Havregrynskager

Havregrynskager der knaser og er sprøde, er en sikker vinder til julehyggen. Opskriften på de nemme småkager, kan bruges af hele familien.

Tag børnene med i køkkenet og bage de knasende sprøde havregrynskager. De er dejligt nemme at lave, og kan selvfølgelig nydes året rundt. De få ingredienser er nogle, du måske allerede har i køkkenet, så det er bage at komme i gang. Om det er til kaffegæster eller søndagshygge, smager småkagerne skønt. Imponér dine gæster ved kaffebordet med de lækre småkager.

Se opskrift
Havregrynskager

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Havregrynskager: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

ca. 75 småkager

500 g havregryn
50 g Valsemøllen hvedemel
625 g sukker
375 g smør
4 æg
2 tsk bagepulver
2 tsk.vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Smelt smør i en gryde og vend havregrynene i. Lad blandingen køle af.
  2. Pisk sukker og æg i ca. 5 minutter til massen er hvid og skummende.
  3. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker  i en skål og vend det i æggemassen.
  4. Kom herefter havregrynsmassen i dejen og rør forsigtigt rundt.
  5. Sæt små klatter dej på en bageplade med bagepapir, ca. 1 tsk pr. kage. Småkagerne flyder meget, så husk god afstand.
  6. Bag havregrynskagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 8-10 min. til de er lysebrune i kanten. Husk at kigge jævnligt til kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget.
  7. Lad havregrynskagerne køle af på en rist når de er færdige. De føles lidt bløde når de er varme, men bare rolig, de skal nok blive sprøde.
+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.