Chokoladecookies med spelt

Chokoladecookies – findes der noget mere simpelt og lækkert at servere til en hyggestund med dem du holder af? Disse chokolade cookies er bagt med speltmel for at give dem en dybere smag.

Lav lækre chokoladecookies og forkæl dine gæster. Du kan sagtens lege med, hvor lang tid de skal have. Giver du dem 15 minutter får de en sprød kant, men en lidt sej og “ubagt” midte. 16 minutter giver den helt klassiske sprødhed på overflader og kanter og en smule sejhed i midten. Hvor 17 minutter giver cookies med chokolade en generel sprødhed.

Se opskrift
chokoladecookies

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokoladecookies med spelt: 4 ud af 5 baseret på 10 anmeldelser

Opskrift

24 stk.

150 g smør
150 g farin
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
250 g Valsemøllen Dansk Speltmel, Fuldkorn
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 tsk. flagesalt (eller ½ tsk. fint salt)
150 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Lad smørret blive blødt.
  2. Pisk smør, farin, sukker og vaniljesukker sammen.
  3. Pisk æg i.
  4. Vend grofthakket chokolade i.
  5. Bland mel med bagepulver, natron og havsalt.
  6. Bland mel med smør-sukkeret.
  7. Saml dejen til en kugle, kom den i en frostpose og læg den på køl i mindst 1 time eller til dagen efter (kan også fryses ned til senere brug).
  8. Tril til 24 kugler af 35 g.
  9. Placér 8 kugler på en bageplade og bag dine chokolade cookies ved 175°C i 16 minutter (17 minutter, hvis de skal være ekstra sprøde).

Et godt tip: Den mørke chokolade er skøn i disse cookies. Skal de være endnu sødere, kan du skifte noget af den mørke chokolade ud med hvid eller mælkechokolade, der giver endnu mere sødme.

chokoladecookieschokoladecookieschokoladecookieschokoladecookies

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.