Roulade med abrikoskompot

Klassisk roulade med abrikoskompot, tryllet om til små lækre abrikosspiraler pyntet fint med chokoladecreme.

Julen er kagernes tid, har du brug for at prøve lidt nyt ud over de klassiske julekager, kan vi anbefale denne en roulade med abrikoskompot. Det er nemt at lave og smager som en drøm. Du kan med små tricks nemt lave en traditionel roulade om til små fine kager, som her, hvor rouladen er lavet om til små abrikosspiraler med chokoladecreme. Hvis du hellere vil lave en klassisk juleroulade kan du prøve denne lækre opskrift.

Se opskrift
roulade med abrikoskompot

Køkkentid
60 min

Ventetid
3 1/2 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6-8 stk.

Rouladebund
100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
1 tsk. vaniljepasta eller vaniljesukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g kagehvedemel, Valsemøllen
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær

Abrikoskompot
2 blade husblas
200 g tørrede abrikoser
1 tsk. vaniljepasta eller vaniljesukker
50 g lyst rørsukker
2 citroner, saften heraf
1,5 dl vand

Chokoladecreme
100 g god mørk chokolade, ca. 70 %
1 dl piskefløde

I øvrigt
spiseligt bladguld
chokoladekugler

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Rouladebund

  1. Pisk æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen med vanilje til en tyk og luftig æggesnaps.
  2. Pisk herefter æggehviderne let, og tilsæt 20 g sukker og pisk dem stive.
  3. Vend mel, bagepulver og ingefær i æggesnapsen og vend bagefter æggehviderne forsigtig i.
  4. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bunden ved 210°C (190°C varmluft) i ca. 10-15 minutter.
  5. Lad den køle af.

Abrikoskompot

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Hak abrikoserne groft, og kog dem møre med de øvrige ingredienser i ca. 15 minutter.
  3. Blend hele herligheden, og opløs den udblødte husblas direkte i den varme abrikoskompot.
  4. Stil kompotten på køl i en halv time, til den er afkølet og mere fast i det.
  5. Smør kompotten udover bunden, og rul rouladen fast sammen. Læg den på frost i 30 min, så den sætter sig.
  6. Skær 6-8 skiver ud af kagen og lav en fin topping af chokoladecreme.

Chokoladecreme

  1. Hak chokoladen groft og kom den op i en skål.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den herefter over chokoladen.
  3. Rør chokoladen ud i fløden i små cirkulære bevægelser.
  4. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og stil cremen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
  5. Pisk den helt kolde chokoladecreme luftig.
  6. Kom cremen på sprøjteposen med en aflang tylle, og sprøjt et mønster på rouladestykkerne.
  7. Pynt med bladguld og chokoladekugler.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.