Fastelavnsboller med chokoladecreme og hindbærkompot

Endelig er det fastelavn igen! Det bedste bagesæson, der findes – sammen med julebagningen. Men nu er vi færdige med vaniljekranse, brunkager og honninghjerter. Og hvorfor ikke fortsætte med lækre bløddeje, vaniljecreme, bærkompot og chokolade?

Den her fastelavnsbolle er særlig dejlig at bage. Fordi der ikke er nogen risiko for, at fyldet flyder ud og ender som en sø på bagepladen. Det her er fastelavnsbollen, der efterfyldes med en frisk, syrlig hindbærkompot og en chokoladerig, fløjlsbløde chokoladecreme. Det er luksus, når du sætter tænderne i og nyder den første bid.

Opskriften er lavet i samarbejde med Cathrine Brandt – på helt klassiske og gammeldags fastelavnsboller, og så er der tilføjet et lille twist. Prøv også opskriften på koldhævede fastelavnsboller som er fyldt med en god vaniljecreme – som også er lavet i samarbejde med Cathrine Brandt. Du kan også se flere opskrifter med Cathrine Brandt, her. 

Fastelavnsboller med chokoladecreme og hindbærkompot

Køkkentid
1 t

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12 stk.

Dej

210 g mælk
25 g gær
450 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
2 æg
2 g kardemomme
6 g salt
90 g sukker
50 g smør, stuetempereret
1 æg til pensling

Hindbærkompot

200 g hindbær
25 g sukker
25 g vand

Mælkechokoladecreme

450 g piskefløde
70 g glukosesirup
230 g mælkechokolade
70 g smør, stuetempereret

Sådan gør du

Mælkechokoladeganache (kan med fordel laves dagen før – og mindst et par timer inden brug, så den kan blive helt kold).

 

  1. Hak chokoladen og kom den i en skål med smør.
  2. Kom fløde og glukosesirup i en lille gryde og varm det op ved lav varme til lige under kogepunktet.
  3. Hæld den varme fløde over chokolade-smør blandingen, og rør til ganachen samler sig.
  4. Blend den til sidst helt homogen.
  5. Kom husholdningsfilm direkte på ganachens overflade og stil den på køl til helt gennemkold. Gerne natten over.

Hindbærkompot 

 

  1. Kom hindbær, sukker og vand i en gryde og lad det simre i 10 minutter til hindbærrene er kogt ud.
  2. Lad kompotten køle af til den skal bruges.

Dej 

 

  1. Kom mælk og gær i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt hvedemel, æg, salt, kardemomme og sukker. Ælt dejen til den er samlet.
  3. Tilsæt smør og ælt dejen til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Lad dejen hvile i 15 minutter.
  4. Vend dejen ud på bordet og del den i 12 portioner á 80 g. Spænd hver dejklump op til en bolle.
  5. Placer fastelavnsbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne hæve i 60-80 minutter til de er luftige, lette og cirka dobbelt størrelse. Enten tildækket ved stuetemperatur eller i en slukket ovn med en plade fyldt med varmt vand – så holdes dejen fugtig og lun, mens den hæver.
  6. Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader over/under varme i 8 minutter. Skru herefter ovnen over på varmluft og bag bollerne i yderligere 3-4 minutter til gyldne.
  7. Afkøl på en rist.

 

Samling af fastelavnsbollerne

  1. Pisk mælkechokoladecremen med en håndmixer til den kan stå selv. Vær opmærksom på ikke at piske den for meget, da den kan skille.
  2. Kom cirka 90 % af ganachen i en sprøjtepose uden tyl. De resterende 10 % kommes i en sprøjtepose med en rund tyl ø13 mm.
  3. Klip et hul i bunden af bollerne.
  4. Tryk bollens indre mod bunden med din pegefinger, så der skabes et hulrum til fyld.
  5. Kom hindbærkompot i en sprøjtepose.
  6. Kom først hindbærkompot i og fyld herefter bollen op med chokoladecreme. Sørg for at stoppe lige inden du når bunden – ellers vil cremen forsøge at finde en udvej.
  7. Sprøjt en dut med sprøjteposen med tyl på toppen.
  8. Lav en fordybning og fyld med hindbærkompot.

 

Et godt tip: Skal det være lidt nemmere? Så prøv Valsemøllen Fastelavnsboller hvor du nemt og hurtigt får en god gammeldags fastelavnsbolle. 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.