Højsnegle med timian- og citronremonce

Højsnegle med timianremonce og citron er en forårsfrisk snegl der vil begejstre alle der sætter tænderne i den!

Højsneglene består af en blød gærdej forkælet med sød kardemomme. Remoncen er lavet med timian og citron der giver sneglene et syrligt tvist. De skønne snegle er et friskt alternativ til den klassiske kanelsnegl, som ellers ofte pryder kagebordet. Bag dem som det søde indslag til brunchbordet, og forkæl gæster eller familie med skønt bagværk.

Se opskrift
højsnegle

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Højsnegle med timian- og citronremonce: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

12 stk.

Dej
75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
2 tsk kardemomme
1 tsk salt
500-600 g Valsemøllen Dansk Hvedemel

Remonce
100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
100 g ren rå marcipan
1 god håndfuld frisk timian
1 økologisk citron, skal
1 æg til pensling

Sådan gør du

Dej

  1. Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen, når det er smeltet.
  2. Tilsæt mælken. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål og gæren opløses heri.
  3. Tilsæt æg, sukker og kardemomme og rør det sammen.
  4. Bland mel (start med 500 g) og salt sammen, og tilsæt også det lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej.
  5. Ælt dejen i 10 minutter – evt. på en røremaskine. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1-1,5 time. Gør imens remoncen klar.

Timian- og citronremonce

  1. Rør alle ingredienserne sammen til en blød remonce.

Højsnegle

  1. Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord letdrysset med mel.
  2. Smør remoncen ud på hele dejen, men lad et par centimer i den ene ende på den lange led gå fri, så dejen kan hæfte i enden til sidst.
  3. Tril dejen stramt sammen på den lange led, og skær 12 snegle á 7 cm’s tykkelse.
  4. Placer sneglene – evt. i små kageringe på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
  5. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  6. Pensl sneglene med et sammenpisket æg.
  7. Bag dem i ovnen på 220°C (varmluft 200°C) i ca. 20-25 minutter.
  8. Nyd sneglene lune, eller lad dem køle af på en bagerist.

Et godt tip: Opbevarer du sneglene lufttæt, kan de sagtens holde sig et par dage, selvom de, som med alt andet bagværk, smager bedst friskbagte.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.