Specier

Specier er en klassisk sprød småkage, der er nem at lave. En klassiker i kagedåsen, når julen banker på!

Når du bager julebag, kan du næsten ikke komme udenom specier. De kræver meget få ingredienser, og opskriften er nem at gå til. De klassiske julesmåkager, har en enkel smag, og er altid gode at have på lager til uventede julegæster. Du kan variere grunddejen med fx pistacie og mørk chokolade, eller lave kakao specier og tilføje kakaopulver til grunddejen. Kun fantasien sætter grænser. Småkagerne er bagt med Kage hvedemel, der gør dem ekstra sprøde.

Se opskrift
Specier

Køkkentid
25 min.

Ventetid
Ca. 2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Specier: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

ca. 60 specier

500 g Valsemøllen Kage hvedemel
200 g flormelis
375 g smør

evt. chokolade, nødder eller andet lækkert

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Ælt mel, flormelis og smør sammen på én gang.
  2. Del dejen i 2 portioner og rul dem ud i stænger á 45 cm.
  3. Læg dem tildækket på frost i mindst 2 timer, eller på køl til næste dag.
  4. Skær stængerne i ensartede tykke skiver, ca. 3 mm. og læg dem på bageplader med bagepapir.
  5. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 8-10 min., til de er lysebrune i kanten. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.

Et godt tip: Hvis du ønsker at variere de enkle specier lidt, kan du også tilsætte hakket chokolade, hakkede nødder eller kakaopulver til dejen. Der er den nem måde at variere specierne på.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.