Roulade med abrikoskompot

Klassisk roulade med abrikoskompot, tryllet om til små lækre abrikosspiraler pyntet fint med chokoladecreme.

Julen er kagernes tid, har du brug for at prøve lidt nyt ud over de klassiske julekager, kan vi anbefale denne en roulade med abrikoskompot. Det er nemt at lave og smager som en drøm. Du kan med små tricks nemt lave en traditionel roulade om til små fine kager, som her, hvor rouladen er lavet om til små abrikosspiraler med chokoladecreme. Hvis du hellere vil lave en klassisk juleroulade kan du prøve denne lækre opskrift.

Se opskrift
roulade med abrikoskompot

Køkkentid
60 min

Ventetid
3 1/2 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6-8 stk.

Rouladebund
100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
1 tsk. vaniljepasta eller vaniljesukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g kagehvedemel, Valsemøllen
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær

Abrikoskompot
2 blade husblas
200 g tørrede abrikoser
1 tsk. vaniljepasta eller vaniljesukker
50 g lyst rørsukker
2 citroner, saften heraf
1,5 dl vand

Chokoladecreme
100 g god mørk chokolade, ca. 70 %
1 dl piskefløde

I øvrigt
spiseligt bladguld
chokoladekugler

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Rouladebund

  1. Pisk æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen med vanilje til en tyk og luftig æggesnaps.
  2. Pisk herefter æggehviderne let, og tilsæt 20 g sukker og pisk dem stive.
  3. Vend mel, bagepulver og ingefær i æggesnapsen og vend bagefter æggehviderne forsigtig i.
  4. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bunden ved 210°C (190°C varmluft) i ca. 10-15 minutter.
  5. Lad den køle af.

Abrikoskompot

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Hak abrikoserne groft, og kog dem møre med de øvrige ingredienser i ca. 15 minutter.
  3. Blend hele herligheden, og opløs den udblødte husblas direkte i den varme abrikoskompot.
  4. Stil kompotten på køl i en halv time, til den er afkølet og mere fast i det.
  5. Smør kompotten udover bunden, og rul rouladen fast sammen. Læg den på frost i 30 min, så den sætter sig.
  6. Skær 6-8 skiver ud af kagen og lav en fin topping af chokoladecreme.

Chokoladecreme

  1. Hak chokoladen groft og kom den op i en skål.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den herefter over chokoladen.
  3. Rør chokoladen ud i fløden i små cirkulære bevægelser.
  4. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og stil cremen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
  5. Pisk den helt kolde chokoladecreme luftig.
  6. Kom cremen på sprøjteposen med en aflang tylle, og sprøjt et mønster på rouladestykkerne.
  7. Pynt med bladguld og chokoladekugler.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.