Hvid brownie med pistacie

Hvid brownie, også kaldt en blondie, er en skøn version af den klassiske brownie. Denne er bagt med hvid chokolade og pyntet med pistacie og frysetørret hindbær, for at give den en skøn farve.

Hvis du elsker den klassiske brownie, vil du helt sikkert også denne version: hvid brownie med pistacie. Selvom den lyder sød, smager den fantastisk. Den hvide chokolade, pistacie og hindbær komplimenterer hinanden på en skøn måde. Den hvide brownie har en fudgy næsten konfektagtig konsistens, og en meget intens chokoladesmag. En perfekt dessert!

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 kage ca. 10 personer

Hvid brownie
180 g smør
180 g god hvid chokolade
4 store æg
100 g lyst rørsukker
150 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
En knivspids salt
50 g grønne pistacienødder

Chokoladecreme og topping
100 g god hvid chokolade
1/5 dl piskefløde
20 g smør i tern
50 g grønne pistacienødder
lidt frysetørrede hindbær
timian stilke

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Hvid brownie

  1. Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde.
  2. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt.
  3. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen.
  4. Hæld dejen op i en form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag bunden ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 30 minutter.
  5. Lad bunden køle helt af.
  6. Befri bunden fra springformen og rengør formen.
  7. Kom bunden tilbage i formen, og læg kageplast ned langs kanten.

Chokoladecreme og topping

  1. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  2. Varm fløde op i en gryde til lige under kogepunktet (fløden må ikke koge).
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt i massen.
  4. Tilsæt smørret og rør chokoladen blank og glat.
  5. Smør chokoladecremen ud over kagen.
  6. Hak pistacienødderne mellemgroft, og drys dem ud over kagen.
  7. Pres dem forsigtigt ned i chokoladen, og pynt evt. med hindbær og timian stilke.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.