Små julekager med cookiebund, chokolade og knas

Julen er glædens højtid, og med denne opskrift kan du glæde dem du holder af med en lille sød overraskelse.

Små søde julekager med stor smag , også kaldet petit four. Ditte Julie har udviklet fire skønne julekager med masser af smag. Her får du opskriften på fin lille julekage, lavet som en lille julegave overraskelse. Kagerne består af en cookiebund med chokoladeganache og nødder og knas, pakket fint ind i marcipan. Coockiebunden er bagt med kagehvedemel, der medvirker til et ekstra saftig resultat. Velbekomme!

Se opskrift

Køkkentid
60 min.

Ventetid
3-4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 6 små julekager

Cookiebund
50 g Kage Hvedemel, Valsemøllen
50 g brun farin
50 g smør, blødt
1 tsk. vaniljepasta eller 1 vaniljestang
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel, stødt

Chokoladeganache 
100 g god mørk chokolade, 70 %
1 dl piskefløde
25 g karamelkugler med knas
25 g pistacier, finthakkede

Marcipanbånd
250 g marcipan
125 g flormelis
25 g glukosesirup
lidt rød pastafarve
spiseligt bladguld

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Cookiebund

  1. Ælt det hele sammen til en ensartet dej.
  2. Lav 6 lige store kugler og kom dem op i 6 små cylinderforme (5 cm i diameter).
  3. Bag bundene ved 180º varmluft i ca. 12 minutter og lad dem køle af i formene.

Chokoladeganache 

  1. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den herefter over chokoladen.
  3. Rør det forsigtigt sammen. Fordel karamelkugler (eller din foretrukne knas) og finthakkede pistacier på bundene og hæld herefter lige meget chokoladeganache over kagerne.
  4. Stil dem på køl i mindst 2-3 timer.

Marcipanbånd

  1. Ælt marcipan med flormelis, glukosesirup og rød pastafarve.
  2. Skær et bånd, der passer med omkredsen af din kage, og er 5 cm højere end din kage. Befri kagerne fra formene.
  3. Rul marcipanbåndet om kagen og saml toppen som en gavepose.
  4. Bind et bånd omkring, så de ligner små julegave/juleposer.
  5. Pynt til sidst marcipanen med bladguld.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.