Hvid brownie med pistacie

Hvid brownie, også kaldt en blondie, er en skøn version af den klassiske brownie. Denne er bagt med hvid chokolade og pyntet med pistacie og frysetørret hindbær, for at give den en skøn farve.

Hvis du elsker den klassiske brownie, vil du helt sikkert også denne version: hvid brownie med pistacie. Selvom den lyder sød, smager den fantastisk. Den hvide chokolade, pistacie og hindbær komplimenterer hinanden på en skøn måde. Den hvide brownie har en fudgy næsten konfektagtig konsistens, og en meget intens chokoladesmag. En perfekt dessert!

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 kage ca. 10 personer

Hvid brownie
180 g smør
180 g god hvid chokolade
4 store æg
100 g lyst rørsukker
150 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
En knivspids salt
50 g grønne pistacienødder

Chokoladecreme og topping
100 g god hvid chokolade
1/5 dl piskefløde
20 g smør i tern
50 g grønne pistacienødder
lidt frysetørrede hindbær
timian stilke

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Hvid brownie

  1. Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde.
  2. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt.
  3. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen.
  4. Hæld dejen op i en form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag bunden ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 30 minutter.
  5. Lad bunden køle helt af.
  6. Befri bunden fra springformen og rengør formen.
  7. Kom bunden tilbage i formen, og læg kageplast ned langs kanten.

Chokoladecreme og topping

  1. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  2. Varm fløde op i en gryde til lige under kogepunktet (fløden må ikke koge).
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt i massen.
  4. Tilsæt smørret og rør chokoladen blank og glat.
  5. Smør chokoladecremen ud over kagen.
  6. Hak pistacienødderne mellemgroft, og drys dem ud over kagen.
  7. Pres dem forsigtigt ned i chokoladen, og pynt evt. med hindbær og timian stilke.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.