Nemme luciaboller – bageblanding

Bag nemme luciaboller til Luciadag den 13. december eller til én af julens mange andre hyggelige stunder.

Med Valsemøllen Boller bageblanding kan du lave nemme, lækre og luftige luciaboller. Luciabollerne er hurtige og nemme at bage og kræver kun – udover bageblandingen – krydderiet safran. Du kan købe safran i både stødt form og som tråde. Begge dele kan bruges, men hvis du bruger tråde, skal du huske at pulverisere trådene i en morter.

Luciaboller er en svensk tradition, som flere og flere i Danmark også fejrer. Luciaboller er en lys bolle lavet med en bløddej og får sin gyldne farve og smag fra safranen. Find mere inspiration til dit julebag her.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 t. 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

18 stk.

1 ps. Valsemøllen Boller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4½ dl vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
1 g stødt safran (safrantråde kan også bruges)
Rosiner

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær og safran i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 18 lige store stykker, og rul hver stykke ud til en pølse. Rul hver ende ind til midten. Rul dem samme vej eller hver sin vej.
  4. Kom en rosin i hver af hullerne.
  5. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  6. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  7. Lad luciabollerne køle af på en rist.

Et godt tip: Du kan vælge at erstatte vandet med mælk og komme 50 g smør i dejen for at få en mere bløddej, som luciaboller oprindeligt er.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.