Chokoladekage med ganache – Bageblanding

Mmh… En chokoladekage med ganache er en nem og lækker kage. Den egner sig helt perfekt som en medbragt fødselsdagskage eller klassens time kage. Man kan også servere chokoladekagen på kaffe- eller dessertbordet, eller sammen med bær og is. En chokoladeganache smager bare skønt. Brug den som basisopskrift til andre kager, fx som smørelse i en lagkage.

Vi har lavet en opskrift, der pifter vores Chokoladekage Kageblanding op. Chokoladekage med ganache er en luksusudgave, der er nem at lave. Vi har toppet vores chokolade kage med en ganache af mørk chokolade og peanutbutter. Du kan også sagten pynte den med andre lækre ting. Ta’ børnene med i køkkenet og lad dem pynte kagen med f.eks. ganache, glasur, bær, frosting eller kagekrymmel. Kun fantasien sætter grænser.

Se opskrift
chokoladekage med ganache

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10 - 12 personer

1 stk. Valsemøllen Chokoladekage
2,5 dl lunkent vand (30°C)
1 dl olie
100 g mørk chokolade
50 g creamy peanutbutter
1 dl piskefløde

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bag chokoladekagen som anført i opskriften eller på pakken
  2. Smelt chokolade og peanutbutter over et varm bad
  3. Opvarm piskefløde under konstant omrøring til det koger
  4. Hæld piskefløden meget langsomt ned i den smeltede chokolade imens der omrøres med en kagespatel.
  5. Tilsæt gerne fløden af flere omgange.
  6. Lad chokolade ganachen køle lidt af i køleskabet inden den hældes over den afkølede chokoladekage.
  7. Pynt f.eks. kagen med peanuts og lad den køle helt af i køleskabet efterfølgende.

Et godt tip: Du kan tilføje peanutbutter til ganachen, som der er gjort denne gang. Du kan også bruge karamel, kaffe og forskellige frugtsafter. Prøv dig frem, og find af af, hvilke kombinationer, der virker for dig. Vil du inspirere til andre typer af toppings til din chokoladekage, kan vi også anbefale denne chokoladekage med brombær. Eller hvad med en moccacreme, som vi har toppet vores chokoladetærte med. Det er bare at prøve sig frem!

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.