Kirsebærkager med hvid chokoladecreme

Luksus kirsebærkager med hvid chokoladecreme og kirsebær, der smager af jul og er smukke at se på.

Små lækre kirsebærkager af sprøde mørdejbunde og fyldt med en lækker hvid chokoladecreme med kirsebær. Det er en ny juleklassiker udviklet af Ditte Julie, der med garanti vil overraske julegæsterne til den årlige julekomsammen. Mørdejen er bagt med Kage Hvedemel, der sikrer at du får mørdejsbunde med det helt rette knæk.

Se opskrift
kirsebærkager

Køkkentid
1 time

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 små kager

Kirsebærcreme

1,5 blad husblas
150 g hvid chokolade
3 tsk. frysetørret kirsebærpulver – hindbær- eller jordbærpulver kan også anvendes
3 dl piskefløde

Mørdej
75 g kagehvedemel, Valsemøllen
30 g flormelis
40 g smør, blødt
Et nip salt
1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme

I øvrigt
Lidt kirsebærstøv
Lidt guldstøv

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Kirsebærcreme

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål sammen med frysetørret kirsebærpulver.
  3. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst.
  4. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Stavblend evt. cremen.
  5. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks. 5°C).
  6. Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker og hæld cremen på sprøjtepose med en lille, rund, glat tylle.

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør, vaniljesukker og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  2. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 30 minutter.
  3. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2-3 mm tykkelse på et bord, let drysset med mel.
  4. Udstik 16 små bunde (6 cm i diameter – gerne med en bølget kant). 8 af bundene skal også have udstukket et hul i midten.
  5. Bag bundene ved 190°C varmluft i 10-12 minutter. Lad dem køle af.
  6. Drys kirsebærstøv udover de 8 bunde med hul i midten. Placer de øvrige 8 bunde på et fad og afsæt kirsebærcremetoppe på bundene. Afslut med en bund med hul i midten. Pynt til sidst kirsebærkagerne med guldstøv.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.