Chokoladekage med ganache – Bageblanding

Mmh… En chokoladekage med ganache er en nem og lækker kage. Den egner sig helt perfekt som en medbragt fødselsdagskage eller klassens time kage. Man kan også servere chokoladekagen på kaffe- eller dessertbordet, eller sammen med bær og is. En chokoladeganache smager bare skønt. Brug den som basisopskrift til andre kager, fx som smørelse i en lagkage.

Vi har lavet en opskrift, der pifter vores Chokoladekage Kageblanding op. Chokoladekage med ganache er en luksusudgave, der er nem at lave. Vi har toppet vores chokolade kage med en ganache af mørk chokolade og peanutbutter. Du kan også sagten pynte den med andre lækre ting. Ta’ børnene med i køkkenet og lad dem pynte kagen med f.eks. ganache, glasur, bær, frosting eller kagekrymmel. Kun fantasien sætter grænser.

Se opskrift
chokoladekage med ganache

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10 - 12 personer

1 stk. Valsemøllen Chokoladekage
2,5 dl lunkent vand (30°C)
1 dl olie
100 g mørk chokolade
50 g creamy peanutbutter
1 dl piskefløde

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bag chokoladekagen som anført i opskriften eller på pakken
  2. Smelt chokolade og peanutbutter over et varm bad
  3. Opvarm piskefløde under konstant omrøring til det koger
  4. Hæld piskefløden meget langsomt ned i den smeltede chokolade imens der omrøres med en kagespatel.
  5. Tilsæt gerne fløden af flere omgange.
  6. Lad chokolade ganachen køle lidt af i køleskabet inden den hældes over den afkølede chokoladekage.
  7. Pynt f.eks. kagen med peanuts og lad den køle helt af i køleskabet efterfølgende.

Et godt tip: Du kan tilføje peanutbutter til ganachen, som der er gjort denne gang. Du kan også bruge karamel, kaffe og forskellige frugtsafter. Prøv dig frem, og find af af, hvilke kombinationer, der virker for dig. Vil du inspirere til andre typer af toppings til din chokoladekage, kan vi også anbefale denne chokoladekage med brombær. Eller hvad med en moccacreme, som vi har toppet vores chokoladetærte med. Det er bare at prøve sig frem!

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.