Havregrynskager

Havregrynskager der knaser og er sprøde, er en sikker vinder til julehyggen. Opskriften på de nemme småkager med havregryn, kan bruges af hele familien.

Tag børnene med i køkkenet og bage de knasende sprøde havregrynskager. De er dejligt nemme at lave, og kan selvfølgelig nydes året rundt. De få ingredienser er nogle, du måske allerede har i køkkenet, så det er bage at komme i gang. Om det er til kaffegæster eller søndagshygge, smager småkagerne skønt. Imponér dine gæster ved kaffebordet med de lækre småkager.

Se opskrift
Havregrynskager

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Havregrynskager: 4 ud af 5 baseret på 12 anmeldelser

Opskrift

ca. 75 småkager

500 g havregryn
50 g Valsemøllen hvedemel
625 g sukker
375 g smør
4 æg
2 tsk bagepulver
2 tsk.vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Smelt smør i en gryde og vend havregrynene i. Lad blandingen køle af.
  2. Pisk sukker og æg i ca. 5 minutter til massen er hvid og skummende.
  3. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker  i en skål og vend det i æggemassen.
  4. Kom herefter havregrynsmassen i dejen og rør forsigtigt rundt.
  5. Sæt små klatter dej på en bageplade med bagepapir, ca. 1 tsk pr. kage. Småkagerne flyder meget, så husk god afstand.
  6. Bag havregrynskagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 8-10 min. til de er lysebrune i kanten. Husk at kigge jævnligt til kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget.
  7. Lad havregrynskagerne køle af på en rist når de er færdige. De føles lidt bløde når de er varme, men bare rolig, de skal nok blive sprøde.
+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.