Roulade med abrikoskompot

Klassisk roulade med abrikoskompot, tryllet om til små lækre abrikosspiraler pyntet fint med chokoladecreme.

Julen er kagernes tid, har du brug for at prøve lidt nyt ud over de klassiske julekager, kan vi anbefale denne en roulade med abrikoskompot. Det er nemt at lave og smager som en drøm. Du kan med små tricks nemt lave en traditionel roulade om til små fine kager, som her, hvor rouladen er lavet om til små abrikosspiraler med chokoladecreme. Hvis du hellere vil lave en klassisk juleroulade kan du prøve denne lækre opskrift.

Se opskrift
roulade med abrikoskompot

Køkkentid
60 min

Ventetid
3 1/2 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6-8 stk.

Rouladebund
100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
1 tsk. vaniljepasta eller vaniljesukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g kagehvedemel, Valsemøllen
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær

Abrikoskompot
2 blade husblas
200 g tørrede abrikoser
1 tsk. vaniljepasta eller vaniljesukker
50 g lyst rørsukker
2 citroner, saften heraf
1,5 dl vand

Chokoladecreme
100 g god mørk chokolade, ca. 70 %
1 dl piskefløde

I øvrigt
spiseligt bladguld
chokoladekugler

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Rouladebund

  1. Pisk æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen med vanilje til en tyk og luftig æggesnaps.
  2. Pisk herefter æggehviderne let, og tilsæt 20 g sukker og pisk dem stive.
  3. Vend mel, bagepulver og ingefær i æggesnapsen og vend bagefter æggehviderne forsigtig i.
  4. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bunden ved 210°C (190°C varmluft) i ca. 10-15 minutter.
  5. Lad den køle af.

Abrikoskompot

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Hak abrikoserne groft, og kog dem møre med de øvrige ingredienser i ca. 15 minutter.
  3. Blend hele herligheden, og opløs den udblødte husblas direkte i den varme abrikoskompot.
  4. Stil kompotten på køl i en halv time, til den er afkølet og mere fast i det.
  5. Smør kompotten udover bunden, og rul rouladen fast sammen. Læg den på frost i 30 min, så den sætter sig.
  6. Skær 6-8 skiver ud af kagen og lav en fin topping af chokoladecreme.

Chokoladecreme

  1. Hak chokoladen groft og kom den op i en skål.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den herefter over chokoladen.
  3. Rør chokoladen ud i fløden i små cirkulære bevægelser.
  4. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og stil cremen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
  5. Pisk den helt kolde chokoladecreme luftig.
  6. Kom cremen på sprøjteposen med en aflang tylle, og sprøjt et mønster på rouladestykkerne.
  7. Pynt med bladguld og chokoladekugler.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.