Fragilité med solbærsorbet og vaniljeflødeis

En skøn dessert til alle der elsker is. Fragilité med solbærsorbet og vaniljeflødeis kan også bruges som en dejlig afslutning på en god middag. Den skønne kombination af det søde og friske kan live alle op.

Fragilité med solbærsorbet og vaniljeflødeis er bagt på Kage Hvedemel der sikrer, at du får en lækker bund til din roulade, da Kage Hvedemel er perfekt til bagværk, der bages med bagepulver. Kagen er et godt alternativ til den klassiske islagkage. Den smager skønt, og er en perfekt sommerdessert.

Se opskrift
Fragilité

Køkkentid
1 time

Ventetid
1 t. 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fragilité med solbærsorbet og vaniljeflødeis: 3 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

8-10 personer

4 æggehvider
150 g sukker
½ tsk. Eddike
50 g hasselnødflager
200 g marzipan
2 spsk. Valsemøllen Kage hvedemel
1 liter vaniljeflødeis
½ liter sorbet is, gerne solbær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Pisk æggehviderne stive.
  2. Pisk sukkeret i lidt ad gangen og til sidst eddiken. Pisk til det er helt stift.
  3. Riv marcipanen i massen, tilsæt mel og vend det hurtigt sammen.
  4. Bred massen ud på en bageplade med bagepapir ca. 22 x 30 cm. Og drys med hasselnødflager.
  5. Bag rouladen i ca. 35-45 minutter ved 135°C. (Varmluft 125°C)
  6. Vend den over på et nyt stykke sukkerdrysset bagepapir og træk det andet af. Afkøl kagen.
  7. Træk et stort stykke film ud, og placer kagen med bagepapir oven på.
  8. Lad isene tø en smule op.
  9. Fordel vaniljeflødeisen på rouladen, brug evt. dine hænder med plastiskhandsker på. Fordel herefter solbærsorbeten i klatter og brug hænderne til at gøre overfladen jævn.
  10. Rul rouladen sammen, og luk filmen godt om. Kom rouladen i fryseren.
  11. Anret på tallerkener med frisk frugt og coulis.

Et godt tip: Hvis du vil lave en anderledes anretning af din fragilité, kan du skære rouladen i 5 stykker, og skær de 5 stykker på tværs. Så får man et flot finish ala et tårn.

Fragilité

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.