Sådan gør du
Fordej
- Rør akaciehonning og Valsemøllen Kage Hvedemel sammen i en skål
- Kom det i en bøtte med låg og gem det et køligt sted uden direkte sollys, fx i et køkkenskab
- Lad det stå, gerne op til en måned
Honningkagedej
- Rør hjortetaksaltet ud i æggeblommerne til der ikke længere er nogle klumper
- Rør potasken ud i et par spiseskefulde vand
- Bland æggeblandingen med potasken og bland det derefter i fordejen
- Bland alle de tørre ingredienser sammen og vend det i æggemassen
- Ælt dejen i ca. 10 minutter, brug gerne en røremaskine
- Saml dejen med hænderne og rul den ud på et køkkenbord med en kagerulle og en smule mel
- Dejen skal ca. være 0,5 cm tyk
- Stik dejen ud med hjerteforme og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
- Bag honninghjerterne i en forvarmet ovn ved 175°C (150°C varmluft) i 8-10 minutter
- Lad dem køle af på en rist og derefter dyp dem i smeltet chokolade