Nemme luciaboller

Bag nemme luciaboller til Luciadag den 13. december eller til én af julens mange andre hyggelige stunder.

Med Valsemøllen Boller bageblanding kan du lave nemme, lækre og luftige luciaboller. Luciabollerne er hurtige og nemme at bage og kræver kun – udover bageblandingen – krydderiet safran. Du kan købe safran i både stødt form og som tråde. Begge dele kan bruges, men hvis du bruger tråde, skal du huske at pulverisere trådene i en morter.

Luciaboller er en svensk tradition, som flere og flere i Danmark også fejrer. Luciaboller er en lys bolle lavet med en bløddej og får sin gyldne farve og smag fra safranen. Find mere inspiration til dit julebag her.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 t. 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

18 stk.

1 ps. Valsemøllen Boller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4½ dl vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
1 g stødt safran (safrantråde kan også bruges)
Rosiner

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær og safran i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 18 lige store stykker, og rul hver stykke ud til en pølse. Rul hver ende ind til midten. Rul dem samme vej eller hver sin vej.
  4. Kom en rosin i hver af hullerne.
  5. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  6. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  7. Lad luciabollerne køle af på en rist.

Et godt tip: Du kan vælge at erstatte vandet med mælk og komme 50 g smør i dejen for at få en mere bløddej, som luciaboller oprindeligt er.