Hvid brownie med pistacie

Hvid brownie, også kaldt en blondie, er en skøn version af den klassiske brownie. Denne er bagt med hvid chokolade og pyntet med pistacie og frysetørret hindbær, for at give den en skøn farve.

Hvis du elsker den klassiske brownie, vil du helt sikkert også denne version: hvid brownie med pistacie. Selvom den lyder sød, smager den fantastisk. Den hvide chokolade, pistacie og hindbær komplimenterer hinanden på en skøn måde. Den hvide brownie har en fudgy næsten konfektagtig konsistens, og en meget intens chokoladesmag. En perfekt dessert!

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 kage ca. 10 personer

Hvid brownie
180 g smør
180 g god hvid chokolade
4 store æg
100 g lyst rørsukker
150 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
En knivspids salt
50 g grønne pistacienødder

Chokoladecreme og topping
100 g god hvid chokolade
1/5 dl piskefløde
20 g smør i tern
50 g grønne pistacienødder
lidt frysetørrede hindbær
timian stilke

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Hvid brownie

  1. Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde.
  2. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt.
  3. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen.
  4. Hæld dejen op i en form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag bunden ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 30 minutter.
  5. Lad bunden køle helt af.
  6. Befri bunden fra springformen og rengør formen.
  7. Kom bunden tilbage i formen, og læg kageplast ned langs kanten.

Chokoladecreme og topping

  1. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  2. Varm fløde op i en gryde til lige under kogepunktet (fløden må ikke koge).
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt i massen.
  4. Tilsæt smørret og rør chokoladen blank og glat.
  5. Smør chokoladecremen ud over kagen.
  6. Hak pistacienødderne mellemgroft, og drys dem ud over kagen.
  7. Pres dem forsigtigt ned i chokoladen, og pynt evt. med hindbær og timian stilke.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.