Fastelavnsboller med remonce

Fastelavnsboller med remonce er for mange den perfekte fastelavnsbolle. En blød bolle med cremet marcipanremonce - den kan begejstre både store og små.

Lav skønne fastelavnsboller med remonce til både store og små når fastelavn nærmer sig. Hvis du laver en lidt større portion end I kan spise, kan de sagtens fryses. De skal blot tøs op og lunes igen.

Se opskrift

Køkkentid
1 t & 30 min.

Ventetid
10-13 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 20 stk.

Valsemøllen

Dej
500 g Valsemøllen Hvedemel (ca. 8,5 dl)
1/2 tsk, salt
50 g sukker (ca. 1/2 dl)
250 g blødt smør
2,5 dl mælk
40 g gær
Du kan også putte rosiner, sukat og cocktailbær i dejen. Det sidste giver lidt spræl i farverne.

Marcipanremoncen
65 g sukker
65 g marcipan
65 g blødt smør

Til pynt og drys
1 æg
10 mandler
Lidt perlesukker (eller råsukker)

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Dej

  1. Hæld de tørre ingredienser ud på bordet, og smuldr smørret heri, til det ligner revet ost.
  2. Opløs gæren i en sjat af mælken, lav en fordybning i melet og hæld mælk og gærblanding herned.
  3. Bland så forsigtigt det hele sammen og ælt dejen blank. Lad den hvile, mens du laver fyldet.

Remonce

  1. Riv marcipanen groft, og bland de 3 ingredienser i en skål.
  2. Pisk dem sammen med håndmixeren, eller ælt med hænderne, til massen er jævn.
  3. Sæt to bageplader klar med bagepapir.
  4. Del dejen i 20 lige store stykker, og rul dem til boller.
  5. Lav en fordybning i hver bolle, put en skefuld fyld i, og luk bollen til.
  6. Se billederne. Lad dem hæve en lille times tid.
  7. Tænd ovnen på 200 grader.
  8. Pensl bollerne med æg, drys med hakkede mandler og sukker (i den rækkefølge).
  9. Når ovnen er helt varm: Sæt bollerne ind, og bag dem 10-13 minutter, til de er fine og gyldne.
  10. Hold øje – måske bager din ovn ikke helt jævnt (det gør min ikke), så måske skal de vendes lidt rundt eller nogle tages ud før resten.

Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.