Chokolade-orangesnitter

Chokolade-orangesnitter, en fin og smagfuld småkage.

Hvad er julen uden julebag og lækre julesmåkager? Disse nemme og meget lækre småkager med chokolade og appelsin er et godt bud på, hvad man skal bruge alle de appelsiner vintermånederne bugner med.

Se opskrift
smaakager

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til ca. 100 stk.

500 g Valsemøllen hvedemel
300 g sukker
2 spsk. kakaopulver
2 tsk. vaniljesukker
350 g smør
40 g mørk chokolade
½ dl appelsinsaft
40 g hasselnøddeflager

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, sukker, kakaopulver og vaniljesukker i en skål.
  2. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i blandingen.
  3. Tilsæt appelsinsaft, hakket chokolade og hasselnødder og ælt dejen sammen.
  4. Del dejen i portioner á ca. 200 g og rul dem ud i bagepladens længde
  5. Kom dejen hen på en  bageplade med bagepapir og bag på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 8-10 minutter.
  6. Drys med sukker og skær småkagerne skråt ud på ca. 2½ cm.