Sådan gør du
- Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær og safran i en skål, og tilsæt vand.
- Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
- Del dejen i 18 lige store stykker, og rul hver stykke ud til en pølse. Rul hver ende ind til midten. Rul dem samme vej eller hver sin vej.
- Kom en rosin i hver af hullerne.
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
- Pensl de færdighævede boller med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
- Lad luciabollerne køle af på en rist.
Et godt tip: Du kan vælge at erstatte vandet med mælk og komme 50 g smør i dejen for at få en mere bløddej, som luciaboller oprindeligt er.