Chokoladecookies med spelt

Chokoladecookies – findes der noget mere simpelt og lækkert at servere til en hyggestund med dem du holder af? Disse chokolade cookies er bagt med speltmel for at give dem en dybere smag.

Lav lækre chokoladecookies og forkæl dine gæster. Du kan sagtens lege med, hvor lang tid de skal have. Giver du dem 15 minutter får de en sprød kant, men en lidt sej og “ubagt” midte. 16 minutter giver den helt klassiske sprødhed på overflader og kanter og en smule sejhed i midten. Hvor 17 minutter giver chokoladecookies en generel sprødhed.

Se opskrift
chokoladecookies

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokoladecookies med spelt: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

til 24 stk.

150 g smør
150 g farin
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
250 g Valsemøllen Dansk Speltmel, Fuldkorn
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 tsk. flagesalt (eller ½ tsk. fint salt)
150 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Lad smørret blive blødt.
  2. Pisk smør, farin, sukker og vaniljesukker sammen.
  3. Pisk æg i.
  4. Vend grofthakket chokolade i.
  5. Bland mel med bagepulver, natron og havsalt.
  6. Bland mel med smør-sukkeret.
  7. Saml dejen til en kugle, kom den i en frostpose og læg den på køl i mindst 1 time eller til dagen efter (kan også fryses ned til senere brug).
  8. Trilles til 24 kugler af 35 g.
  9. Placér 8 kugler på en bageplade og bag dine chokolade cookies ved 175°C i 16 minutter (17 minutter, hvis de skal være ekstra sprøde).

Et godt tip: Den mørke chokolade er skøn i disse cookies. Skal de være endnu sødere, kan du skifte noget af den mørke chokolade ud med hvid eller mælkechokolade, der giver endnu mere sødme.

chokoladecookieschokoladecookieschokoladecookieschokoladecookies

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.