Islagkage med nøddebund, jordbær, mynte og lime

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
3-12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10-12 personer

Nøddebunde
50 g hasselnødder
50 g mandler
50 g grønne pistacienødder
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
50 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
100 g æggehvider
1 nip havsalt
200 g lyst rørsukker

Jordbærgrød
2 blade husblas
250 g jordbær (friske eller frosne)
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft
10 stilke frisk mynte

Limeis med mynte
4 økologiske lime, skal heraf
100 g lyst rørsukker
20-25 blade mynte
200 g skyr med vaniljesmag
200 g kondenseret mælk
2 dl piskefløde

I øvrigt
2 jordbær
frisk mynte
gule stedmoderblomster

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Nøddebunde

  1. Rist hasselnødderne i ovnen ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 10 minutter til de begynder at skalle.
  2. Gnid dem fri for løstsiddende skaller.
  3. Hak hasselnødder, mandler og pistacienødder groft i en minihakker.
  4. Bland vaniljesukker, bagepulver og mel i en skål.
  5. Rør æggehvider, salt og sukker sammen til en sej masse.
  6. Kom både nødder og melblanding i æggehviderne, og rør det hele godt sammen.
  7. Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir (diameter 20 cm) og bag bunden ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 25 minutter til kagen har sat sig.
  8. Lad bunden køle af, mens du laver resten.

Jordbærgrød

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Rens jordbærrene og skær dem ud i mindre stykker.
  3. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret.
  4. Kom jordbær, den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, fintrevet citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det småsimre i ca. 20 minutter under låg.
  5. Blend grøden til en fin pure med en stavblender. Tag gryden af varmen, og rør den udblødte husblas i den varme grød. Rengør bageformen og læg bunden tilbage heri, og for siderne med kageplast.
  6. Hæld jordbærgrøden udover bunden og stil kagen i mindst 2 timer.

Limeis med mynte

  1. Riv skallen fint fra limefrugterne, og kom limeskal, sukker og mynteblade op i en morter og mort det godt.
  2. Pres saften ud af limefrugterne og kom saften op i en gryde sammen med lime-myntesukkeret. Lad det småsimre i 5 minutter. til sukkeret er opløst.
  3. Sigt sukkerlagen igennem en fintmasket sigte og et klæde. Lad den svale kort og rør skyr og kondenseret mælk.
  4. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt sammen med massen.
  5. Befri kagen med jordbærgrød fra formen og placer den på et kagefad.
  6. Placer en kagering (22-24 cm i diameter) omkring kagen og læg kageplast ned langs siden (der skal være knap 1 cm hele vejen rund mellem kagen og kagering.
  7. Hæld limemoussen ned langs kanten og henover kagen.
  8. Giv kagen nogle lette bank og glat overfladen.
  9. Stil kagen på frost i mindst 3 timer eller gerne natten over.

I øvrigt

  1. Skær jordbærrene i tynde skiver og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Bag/tør jordbærrene i ovnen ved 130°C (varmluft 110°C) i en time. Vend jordbærskiverne efter 30 minutter så de får en halv time på hver side.
  3. Pynt kagen med frisk mynte, gule stedmoderblomster og jordbærchips.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.