Juleroulade med abrikos og chokoladecreme

Denne juleroulade med lækre abrikoser og chokoladecreme er en perfekt måde at starte julen på - og så ser den imponerende ud, hvis man skal have gæster eller man skal forkæle familien ekstra meget.

Ditte Julie starter julehyggen med at omdanne den klassiske roulade til en himmelsk juleroulade med søde abrikoser og lækker chokoladecreme. Bagt på Kage Hvedemel, der er perfekt til kager som bages på bagepulver. Du kan læse meget mere om, hvorfor du skal bruge Kage Hvedemel i vores bageskole.

Se opskrift

Køkkentid
2 timer

Ventetid
6 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Juleroulade med abrikos og chokoladecreme: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 8 personer

Bund

  • 1 vaniljestang
  • 100 g æggeblommer
  • 100 g lyst rørsukker
  • 160 g æggehvider
  • 20 g lyst rørsukker
  • 60 g Valsemøllen Kage Hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt ingefær

Abrikoskompot

  • 2 blade husblas
  • 200 g tørrede abrikoser
  • 1 vaniljestang
  • 50 g lyst rørsukker
  • Saft fra 2 citroner
  • 1,5 dl vand

Chokoladecreme

  • 100 g mælkechokolade, ca. 40 %
  • 2,5 dl piskefløde

I øvrigt

  • 50 g mælkechokolade
  • orange chokoladespåner
  • lidt guldstøv
  • lidt bladguld

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Bund

  1. Flæg vaniljestangen og skarp nænsomt vaniljekorne ud.
  2. Pisk æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen med vaniljekorn til en tyk og luftig æggesnaps.
  3. Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive.
  4. Vend mel, bagepulver og ingefær i æggesnapsen og bagefter vendes æggehviderne forsigtig i.
  5. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 210°C(190°C varmluft) i ca. 10-15 min.
  6. Når den kommer ud af ovnen, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir og rulles med det samme i et rent viskestykke.
  7. Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og ikke revner.

Abrikoskompot

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  2. Hak abrikoserne groft, og kog dem møre med de øvrige ingredienser i ca. 15 min.
  3. Blend hele herligheden, og opløs den udblødte husblas direkte i den varme abrikoskompot.
  4. Stil kompotten på køl i en halv time, til den er afkølet og mere fast i det.

Chokoladecreme

  1. Hak chokoladen groft og kom den op i en skål.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den herefter over chokoladen.
  3. Rør chokoladen ud i fløden i små cirkulærebevægelser.
  4. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og stil cremen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
  5. Pisk den helt kolde chokoladecreme luftig.

Samling af rouladen

  1. Smør et tyndt lag abrikosmarmelade udover rouladebunden (hold 2 cm afstand fra den ene kant).
  2. Smør herefter et tyndt lag chokoladecreme og igen hold afstand fra den ene kant.
  3. Rul rouladen stramt sammen uden du skubber fyldet ud af rouladen.
  4. Læg den på køl i mindst 2 timer eller gerne natten over.

I øvrigt

  1. Smelt chokoladen og kom chokoladen op i et kornet.
  2. Dekorer rouladen med nogle fine chokoladestreger, og de øvrige pynteting.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.