Små julekager med cookiebund, chokolade og knas

Julen er kærlighedens og glædens højtid, og med denne opskrift kan du glæde dem du holder af med en lille sød overraskelse i form af disse små julekager.

Søde små julekager med stor smag , også kaldet petit four. Her får du opskriften på fin lille julekage, lavet som en lille julegave overraskelse. Kagerne består af en cookiebund med chokoladeganache og nødder og knas, pakket fint ind i marcipan. Cookiebunden er bagt med Kage Hvedemel, der medvirker til et ekstra saftig resultat. Velbekomme!

Se opskrift
små julekager

Køkkentid
60 min.

Ventetid
3-4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6 små julekager

Cookiebund
50 g Kage Hvedemel, Valsemøllen
50 g brun farin
50 g smør, blødt
1 tsk. vaniljepasta eller 1 vaniljestang
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel, stødt

Chokoladeganache 
100 g god mørk chokolade, 70 %
1 dl piskefløde
25 g karamelkugler med knas
25 g pistacier, finthakkede

Marcipanbånd
250 g marcipan
125 g flormelis
25 g glukosesirup
lidt rød pastafarve
spiseligt bladguld

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Cookiebund

  1. Ælt det hele sammen til en ensartet dej.
  2. Lav 6 lige store kugler og kom dem op i 6 små cylinderforme (5 cm i diameter).
  3. Bag bundene ved 180ºC varmluft i ca. 12 minutter og lad dem køle af i formene.

Chokoladeganache 

  1. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den herefter over chokoladen.
  3. Rør det forsigtigt sammen. Fordel karamelkugler (eller din foretrukne knas) og finthakkede pistacier på bundene og hæld herefter lige meget chokoladeganache over kagerne.
  4. Stil dem på køl i mindst 2-3 timer.

Marcipanbånd

  1. Ælt marcipan med flormelis, glukosesirup og rød pastafarve.
  2. Skær et bånd, der passer med omkredsen af din kage, og er 5 cm højere end din kage. Befri kagerne fra formene.
  3. Rul marcipanbåndet om kagen og saml toppen som en gavepose.
  4. Bind et bånd omkring, så de ligner små julegave/juleposer.
  5. Pynt til sidst marcipanen med bladguld inden de små julekager serveres.

Et godt tip: Ditte Julie har udviklet fire skønne julekager med masser af smag. Server dem alle som en del af et julekagebord, eller brug de små julekager som dessert til julens begivenheder. De kan fx være super finde som bordkort.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.