Islagkage med nøddebund og jordbær

Mums! En lækker islagkage med nøddebund, jordbærgrød og limeis med mynte. Det er skøn sommerdessert fyldt med smag!

Islagkage er en klassisk dessert. Denne islagkage med nøddebund smager skønt af sommer. Bunden er smurt med et lag jordbærgrød og er toppet med en lækker limeis. En skøn kombination med de klassiske, danske smage.

Se opskrift
islagkage med nøddebund

Køkkentid
1 t.

Ventetid
3-12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Islagkage med nøddebund og jordbær: 3 ud af 5 baseret på 22 anmeldelser

Opskrift

10-12 personer

Nøddebunde
50 g hasselnødder
50 g mandler
50 g grønne pistacienødder
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
50 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
100 g æggehvider
1 nip havsalt
200 g lyst rørsukker

Jordbærgrød
2 blade husblas
250 g jordbær (friske eller frosne)
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft
10 stilke frisk mynte

Limeis med mynte
4 økologiske lime, skal heraf
100 g lyst rørsukker
20-25 blade mynte
200 g skyr med vaniljesmag
200 g kondenseret mælk
2 dl piskefløde

I øvrigt
2 jordbær
frisk mynte
gule stedmoderblomster

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Nøddebunde

  1. Rist hasselnødderne i ovnen ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 10 minutter til de begynder at skalle.
  2. Gnid dem fri for løstsiddende skaller.
  3. Hak hasselnødder, mandler og pistacienødder groft i en minihakker.
  4. Bland vaniljesukker, bagepulver og mel i en skål.
  5. Rør æggehvider, salt og sukker sammen til en sej masse.
  6. Kom både nødder og melblanding i æggehviderne, og rør det hele godt sammen.
  7. Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir (diameter 20 cm) og bag bunden ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 25 minutter til kagen har sat sig.
  8. Lad bunden køle af, mens du laver resten.

Jordbærgrød

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Rens jordbærrene og skær dem ud i mindre stykker.
  3. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret.
  4. Kom jordbær, den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, fintrevet citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det småsimre i ca. 20 minutter under låg.
  5. Blend grøden til en fin pure med en stavblender. Tag gryden af varmen, og rør den udblødte husblas i den varme grød. Rengør bageformen og læg bunden tilbage heri, og for siderne med kageplast.
  6. Hæld jordbærgrøden udover bunden og stil kagen i mindst 2 timer.

Limeis med mynte

  1. Riv skallen fint fra limefrugterne, og kom limeskal, sukker og mynteblade op i en morter og mort det godt.
  2. Pres saften ud af limefrugterne og kom saften op i en gryde sammen med lime-myntesukkeret. Lad det småsimre i 5 minutter. til sukkeret er opløst.
  3. Sigt sukkerlagen igennem en fintmasket sigte og et klæde. Lad den svale kort og rør skyr og kondenseret mælk.
  4. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt sammen med massen.
  5. Befri kagen med jordbærgrød fra formen og placer den på et kagefad.
  6. Placer en kagering (22-24 cm i diameter) omkring kagen og læg kageplast ned langs siden (der skal være knap 1 cm hele vejen rund mellem kagen og kagering.
  7. Hæld limemoussen ned langs kanten og henover kagen.
  8. Giv kagen nogle lette bank og glat overfladen.
  9. Stil kagen på frost i mindst 3 timer eller gerne natten over.

I øvrigt

  1. Skær jordbærrene i tynde skiver og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Bag/tør jordbærrene i ovnen ved 130°C (varmluft 110°C) i en time. Vend jordbærskiverne efter 30 minutter så de får en halv time på hver side.
  3. Pynt islagkagen med frisk mynte, gule stedmoderblomster og jordbærchips.
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.