Heksefingre (u)hyggelige småkager til halloween

Heksefingre kan skræmme mange og selvom de ser lidt skræmmende ud, smager de skønt! Men en halloween uden er ikke helt det samme.

Bag (u)hyggelige heksefingre og sæt kulør på din halloween. Bagt på en klassisk småkagedej med Finax Kage Hvedemel, der er perfekt til sprøde småkager. Du kan læse mere om det her.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til ca. 40 fingre

Heksefingre
150 g. koldt smør, i små tern.
250 g. Finax Kage Hvedemel
150 g. sukker
1 æg
2 tsk. vaniljesukker

Pynt
Smuttede mandler
syltetøj

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Smuldr smørret sammen med mel, sukker og vaniljesukker.
  2. Tilsæt ægget i ælt dejen sammen til den er ensartet.
  3. Stil dejen tildækket på køl i ca. 30. minutter.
  4. Skold og smudt mandlerne og flæk dem på langs med en skarp kniv.
  5. Del dejen i ca. 40 kugler.
  6. Tril dem til små pølser a ca. 1 cm i diameter og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. giv vær pølse et lille tryk to steder, så du former en kno på midten.
  8. Lav små ridser midt på for at indikere knoen.
  9. Dyp mandlerne i syltetøj og placer dem yderst på hver pølse som en negl.
  10. Bag heksefingrene i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) på midterste rille i ca. 6-8 minutter eller til de er gyldne.
  11. Afkøl småkagerne og server.