mælk
40 g gær
Du kan også putte rosiner, sukat og cocktailbær i dejen. Det sidste giver lidt spræl i farverne.

Marcipanremoncen
65 g sukker
65 g marcipan
65 g blødt smør

Til pynt og drys
1 æg
10 mandler
Lidt perlesukker (eller råsukker)

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Dej

  1. Hæld de tørre ingredienser ud på bordet, og smuldr smørret heri, til det ligner revet ost.
  2. Opløs gæren i en sjat af mælken, lav en fordybning i melet og hæld mælk og gærblanding herned.
  3. Bland så forsigtigt det hele sammen og ælt dejen blank. Lad den hvile, mens du laver fyldet.

Remonce

  1. Riv marcipanen groft, og bland de 3 ingredienser i en skål.
  2. Pisk dem sammen med håndmixeren, eller ælt med hænderne, til massen er jævn.
  3. Sæt to bageplader klar med bagepapir.
  4. Del dejen i 20 lige store stykker, og rul dem til boller.
  5. Lav en fordybning i hver bolle, put en skefuld fyld i, og luk bollen til.
  6. Se billederne. Lad dem hæve en lille times tid.
  7. Tænd ovnen på 200 grader.
  8. Pensl bollerne med æg, drys med hakkede mandler og sukker (i den rækkefølge).
  9. Når ovnen er helt varm: Sæt bollerne ind, og bag dem 10-13 minutter, til de er fine og gyldne.
  10. Hold øje – måske bager din ovn ikke helt jævnt (det gør min ikke), så måske skal de vendes lidt rundt eller nogle tages ud før resten.

Fastelavnsboller med remonceFastelavnsboller med remonceFastelavnsboller med remonceFastelavnsboller med remonce

Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.