Roulade med abrikoskompot

Klassisk roulade med abrikoskompot, tryllet om til små lækre abrikosspiraler pyntet fint med chokoladecreme.

Julen er kagernes tid, har du brug for at prøve lidt nyt ud over de klassiske julekager, kan vi anbefale denne en roulade med julefyld. Det er nemt at lave og smager som en drøm. Du kan med små tricks nemt lave en traditionel roulade om til små fine kager, som her, hvor rouladen er lavet om til små abrikosspiraler med chokoladecreme. Hvis du hellere vil lave en klassisk juleroulade kan du prøve denne lækre opskrift.

Se opskrift

Køkkentid
60 min

Ventetid
3 1/2 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 6-8 stk.

Rouladebund
100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
1 tsk. vaniljepasta eller vaniljesukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g kagehvedemel, Valsemøllen
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær

Abrikoskompot
2 blade husblas
200 g tørrede abrikoser
1 tsk. vaniljepasta eller vaniljesukker
50 g lyst rørsukker
2 citroner, saften heraf
1,5 dl vand

Chokoladecreme
100 g god mørk chokolade, ca. 70 %
1 dl piskefløde

I øvrigt
spiseligt bladguld
chokoladekugler

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Rouladebund

  1. Pisk æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen med vanilje til en tyk og luftig æggesnaps.
  2. Pisk herefter æggehviderne let, og tilsæt 20 g sukker og pisk dem stive.
  3. Vend mel, bagepulver og ingefær i æggesnapsen og vend bagefter æggehviderne forsigtig i.
  4. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bunden ved 210°C (190°C varmluft) i ca. 10-15 minutter.
  5. Lad den køle af.

Abrikoskompot

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Hak abrikoserne groft, og kog dem møre med de øvrige ingredienser i ca. 15 minutter.
  3. Blend hele herligheden, og opløs den udblødte husblas direkte i den varme abrikoskompot.
  4. Stil kompotten på køl i en halv time, til den er afkølet og mere fast i det.
  5. Smør kompotten udover bunden, og rul rouladen fast sammen. Læg den på frost i 30 min, så den sætter sig.

Chokoladecreme

  1. Hak chokoladen groft og kom den op i en skål.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den herefter over chokoladen.
  3. Rør chokoladen ud i fløden i små cirkulære bevægelser.
  4. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og stil cremen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
  5. Pisk den helt kolde chokoladecreme luftig.
  6. Kom cremen på sprøjteposen med en aflang tylle.

Skær 6-8 skiver ud af kagen og lav en fin topping af chokoladecreme. Pynt med bladguld og chokoladekugler.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.