Fastelavnsboller med remonce

Fastelavnsboller med remonce er for mange den perfekte fastelavnsbolle. En blød bolle med cremet marcipanremonce - den kan begejstre både store og små.

Lav skønne fastelavnsboller med remonce med marcipan til både store og små når fastelavn nærmer sig. Hvis du laver en lidt større portion end I kan spise, kan de sagtens fryses. De skal blot tøs op og lunes igen.

Se opskrift
Fastelavnsboller med remonce

Køkkentid
1 t 30 min.

Ventetid
1 t 20 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

20 stk.

Valsemøllen

Dej
500 g Valsemøllen Hvedemel (ca. 8,5 dl)
1/2 tsk, salt
50 g sukker (ca. 1/2 dl)
250 g blødt smør
2,5 dl mælk
40 g gær
Du kan også putte rosiner, sukat og cocktailbær i dejen. Det sidste giver lidt spræl i farverne.

Marcipanremoncen
65 g sukker
65 g marcipan
65 g blødt smør

Til pynt og drys
1 æg
10 mandler
Lidt perlesukker (eller råsukker)

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Dej

  1. Hæld de tørre ingredienser ud på bordet, og smuldr smørret heri, til det ligner revet ost.
  2. Opløs gæren i en sjat af mælken, lav en fordybning i melet og hæld mælk og gærblanding herned.
  3. Bland så forsigtigt det hele sammen og ælt dejen blank. Lad den hvile, mens du laver fyldet.

Remonce

  1. Riv marcipanen groft, og bland de 3 ingredienser i en skål.
  2. Pisk dem sammen med håndmixeren, eller ælt med hænderne, til massen er jævn.
  3. Sæt to bageplader klar med bagepapir.
  4. Del dejen i 20 lige store stykker, og rul dem til boller.
  5. Lav en fordybning i hver bolle, put en skefuld fyld i, og luk bollen til.
  6. Se billederne. Lad dem hæve en lille times tid.
  7. Tænd ovnen på 200 grader.
  8. Pensl bollerne med æg, drys med hakkede mandler og sukker (i den rækkefølge).
  9. Når ovnen er helt varm: Sæt bollerne ind, og bag dem 10-13 minutter, til de er fine og gyldne.
  10. Hold øje – måske bager din ovn ikke helt jævnt (det gør min ikke), så måske skal de vendes lidt rundt eller nogle tages ud før resten.

Fastelavnsboller med remonceFastelavnsboller med remonceFastelavnsboller med remonceFastelavnsboller med remonce

Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.