Fastelavnsboller med chokoladecreme og hindbærkompot

Bag lækre gammeldags fastelavnsboller. Vi har lavet en opskrift i samarbejde med Cathrine Brandt på de helt klassiske og gammeldags fastelavnsboller og tilføjet et lille twist. Vi har fyldt de gammeldags fastelavnsboller med en lækker chokoladecreme og en dejlig syrlig hindbærkompot.

Prøv også opskriften på koldhævede fastelavnsboller som er fyldt med en god vaniljecreme – som også er lavet i samarbejde med Cathrine Brandt. Du kan også se flere opskrifter med Cathrine Brandt, her. 

Se opskrift
Fastelavnsboller med chokoladecreme og hindbærkompot

Køkkentid
1 t

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12 stk.

Dej

210 g mælk
25 g gær
450 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
2 æg
2 g kardemomme
6 g salt
90 g sukker
50 g smør, stuetempereret
1 æg til pensling

Hindbærkompot

200 g hindbær
25 g sukker
25 g vand

Mælkechokoladecreme

450 g piskefløde
70 g glukosesirup
230 g mælkechokolade
70 g smør, stuetempereret

Sådan gør du

Mælkechokoladecreme (kan med fordel laves dagen før).

 

  1. Hak chokoladen og kom den i en skål med smør.
  2. Kom fløde og glukosesirup i en lille gryde og varm det op ved lav varme til lige under kogepunktet.
  3. Hæld den varme fløde over chokolade-smør blandingen, og rør til ganachen samler sig.
  4. Blend den til sidst helt homogen.
  5. Kom husholdningsfilm direkte på ganachens overflade og stil den på køl til helt gennemkold. Gerne natten over.

Hindbærkompot 

 

  1. Kom hindbær, sukker og vand i en gryde og lad det simre i 10 minutter til hindbærrene er kogt ud.
  2. Lad kompotten køle af til den skal bruges.

Dej 

 

  1. Kom mælk og gær i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt hvedemel, æg, salt, kardemomme og sukker. Ælt dejen til den er samlet.
  3. Tilsæt smør og ælt dejen til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Lad dejen hvile i 15 minutter.
  4. Vend dejen ud på bordet og del den i 12 portioner á 80 g. Spænd hver dejklump op til en bolle.
  5. Placer fastelavnsbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne hæve i 60-80 minutter til de er luftige, lette og cirka dobbelt størrelse. Enten tildækket ved stuetemperatur eller i en slukket ovn med en plade fyldt med varmt vand – så holdes dejen fugtig og lun, mens den hæver.
  6. Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader over/under varme i 8 minutter. Skru herefter ovnen over på varmluft og bag bollerne i yderligere 3-4 minutter til gyldne.
  7. Afkøl på en rist.

Et godt tip: Skal det være lidt nemmere? Så prøv Valsemøllen Fastelavnsboller hvor du nemt og hurtigt får en god gammeldags fastelavnsbolle.