Chokoladekage med ganache – Bageblanding

Mmh… En chokoladekage med ganache er en nem og lækker kage. Den egner sig helt perfekt som en medbragt fødselsdagskage eller klassens time kage. Man kan også servere chokoladekagen på kaffe- eller dessertbordet, eller sammen med bær og is. En chokoladeganache smager bare skønt. Brug den som basisopskrift til andre kager, fx som smørelse i en lagkage.

Vi har lavet en opskrift, der pifter vores Chokoladekage Kageblanding op. Chokoladekage med ganache er en luksusudgave, der er nem at lave. Vi har toppet vores chokolade kage med en ganache af mørk chokolade og peanutbutter. Du kan også sagten pynte den med andre lækre ting. Ta’ børnene med i køkkenet og lad dem pynte kagen med f.eks. ganache, glasur, bær, frosting eller kagekrymmel. Kun fantasien sætter grænser.

Se opskrift
chokoladekage med ganache

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10 - 12 personer

1 stk. Valsemøllen Chokoladekage
1 dl lunkent vand (30°C)
2 dl olie
3 æg
100 g mørk chokolade
50 g creamy peanutbutter
1 dl piskefløde

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Hæld posens indhold i en skål, og tilsæt vand, olie og æg.
  2. Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 2-3 minutter til den er glat og blank.
  3. Smør bradepanden eller beklæd den med bagepapir. Hæld kagedejen op, og fordel dejen jævnt.
  4. Bag ved 180°C (varmluft 160°C) i 25-30 minutter.
  5. Smelt chokolade og peanutbutter over et varm bad
  6. Opvarm piskefløde under konstant omrøring til det koger
  7. Hæld piskefløden meget langsomt ned i den smeltede chokolade imens der omrøres med en kagespatel.
  8. Tilsæt gerne fløden af flere omgange.
  9. Lad chokolade ganachen køle lidt af i køleskabet inden den hældes over den afkølede chokoladekage.
  10. Pynt f.eks. kagen med peanuts og lad den køle helt af i køleskabet efterfølgende.

Et godt tip: Du kan tilføje peanutbutter til ganachen, som der er gjort denne gang. Du kan også bruge karamel, kaffe og forskellige frugtsafter. Prøv dig frem, og find af af, hvilke kombinationer, der virker for dig. Vil du inspirere til andre typer af toppings til din chokoladekage, kan vi også anbefale denne chokoladekage med brombær. Eller hvad med en moccacreme, som vi har toppet vores chokoladetærte med. Det er bare at prøve sig frem!

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.