Specier

Specier er en klassisk sprød småkage, der er nem at lave. En klassiker i kagedåsen, når julen banker på!

Når du bager julebag, kan du næsten ikke komme udenom specier. De kræver meget få ingredienser, og opskriften er nem at gå til. De klassiske julesmåkager, har en enkel smag, og er altid gode at have på lager til uventede julegæster. Du kan variere grunddejen med fx pistacie og mørk chokolade, eller lave kakao specier og tilføje kakaopulver til grunddejen. Kun fantasien sætter grænser. Småkagerne er bagt med Kage hvedemel, der gør dem ekstra sprøde.

Se opskrift
Specier

Køkkentid
25 min.

Ventetid
Ca. 2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Specier: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

ca. 60 specier

500 g Valsemøllen Kage hvedemel
200 g flormelis
375 g smør

evt. chokolade, nødder eller andet lækkert

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Ælt mel, flormelis og smør sammen på én gang.
  2. Del dejen i 2 portioner og rul dem ud i stænger á 45 cm.
  3. Læg dem tildækket på frost i mindst 2 timer, eller på køl til næste dag.
  4. Skær stængerne i ensartede tykke skiver, ca. 3 mm. og læg dem på bageplader med bagepapir.
  5. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 8-10 min., til de er lysebrune i kanten. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.

Et godt tip: Hvis du ønsker at variere de enkle specier lidt, kan du også tilsætte hakket chokolade, hakkede nødder eller kakaopulver til dejen. Der er den nem måde at variere specierne på.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.