Højsnegle med timian- og citronremonce

Højsnegle med timianremonce og citron er en forårsfrisk snegl der vil begejstre alle der sætter tænderne i den!

Højsneglene består af en blød gærdej forkælet med sød kardemomme. Remoncen er lavet med timian og citron der giver sneglene et syrligt tvist. De skønne snegle er et friskt alternativ til den klassiske kanelsnegl, som ellers ofte pryder kagebordet. Bag dem som det søde indslag til brunchbordet, og forkæl gæster eller familie med skønt bagværk.

Se opskrift
højsnegle

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Højsnegle med timian- og citronremonce: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

12 stk.

Dej
75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
2 tsk kardemomme
1 tsk salt
500-600 g Valsemøllen Dansk Hvedemel

Remonce
100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
100 g ren rå marcipan
1 god håndfuld frisk timian
1 økologisk citron, skal
1 æg til pensling

Sådan gør du

Dej

  1. Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen, når det er smeltet.
  2. Tilsæt mælken. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål og gæren opløses heri.
  3. Tilsæt æg, sukker og kardemomme og rør det sammen.
  4. Bland mel (start med 500 g) og salt sammen, og tilsæt også det lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej.
  5. Ælt dejen i 10 minutter – evt. på en røremaskine. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1-1,5 time. Gør imens remoncen klar.

Timian- og citronremonce

  1. Rør alle ingredienserne sammen til en blød remonce.

Højsnegle

  1. Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord letdrysset med mel.
  2. Smør remoncen ud på hele dejen, men lad et par centimer i den ene ende på den lange led gå fri, så dejen kan hæfte i enden til sidst.
  3. Tril dejen stramt sammen på den lange led, og skær 12 snegle á 7 cm’s tykkelse.
  4. Placer sneglene – evt. i små kageringe på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
  5. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  6. Pensl sneglene med et sammenpisket æg.
  7. Bag dem i ovnen på 220°C (varmluft 200°C) i ca. 20-25 minutter.
  8. Nyd sneglene lune, eller lad dem køle af på en bagerist.

Et godt tip: Opbevarer du sneglene lufttæt, kan de sagtens holde sig et par dage, selvom de, som med alt andet bagværk, smager bedst friskbagte.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.