Rabarbertærte med quinoa og saltet marengs

Lækker rabarbertærte med quinoa og saltet marengs. Den perfekte tærte, hvis du elsker det søde og syrlige i kombination.

Rabarbertærte er et hit hos mange, og du kan sagtens bage tærten uden at lave et marengslåg, men det giver din tærte det sidste pift og smager skønt! Hvem have troet at man kunne bage en rabarbertærte med quinoa? Det giver en godt struktur til din tærtedej, og er lækker i samspil med marcipan og vanilje.

Se opskrift
Rarbarbertærte med quinoa

Køkkentid
1 time

Ventetid
55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rabarbertærte med quinoa og saltet marengs: 3 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

Ca. 6-8 personer

Bagte rabarber
300 g rabarber
150 g lyst rørsukker
½ vaniljestang
½ økologisk citron, saft og skal

Tærtedej
100 g Valsemøllen økologiske quinoa
3 dl vand
1 vaniljestang
150 g lyst rørsukker
2 store æg
0,75 dl rapsolie
110 g Valsemøllen hvedemel
1 tsk. bagepulver
25 g smør, smeltet
50 g rå marcipan, revet
1/2 tsk. salt

Saltet marengs
4 past. æggehvider (180 g)
360 g sukker
En knivspids salt

Sådan gør du

Bagte rabarber

  1. Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker (ca. 2 cm stykker).
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  3. Kom rabarberstykkerne, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, fint revet citronskal og citronsaft op i en lille fad, og bag rabarberne ved 160°C i 15-20 min.
  4. Fjern vaniljestangen, og lad de bagte rabarber køle lidt af, imens du forbereder tærten.

Tærtedej

  1. Kom quinoa og vand op i en gryde og kog quinoa til de bliver glasagtige – ca. 10-15 minutter. Hæld overskydende vand fra og lad dem køle lidt.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  3. Pisk vaniljesukker, sukker og æg lyst og luftigt og pisk herefter rapsolie i.
  4. Sigt hvedemel og bagepulver i æggesnapsen.
  5. Smelt smørret og brun det en smule. Vend det forsigtigt i dejen og tilsæt revet marcipan og salt.
  6. Hæld dejen op i en smurt tærteform. Placer de bagte rabarberstykker i dejen og pres dem lidt ned i dejen.
  7. Bag rabarbertærten ved 200°C (varmluft 180°C) i 45-50 minutter.
  8. Lad tærten køle lidt af inden du sprøjter saltet marengs på.

Saltet Marengs

  1. Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst.
  2. Kom det i røremaskine, og pisk nu massen helt kold
  3. Tilsæt lidt salt, og pisk den glat og lækker (smag den til, så den er saltet nok – tilsæt evt. lidt mere salt).
  4. Kom marengsen op i en sprøjtepose med en stjernetyl og lav et gitterlåg af marengs. Se Ditte Julies video på metoden her
  5. Bag rabarbertærten i ovnen ved grill ca. 230°C i 3-5 minutter, hold øje med marengslåget bliver gyldent.
  6. Hold øje med din tærte hele tiden.
  7. Dekorer tærten som du ønsker det.
+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.