Honninghjerter

Julen er hjerternes fest, og hvad er mere passende en at bage honninghjerter? Tag dine børn med i køkkenet og kast kærligheden på disse skønne honninghjerter - de skal helt sikkert få duften af jul til at brede sig i dit køkken. Men husk, fordejen skal stå en en lille måned, før den er klar til brug.

Find julestemningen frem og lav nogle smagfulde og skønne honninghjerter med masser af skønne julekrydderier. Honninghjerterne er bagt på kage hvedemel.

Se opskrift

Køkkentid
45 min

Ventetid
1 mdr. & 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Honninghjerter: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til ca. 25 små hjerter

Fordej

500 g akaciehonning
250 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Honningkagedej

15 g hjortetaksalt
2 æggeblommer
250 g Valsemøllen Kage hvedemel
10g potaske
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt nelliker
300 g mørk chokolade

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Fordej

  1. Rør akaciehonning og Valsemøllen Kage Hvedemel sammen i en skål
  2. Kom det i en bøtte med låg og gem det et køligt sted uden direkte sollys, fx i et køkkenskab
  3. Lad det stå, gerne op til en måned

Honningkagedej

  1. Rør hjortetaksaltet ud i æggeblommerne til der ikke længere er nogle klumper
  2. Rør potasken ud i et par spiseskefulde vand
  3. Bland æggeblandingen med potasken og bland det derefter i fordejen
  4. Bland alle de tørre ingredienser sammen og vend det i æggemassen
  5. Ælt dejen i ca. 10 minutter, brug gerne en røremaskine
  6. Saml dejen med hænderne og rul den ud på et køkkenbord med en kagerulle og en smule mel
  7. Dejen skal ca. være 0,5 cm tyk
  8. Stik dejen ud med hjerteforme og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  9. Bag honninghjerterne i en forvarmet ovn ved 175°C (150°C varmluft) i 8-10 minutter
  10. Lad dem køle af på en rist og derefter dyp dem i smeltet chokolade

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.