Chokoladecookies med spelt

Chokoladecookies – findes der noget mere simpelt og lækkert at servere til en hyggestund med dem du holder af? Disse chokolade cookies er bagt med speltmel for at give dem en dybere smag.

Lav lækre chokoladecookies og forkæl dine gæster. Du kan sagtens lege med, hvor lang tid de skal have. Giver du dem 15 minutter får de en sprød kant, men en lidt sej og “ubagt” midte. 16 minutter giver den helt klassiske sprødhed på overflader og kanter og en smule sejhed i midten. Hvor 17 minutter giver cookies med chokolade en generel sprødhed.

Se opskrift
chokoladecookies

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokoladecookies med spelt: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

24 stk.

150 g smør
150 g farin
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
250 g Valsemøllen Dansk Speltmel, Fuldkorn
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 tsk. flagesalt (eller ½ tsk. fint salt)
150 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Lad smørret blive blødt.
  2. Pisk smør, farin, sukker og vaniljesukker sammen.
  3. Pisk æg i.
  4. Vend grofthakket chokolade i.
  5. Bland mel med bagepulver, natron og havsalt.
  6. Bland mel med smør-sukkeret.
  7. Saml dejen til en kugle, kom den i en frostpose og læg den på køl i mindst 1 time eller til dagen efter (kan også fryses ned til senere brug).
  8. Tril til 24 kugler af 35 g.
  9. Placér 8 kugler på en bageplade og bag dine chokolade cookies ved 175°C i 16 minutter (17 minutter, hvis de skal være ekstra sprøde).

Et godt tip: Den mørke chokolade er skøn i disse cookies. Skal de være endnu sødere, kan du skifte noget af den mørke chokolade ud med hvid eller mælkechokolade, der giver endnu mere sødme.

chokoladecookieschokoladecookieschokoladecookieschokoladecookies

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.