Kirsebærkager med hvid chokoladecreme

Luksus kirsebærkager med hvid chokoladecreme og kirsebær, der smager af jul og er smukke at se på.

Små lækre kirsebærkager af sprøde mørdejbunde og fyldt med en lækker hvid chokoladecreme med kirsebær. Det er en ny juleklassiker udviklet af Ditte Julie, der med garanti vil overraske julegæsterne til den årlige julekomsammen. Mørdejen er bagt med kagehvedemel, der sikrer at du får mørdejsbunde med det helt rette knæk.

Se opskrift
kirsebærkager

Køkkentid
1 time

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 små kager

Kirsebærcreme

1,5 blad husblas
150 g hvid chokolade
3 tsk. frysetørret kirsebærpulver – hindbær- eller jordbærpulver kan også anvendes
3 dl piskefløde

Mørdej
75 g kagehvedemel, Valsemøllen
30 g flormelis
40 g smør, blødt
et nip salt
1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme

I øvrigt
lidt kirsebærstøv
lidt guldstøv

Sådan gør du

Kirsebærcreme

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål sammen med frysetørret kirsebærpulver.
  3. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst.
  4. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Stavblend evt. cremen.
  5. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).
  6. Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker og hæld cremen på sprøjtepose med en lille, rund, glat tylle.

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør, vaniljesukker og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  2. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 30 minutter.
  3. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2-3 mm tykkelse på et bord, let drysset med mel.
  4. Udstik 16 små bunde (6 cm i diameter – gerne med en bølget kant). 8 af bundene skal også have udstukket et hul i midten.
  5. Bag bundene ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad dem køle af.

Drys kirsebærstøv udover de 8 bunde med hul i midten. Placer de øvrige 8 bunde på et fad og afsæt kirsebærcremetoppe på bundene. Afslut med en bund med hul i midten. Pynt til sidst kirsebærkagerne med guldstøv.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.