Kirsebærkager med hvid chokoladecreme

Luksus kirsebærkager med hvid chokoladecreme og kirsebær, der smager af jul og er smukke at se på.

Små lækre kirsebærkager af sprøde mørdejbunde og fyldt med en lækker hvid chokoladecreme med kirsebær. Det er en ny juleklassiker udviklet af Ditte Julie, der med garanti vil overraske julegæsterne til den årlige julekomsammen. Mørdejen er bagt med Kage Hvedemel, der sikrer at du får mørdejsbunde med det helt rette knæk.

Se opskrift
kirsebærkager

Køkkentid
1 time

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 små kager

Kirsebærcreme

1,5 blad husblas
150 g hvid chokolade
3 tsk. frysetørret kirsebærpulver – hindbær- eller jordbærpulver kan også anvendes
3 dl piskefløde

Mørdej
75 g kagehvedemel, Valsemøllen
30 g flormelis
40 g smør, blødt
Et nip salt
1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme

I øvrigt
Lidt kirsebærstøv
Lidt guldstøv

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Kirsebærcreme

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål sammen med frysetørret kirsebærpulver.
  3. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst.
  4. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Stavblend evt. cremen.
  5. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks. 5°C).
  6. Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker og hæld cremen på sprøjtepose med en lille, rund, glat tylle.

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør, vaniljesukker og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  2. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 30 minutter.
  3. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2-3 mm tykkelse på et bord, let drysset med mel.
  4. Udstik 16 små bunde (6 cm i diameter – gerne med en bølget kant). 8 af bundene skal også have udstukket et hul i midten.
  5. Bag bundene ved 190°C varmluft i 10-12 minutter. Lad dem køle af.
  6. Drys kirsebærstøv udover de 8 bunde med hul i midten. Placer de øvrige 8 bunde på et fad og afsæt kirsebærcremetoppe på bundene. Afslut med en bund med hul i midten. Pynt til sidst kirsebærkagerne med guldstøv.