Chokoladekage med ganache – Valsemøllen kageblanding

Mmh… En chokoladekage med ganache er en nem og lækker kage. Den egner sig helt perfekt som en medbragt fødselsdagskage eller klassens time kage. Man kan også servere chokoladekagen på kaffe- eller dessertbordet, eller sammen med bær og is.

Vi har lavet en opskrift, der pifter vores Chokoladekage Kageblanding op. Chokoladekage med ganache er en luksusudgave, der er nem at lave. Vi har toppet vores chokolade kage med en ganache af mørk chokolade og peanutbutter. Du kan også sagten pynte den med andre lækre ting. Ta’ børnene med i køkkenet og lad dem pynte kagen med f.eks. ganache, glasur, bær, frosting eller kagekrymmel. Kun fantasien sætter grænser.

Se opskrift
chokoladekage med ganache

Køkkentid
30 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

Chokoladekage:

  1. Bag chokoladekagen som anført i opskriften eller på pakken
  2. Smelt chokolade og peanutbutter over et varm bad
  3. Opvarm piskefløde under konstant omrøring til det koger
  4. Hæld piskefløden meget langsomt ned i den smeltede chokolade imens der omrøres med en kagespatel.
  5. Tilsæt gerne fløden af flere omgange.
  6. Lad chokolade ganachen køle lidt af i køleskabet inden den hældes over den afkølede chokoladekage.
  7. Pynt f.eks. kagen med peanuts og lad den køle helt af i køleskabet efterfølgende.

Et godt tip: Du kan tilføje peanutbutter til ganachen, som der er gjort denne gang. Du kan også bruge karamel, kaffe og forskellige frugtsafter. Prøv dig frem, og find af af, hvilke kombinationer, der virker for dig.