Fragilité med solbærsorbet og vaniljeflødeis

En skøn dessert til alle der elsker is. Fragilité med solbærsorbet og vaniljeflødeis kan også bruges som en dejlig afslutning på en god middag. Den skønne kombination af det søde og friske kan live alle op.

Fragilité med solbærsorbet og vaniljeflødeis er bagt på Kage Hvedemel der sikrer, at du får en lækker bund til din roulade, da Kage Hvedemel er perfekt til bagværk, der bages med bagepulver. Kagen er et godt alternativ til den klassiske islagkage. Den smager skønt, og er en perfekt sommerdessert.

Se opskrift
Fragilité

Køkkentid
1 time

Ventetid
1 t. 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fragilité med solbærsorbet og vaniljeflødeis: 3 ud af 5 baseret på 11 anmeldelser

Opskrift

8-10 personer

4 æggehvider
150 g sukker
½ tsk. Eddike
50 g hasselnødflager
200 g marzipan
2 spsk. Valsemøllen Kage hvedemel
1 liter vaniljeflødeis
½ liter sorbet is, gerne solbær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Pisk æggehviderne stive.
  2. Pisk sukkeret i lidt ad gangen og til sidst eddiken. Pisk til det er helt stift.
  3. Riv marcipanen i massen, tilsæt mel og vend det hurtigt sammen.
  4. Bred massen ud på en bageplade med bagepapir ca. 22 x 30 cm. Og drys med hasselnødflager.
  5. Bag rouladen i ca. 35-45 minutter ved 135°C. (Varmluft 125°C)
  6. Vend den over på et nyt stykke sukkerdrysset bagepapir og træk det andet af. Afkøl kagen.
  7. Træk et stort stykke film ud, og placer kagen med bagepapir oven på.
  8. Lad isene tø en smule op.
  9. Fordel vaniljeflødeisen på rouladen, brug evt. dine hænder med plastiskhandsker på. Fordel herefter solbærsorbeten i klatter og brug hænderne til at gøre overfladen jævn.
  10. Rul rouladen sammen, og luk filmen godt om. Kom rouladen i fryseren.
  11. Anret på tallerkener med frisk frugt og coulis.

Et godt tip: Hvis du vil lave en anderledes anretning af din fragilité, kan du skære rouladen i 5 stykker, og skær de 5 stykker på tværs. Så får man et flot finish ala et tårn.

Fragilité

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.