Hvid brownie med pistacie

Hvid brownie er en skøn version af den klassiske brownie. Denne er bagt med hvid chokolade og pyntet med pistacie og frysetørret hindbær, for at give den en skøn farve.

Hvis du elsker den klassiske brownie, vil du helt sikkert også denne version: hvid brownie med pistacie. Den har en fudgy næsten konfektagtig konsistens, og en meget intens chokoladesmag. En perfekt dessert!

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 kage ca. 10 personer

Hvid brownie
180 g smør
180 g god hvid chokolade
4 store æg
100 g lyst rørsukker
150 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
En knivspids salt
50 g grønne pistacienødder

Chokoladecreme og topping
100 g god hvid chokolade
1/5 dl piskefløde
20 g smør i tern
50 g grønne pistacienødder
lidt frysetørrede hindbær
timian stilke

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Hvid brownie

  1. Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde.
  2. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt.
  3. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen.
  4. Hæld dejen op i en form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag bunden ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 30 minutter.
  5. Lad bunden køle helt af.
  6. Befri bunden fra springformen og rengør formen.
  7. Kom bunden tilbage i formen, og læg kageplast ned langs kanten.

Chokoladecreme og topping

  1. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  2. Varm fløde op i en gryde til lige under kogepunktet (fløden må ikke koge).
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt i massen.
  4. Tilsæt smørret og rør chokoladen blank og glat.
  5. Smør chokoladecremen ud over kagen.
  6. Hak pistacienødderne mellemgroft, og drys dem ud over kagen.
  7. Pres dem forsigtigt ned i chokoladen, og pynt evt. med hindbær og timian stilke.

Udviklet af Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.