Græskarkage

Græskartid og (u)hyggetid - Tryl græskarret om til en drøm af en kage.

Se opskrift
gaeskarkage

Køkkentid
30 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Græskarkage: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 kage

350 g groft revet hokkaido græskar eller alm. græskar
3 æg
220 g sukker
220 g smør
220 g Valsemøllen hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. ingefær
1 tsk. vaniljesukker
1 knivspids salt
1 økologisk appelsin

Glasur til pynt

Brugt i opskriften

  1. Skær græskar i både, udhul for kerner og skær skrællen af. Riv græskarstykkerne groft på et rivejern.
  2. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Smelt smør og rør det i dejen.
  3. Bland  mel med krydderier i en anden skål. Sigt det ned i dejen og rør det sammen.
  4. Riv appelsinskal og tilsæt halvdelen af appelsinskallen til dejen. Gem resten til pynt.
  5. Kom saften fra en appelsin og revet græskar i dejen og vend det sammen.
  6. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen i en forvarmet ovn ved 185°C  (varmluft. 175°C)  i ca. 45 minutter.
  7. Lad kagen køle helt ned, inden den pyntes med glasur og appelsinskræl.