Små julekager med cookiebund, chokolade og knas

Julen er kærlighedens og glædens højtid, og med denne opskrift kan du glæde dem du holder af med en lille sød overraskelse i form af disse små julekager.

Søde små julekager med stor smag , også kaldet petit four. Her får du opskriften på fin lille julekage, lavet som en lille julegave overraskelse. Kagerne består af en cookiebund med chokoladeganache og nødder og knas, pakket fint ind i marcipan. Cookiebunden er bagt med Kage Hvedemel, der medvirker til et ekstra saftig resultat. Velbekomme!

Se opskrift
små julekager

Køkkentid
60 min.

Ventetid
3-4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6 små julekager

Cookiebund
50 g Kage Hvedemel, Valsemøllen
50 g brun farin
50 g smør, blødt
1 tsk. vaniljepasta eller 1 vaniljestang
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel, stødt

Chokoladeganache 
100 g god mørk chokolade, 70 %
1 dl piskefløde
25 g karamelkugler med knas
25 g pistacier, finthakkede

Marcipanbånd
250 g marcipan
125 g flormelis
25 g glukosesirup
lidt rød pastafarve
spiseligt bladguld

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Cookiebund

  1. Ælt det hele sammen til en ensartet dej.
  2. Lav 6 lige store kugler og kom dem op i 6 små cylinderforme (5 cm i diameter).
  3. Bag bundene ved 180º varmluft i ca. 12 minutter og lad dem køle af i formene.

Chokoladeganache 

  1. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den herefter over chokoladen.
  3. Rør det forsigtigt sammen. Fordel karamelkugler (eller din foretrukne knas) og finthakkede pistacier på bundene og hæld herefter lige meget chokoladeganache over kagerne.
  4. Stil dem på køl i mindst 2-3 timer.

Marcipanbånd

  1. Ælt marcipan med flormelis, glukosesirup og rød pastafarve.
  2. Skær et bånd, der passer med omkredsen af din kage, og er 5 cm højere end din kage. Befri kagerne fra formene.
  3. Rul marcipanbåndet om kagen og saml toppen som en gavepose.
  4. Bind et bånd omkring, så de ligner små julegave/juleposer.
  5. Pynt til sidst marcipanen med bladguld inden de små julekager serveres.

Et godt tip: Ditte Julie har udviklet fire skønne julekager med masser af smag. Server dem alle som en del af et julekagebord, eller brug de små julekager som dessert til julens begivenheder. De kan fx være super finde som bordkort.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.