Chokoladesnitter med appelsin

Chokoladesnitter med appelsin en fin og smagfuld småkage, der smager af jul og hygge. Tag børnene med i køkkenet, og bage de skønne julekager.

Hvad er julen uden julebag og lækre julesmåkager? Disse nemme og meget lækre småkager med chokolade og appelsin er et godt bud på, hvad man skal bruge alle de appelsiner vintermånederne bugner med. De sprøde chokoladesnitter er skønne på julebordet og til julehyggen, når der kommer gæster. De er et skønt twist på de ellers klassiske julesmåkager.

Se opskrift
chokoladesnitter

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokoladesnitter med appelsin: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

ca. 100 stk.

500 g Valsemøllen hvedemel
300 g sukker
2 spsk. kakaopulver
2 tsk. vaniljesukker
350 g smør
40 g mørk chokolade
½ dl appelsinsaft
40 g hasselnøddeflager

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland mel, sukker, kakaopulver og vaniljesukker i en skål.
  2. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i blandingen.
  3. Tilsæt appelsinsaft, hakket chokolade og hasselnødder og ælt dejen sammen.
  4. Del dejen i portioner á ca. 200 g og rul dem ud i bagepladens længde
  5. Kom dejen hen på en  bageplade med bagepapir og bag på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 8-10 minutter.
  6. Drys med sukker og skær småkagerne skråt ud på ca. 2½ cm.

Et godt tip: Portionen til chokoladesnitter giver næsten 100 småkager. Brug de skønne kager som værtindegave til julens fester. Lav et flot glas med bånd omkring, og bland forskellige julesmåkager. Det skal nok bringe glæde. Du kan også lave en anden kreativ DIY-værtindegave, nemlig et glad, hvor opskriften og de tørre ingredienser er kommet i et glas, ligesom opskriften på disse småkager med ingefær.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.