Højsnegle med timian- og citronremonce

Højsnegle med timianremonce og citron er en forårsfrisk snegl der vil begejstre alle der sætter tænderne i den!

Højsneglene består af en blød gærdej forkælet med sød kardemomme. Remoncen er lavet med timian og citron der giver sneglene et syrligt tvist. De skønne snegle er et friskt alternativ til den klassiske kanelsnegl, som ellers ofte pryder kagebordet. Bag dem som det søde indslag til brunchbordet, og forkæl gæster eller familie med skønt bagværk.

Se opskrift
højsnegle

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12 stk.

Dej
75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
2 tsk kardemomme
1 tsk salt
500-600 g Valsemøllen Dansk Hvedemel

Remonce
100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
100 g ren rå marcipan
1 god håndfuld frisk timian
1 økologisk citron, skal
1 æg til pensling

Sådan gør du

Dej

  1. Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen, når det er smeltet.
  2. Tilsæt mælken. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål og gæren opløses heri.
  3. Tilsæt æg, sukker og kardemomme og rør det sammen.
  4. Bland mel (start med 500 g) og salt sammen, og tilsæt også det lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej.
  5. Ælt dejen i 10 minutter – evt. på en røremaskine. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1-1,5 time. Gør imens remoncen klar.

Timian- og citronremonce

  1. Rør alle ingredienserne sammen til en blød remonce.

Højsnegle

  1. Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord letdrysset med mel.
  2. Smør remoncen ud på hele dejen, men lad et par centimer i den ene ende på den lange led gå fri, så dejen kan hæfte i enden til sidst.
  3. Tril dejen stramt sammen på den lange led, og skær 12 snegle á 7 cm’s tykkelse.
  4. Placer sneglene – evt. i små kageringe på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
  5. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  6. Pensl sneglene med et sammenpisket æg.
  7. Bag dem i ovnen på 220°C (varmluft 200°C) i ca. 20-25 minutter.
  8. Nyd sneglene lune, eller lad dem køle af på en bagerist.

Et godt tip: Opbevarer du sneglene lufttæt, kan de sagtens holde sig et par dage, selvom de, som med alt andet bagværk, smager bedst friskbagte.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.