Sådan gør du
- Hæld vandet i en skål. Tilsæt gær og rør til gæren er opløst.
- Tilsæt posens indhold og ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne i 5-10 minutter.
- Pisk mælk og æg sammen i en gryde under opvarmning.
- Tilsæt sukker, majsstivelse og vanilje og pisk til cremen bliver tyk
- Lad cremen køle helt ned.
- Rul dejen ud og skær den i firkanter af ca. 1 cm tykkelse og 5 x 5 cm i bredde
- Placer en spiseskefuld creme i midten af dejen og fold dejen op omkring. Vær omhyggelig med at lukke bollerne helt sammen, så ikke fyldet flyder ud under bagning. Brug eventuelt lidt vand. Lad bollerne hæve i 60 minutter ved stuetemperatur.
- Pensl de færdighævede fastelavnsboller med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne.
- Lad fastelavnsbollerne køle af på en rist. Pynt med glasur og krymmel.
Et godt tip: Skal dine fastelavnsboller med fuldkorn være endnu nemmere at bage, kan du også købe en færdig kagecreme til fyld. Kan du ikke finde en bagefast kagecreme, skal du nøjes med at blande halvdelen af mælken i. På den måde undgår du at cremen løber ud.