Højsnegle med timian- og citronremonce

Højsnegle med timianremonce og citron er en forårsfrisk snegl der vil begejstre alle der sætter tænderne i den!

Højsneglene består af en blød gærdej forkælet med sød kardemomme. Remoncen er lavet med timian og citron der giver sneglene et syrligt tvist.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 12 stk.

Dej
75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
2 tsk kardemomme
1 tsk salt
500-600 g Valsemøllen Dansk Hvedemel 2 kg

Remonce
100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
100 g ren rå marcipan
1 god håndfuld frisk timian
1 økologisk citron, skal
1 æg til pensling

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Dej

  1. Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen, når det er smeltet.
  2. Tilsæt mælken. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål og gæren opløses heri.
  3. Tilsæt æg, sukker og kardemomme og rør det sammen.
  4. Bland mel (start med 500 g) og salt sammen, og tilsæt også det lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej.
  5. Ælt dejen i 10 minutter – evt. på en røremaskine. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1-1,5 time. Gør imens remoncen klar.

Timian- og citronremonce

  1. Rør alle ingredienserne sammen til en blød remonce.

Højsnegle

  1. Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord letdrysset med mel.
  2. Smør remoncen ud på hele dejen, men lad et par centimer i den ene ende på den lange led gå fri, så dejen kan hæfte i enden til sidst.
  3. Tril dejen stramt sammen på den lange led, og skær 12 snegle á 7 cm’s tykkelse.
  4. Placer sneglene – evt. i små kageringe på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
  5. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  6. Pensl sneglene med et sammenpisket æg.
  7. Bag dem i ovnen på 220°C (varmluft 200°C) i ca. 20-25 minutter.
  8. Nyd sneglene lune, eller lad dem køle af på en bagerist.

Opbevarer du sneglene lufttæt, kan de sagtens holde sig et par dage, selvom de, som med alt andet bagværk, smager bedst friskbagte.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.