Juleroulade med abrikos og chokoladecreme

Denne juleroulade med lækre abrikoser og chokoladecreme er en perfekt måde at starte julen på - og så ser den imponerende ud, hvis man skal have gæster eller man skal forkæle familien ekstra meget.

Ditte Julie starter julehyggen med at omdanne den klassiske roulade til en himmelsk juleroulade med søde abrikoser og lækker chokoladecreme. Bagt på Kage Hvedemel, der er perfekt til kager som bages på bagepulver. Du kan læse meget mere om, hvorfor du skal bruge Kage Hvedemel i vores bageskole.

Se opskrift

Køkkentid
2 timer

Ventetid
6 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Juleroulade med abrikos og chokoladecreme: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

8 personer

Bund

  • 1 vaniljestang
  • 100 g æggeblommer
  • 100 g lyst rørsukker
  • 160 g æggehvider
  • 20 g lyst rørsukker
  • 60 g Valsemøllen Kage Hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt ingefær

Abrikoskompot

  • 2 blade husblas
  • 200 g tørrede abrikoser
  • 1 vaniljestang
  • 50 g lyst rørsukker
  • Saft fra 2 citroner
  • 1,5 dl vand

Chokoladecreme

  • 100 g mælkechokolade, ca. 40 %
  • 2,5 dl piskefløde

I øvrigt

  • 50 g mælkechokolade
  • orange chokoladespåner
  • lidt guldstøv
  • lidt bladguld

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Bund

  1. Flæg vaniljestangen og skarp nænsomt vaniljekorne ud.
  2. Pisk æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen med vaniljekorn til en tyk og luftig æggesnaps.
  3. Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive.
  4. Vend mel, bagepulver og ingefær i æggesnapsen og bagefter vendes æggehviderne forsigtig i.
  5. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 210°C(190°C varmluft) i ca. 10-15 min.
  6. Når den kommer ud af ovnen, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir og rulles med det samme i et rent viskestykke.
  7. Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og ikke revner.

Abrikoskompot

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  2. Hak abrikoserne groft, og kog dem møre med de øvrige ingredienser i ca. 15 min.
  3. Blend hele herligheden, og opløs den udblødte husblas direkte i den varme abrikoskompot.
  4. Stil kompotten på køl i en halv time, til den er afkølet og mere fast i det.

Chokoladecreme

  1. Hak chokoladen groft og kom den op i en skål.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den herefter over chokoladen.
  3. Rør chokoladen ud i fløden i små cirkulærebevægelser.
  4. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og stil cremen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
  5. Pisk den helt kolde chokoladecreme luftig.

Samling af rouladen

  1. Smør et tyndt lag abrikosmarmelade udover rouladebunden (hold 2 cm afstand fra den ene kant).
  2. Smør herefter et tyndt lag chokoladecreme og igen hold afstand fra den ene kant.
  3. Rul rouladen stramt sammen uden du skubber fyldet ud af rouladen.
  4. Læg den på køl i mindst 2 timer eller gerne natten over.

I øvrigt

  1. Smelt chokoladen og kom chokoladen op i et kornet.
  2. Dekorer rouladen med nogle fine chokoladestreger, og de øvrige pynteting.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.