Chokolade cookies med spelt

Chokolade cookies - findes der noget mere simpelt og lækkert at servere til en hyggestund med dem du holder af? Disse chokolade cookies er bagt med speltmel for at give dem en dybere smag.

Lav lækre chokolade cookies og forkæl dine gæster. Du kan sagtens lege med, hvor lang tid de skal have. Giver du dem 15 minutter får de en sprød kant, men en lidt sej og “ubagt” midte. 16 minutter giver den helt klassiske sprødhed på overflader og kanter og en smule sejhed i midten. Hvor 17 minutter giver chokolade cookies en generel sprødhed.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 24 stk.

150 g smør
150 g farin
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
250 g Finax Dansk Speltmel, Fuldkorn
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 tsk. flagesalt (eller ½ tsk. fint salt)
150 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Lad smørret blive blødt.
  2. Pisk smør, farin, sukker og vaniljesukker sammen.
  3. Pisk æg i.
  4. Vend grofthakket chokolade i.
  5. Bland mel med bagepulver, natron og havsalt.
  6. Bland mel med smør-sukkeret.
  7. Saml dejen til en kugle, kom den i en frostpose og læg den på køl i mindst 1 time eller til dagen efter (kan også fryses ned til senere brug).
  8. Trilles til 24 kugler af 35 g.
  9. Placér 8 kugler på en bageplade og bag dine chokolade cookies ved 175°C i 16 minutter (17 minutter, hvis de skal være ekstra sprøde).

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.