Vesterbo’s brunkager

Mallikas familie opskrift på de bedste brunkager

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
2 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 90 stk.
  • 750 g smør
  • 650 g sukker
  • 375 g lys sirup
  • 125 g brun farin
  • 125 g mørk chokolade
  • 250 g smuttede hakkede mandler
  • 150 g pomeransskal
  • 100 g sukat
  • 15 g potaske, svarende til 3 tsk.
  • 1125 g mel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nelliker

Sådan gør du

  1. Smør, sukker, farin og sirup smeltes ved svag varme.
  2. Chokolade, hakkede mandler, pomeransskal og sukat tilsættes, samt potaske der er opløst i lidt kold vand.
  3. Lad blandingen afkøle et par timer.
  4. Bland kanel, kardemomme og nelliker med melet og ælt det godt sammen med sirup blandingen.
  5. Læg dejen på et fad og tildæk med et klæde. Lad det stå køligt natten over.
  6. Næste morgen trilles dejen i seks pølser. Stilles kølig en dag tildækket med plastisk.
  7. Skæres tyndt med en skarp kniv, evt. på en pålægsmaskine og bages på smørsmurte bageplader, eller bagepapir.
  8. Bages ved 180 grader i ca. 6 min.

Tip! Rullerne kan fryses og gemmes i op til et helt år.

Opskrift af Mallika
Mallika har delt sin familie opskrift på de bedste brunkager, der smager helt fantastisk. Som Mallika skriver: “Familie opskrift på de bedste brunkager. Smager så dejlige og så det jo snart jul”