Græskarkage

Græskartid og (u)hyggetid - Tryl græskarret om til en drøm af en kage.

Se opskrift
gaeskarkage

Køkkentid
30 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Græskarkage: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

1 kage

350 g groft revet hokkaido græskar eller alm. græskar
3 æg
220 g sukker
220 g smør
220 g Valsemøllen hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. ingefær
1 tsk. vaniljesukker
1 knivspids salt
1 økologisk appelsin

Glasur til pynt

  1. Skær græskar i både, udhul for kerner og skær skrællen af. Riv græskarstykkerne groft på et rivejern.
  2. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Smelt smør og rør det i dejen.
  3. Bland  mel med krydderier i en anden skål. Sigt det ned i dejen og rør det sammen.
  4. Riv appelsinskal og tilsæt halvdelen af appelsinskallen til dejen. Gem resten til pynt.
  5. Kom saften fra en appelsin og revet græskar i dejen og vend det sammen.
  6. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen i en forvarmet ovn ved 185°C  (varmluft. 175°C)  i ca. 45 minutter.
  7. Lad kagen køle helt ned, inden den pyntes med glasur og appelsinskræl.
+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.