Kirsebærkager med hvid chokoladecreme

Luksus kirsebærkager med hvid chokoladecreme og kirsebær

Små lækre kirsebærkager af sprøde mørdejbunde og fyldt med en lækker hvid chokoladecreme med kirsebær. Det er en ny juleklassiker udviklet af Ditte Julie, der med garanti vil overraske julegæsterne til den årlige julekomsammen. Mørdejen er bagt med kagehvedemel, der sikrer at du får mørdejsbunde med det helt rette knæk.

Se opskrift

Køkkentid
1 time

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8 små kager

Kirsebærcreme

1,5 blad husblas
150 g hvid chokolade
3 tsk. frysetørret kirsebærpulver – hindbær- eller jordbærpulver kan også anvendes
3 dl piskefløde

Mørdej
75 g kagehvedemel, Valsemøllen
30 g flormelis
40 g smør, blødt
et nip salt
1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme

I øvrigt
lidt kirsebærstøv
lidt guldstøv

Fremgangsmåde

Kirsebærcreme

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål sammen med frysetørret kirsebærpulver.
  3. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst.
  4. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Stavblend evt. cremen.
  5. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).
  6. Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker og hæld cremen på sprøjtepose med en lille, rund, glat tylle.

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør, vaniljesukker og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  2. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 30 minutter.
  3. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2-3 mm tykkelse på et bord, let drysset med mel.
  4. Udstik 16 små bunde (6 cm i diameter – gerne med en bølget kant). 8 af bundene skal også have udstukket et hul i midten.
  5. Bag bundene ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad dem køle af.

Drys kirsebærstøv udover de 8 bunde med hul i midten. Placer de øvrige 8 bunde på et fad og afsæt kirsebærcremetoppe på bundene. Afslut med en bund med hul i midten. Pynt til sidst med guldstøv.

 

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.