Små julekager med cookiebund, chokolade og knas

Julen er kærlighedens og glædens højtid, og med denne opskrift kan du glæde dem du holder af med en lille sød overraskelse i form af disse små julekager.

Søde små julekager med stor smag , også kaldet petit four. Her får du opskriften på fin lille julekage, lavet som en lille julegave overraskelse. Kagerne består af en cookiebund med chokoladeganache og nødder og knas, pakket fint ind i marcipan. Cookiebunden er bagt med Kage Hvedemel, der medvirker til et ekstra saftig resultat. Velbekomme!

Se opskrift
små julekager

Køkkentid
60 min.

Ventetid
3-4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6 små julekager

Cookiebund
50 g Kage Hvedemel, Valsemøllen
50 g brun farin
50 g smør, blødt
1 tsk. vaniljepasta eller 1 vaniljestang
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel, stødt

Chokoladeganache 
100 g god mørk chokolade, 70 %
1 dl piskefløde
25 g karamelkugler med knas
25 g pistacier, finthakkede

Marcipanbånd
250 g marcipan
125 g flormelis
25 g glukosesirup
lidt rød pastafarve
spiseligt bladguld

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Cookiebund

  1. Ælt det hele sammen til en ensartet dej.
  2. Lav 6 lige store kugler og kom dem op i 6 små cylinderforme (5 cm i diameter).
  3. Bag bundene ved 180ºC varmluft i ca. 12 minutter og lad dem køle af i formene.

Chokoladeganache 

  1. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den herefter over chokoladen.
  3. Rør det forsigtigt sammen. Fordel karamelkugler (eller din foretrukne knas) og finthakkede pistacier på bundene og hæld herefter lige meget chokoladeganache over kagerne.
  4. Stil dem på køl i mindst 2-3 timer.

Marcipanbånd

  1. Ælt marcipan med flormelis, glukosesirup og rød pastafarve.
  2. Skær et bånd, der passer med omkredsen af din kage, og er 5 cm højere end din kage. Befri kagerne fra formene.
  3. Rul marcipanbåndet om kagen og saml toppen som en gavepose.
  4. Bind et bånd omkring, så de ligner små julegave/juleposer.
  5. Pynt til sidst marcipanen med bladguld inden de små julekager serveres.

Et godt tip: Ditte Julie har udviklet fire skønne julekager med masser af smag. Server dem alle som en del af et julekagebord, eller brug de små julekager som dessert til julens begivenheder. De kan fx være super finde som bordkort.