Højsnegle med timian- og citronremonce

Højsnegle med timianremonce og citron er en forårsfrisk snegl der vil begejstre alle der sætter tænderne i den!

Højsneglene består af en blød gærdej forkælet med sød kardemomme. Remoncen er lavet med timian og citron der giver sneglene et syrligt tvist. De skønne snegle er et friskt alternativ til den klassiske kanelsnegl, som ellers ofte pryder kagebordet. Bag dem som det søde indslag til brunchbordet, og forkæl gæster eller familie med skønt bagværk.

Se opskrift
højsnegle

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12 stk.

Dej
75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
2 tsk kardemomme
1 tsk salt
500-600 g Valsemøllen Dansk Hvedemel

Remonce
100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
100 g ren rå marcipan
1 god håndfuld frisk timian
1 økologisk citron, skal
1 æg til pensling

Sådan gør du

Dej

  1. Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen, når det er smeltet.
  2. Tilsæt mælken. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål og gæren opløses heri.
  3. Tilsæt æg, sukker og kardemomme og rør det sammen.
  4. Bland mel (start med 500 g) og salt sammen, og tilsæt også det lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej.
  5. Ælt dejen i 10 minutter – evt. på en røremaskine. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1-1,5 time. Gør imens remoncen klar.

Timian- og citronremonce

  1. Rør alle ingredienserne sammen til en blød remonce.

Højsnegle

  1. Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord letdrysset med mel.
  2. Smør remoncen ud på hele dejen, men lad et par centimer i den ene ende på den lange led gå fri, så dejen kan hæfte i enden til sidst.
  3. Tril dejen stramt sammen på den lange led, og skær 12 snegle á 7 cm’s tykkelse.
  4. Placer sneglene – evt. i små kageringe på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
  5. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  6. Pensl sneglene med et sammenpisket æg.
  7. Bag dem i ovnen på 220°C (varmluft 200°C) i ca. 20-25 minutter.
  8. Nyd sneglene lune, eller lad dem køle af på en bagerist.

Et godt tip: Opbevarer du sneglene lufttæt, kan de sagtens holde sig et par dage, selvom de, som med alt andet bagværk, smager bedst friskbagte.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med masser af velsmag og inspiration direkte i dine mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 17. september, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.