Nemme fastelavnsboller med fuldkorn

Her er opskriften til dig, der gerne vil have en sundere variant, der mætter bedre end den sædvanlige fastelavnsboller, og samtidig er nemme at lave sammen med børnene. Vi lover dig at vores opskrift på fastelavnsboller med fuldkorn smager godt. Bollerne, som har fyld af vaniljecreme og pyntes med glasur og lidt krymmel.

Vores nemme fastelavnsboller med fuldkorn, er lavet med vores bageblanding Fuldkornsboller , som er en bløddej med bagestærk fint formalet fuldkornshvedemel. Blandingen har både nøglehul og fuldkornsmækret – så  du selv slipper for at skulle næringsberegne.

Se opskrift

Køkkentid
40 min

Ventetid
1 20 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10-12 stk.

1 ps. Valsemøllen Fuldkornsboller
25 g gær
3 dl lunkent vand (30°C)

Vaniljecreme
2 dl sødmælk
1 æg
50 g sukker
1 spsk. Majsstivelse
1 tsk. Vanilje

Glasur:
Flormelis
Vand
Frugtfarve
Krymmel

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Hæld vandet i en skål. Tilsæt gær og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt posens indhold og ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne i 5-10 minutter.
  3. Pisk mælk og æg sammen i en gryde under opvarmning.
  4. Tilsæt sukker, majsstivelse og vanilje og pisk til cremen bliver tyk
  5. Lad cremen køle helt ned.
  6. Rul dejen ud og skær den i firkanter af ca. 1 cm tykkelse og 5 x 5 cm i bredde
  7. Placer en spiseskefuld creme i midten af dejen og fold dejen op omkring. Vær omhyggelig med at lukke bollerne helt sammen, så ikke fyldet flyder ud under bagning. Brug eventuelt lidt vand. Lad bollerne hæve i 60 minutter ved stuetemperatur.
  8. Pensl de færdighævede fastelavnsboller med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne.
  9. Lad fastelavnsbollerne køle af på en rist. Pynt med glasur og krymmel.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.