Mini donuts, bagte

Det står i hyggens tegn, når Ditte Julie bager disse lækre børnevenlige bagte mini donuts. (Gen)se LIVE bagningen her.

(Gen)se live-bagningen herunder eller på vores Facebook side ‘Valsemøllen – Når du elsker at bage‘.

Hvor søde er Ditte Julies donuts lige? De fine små donuts er nemme at bage, da de skal bages i forme i ovnen og ikke koges i olie. De er pyntet fint med guld og havtorn, der gør dem til en fryd for øjet.

Disse mini donuts er krydret med de varme krydderier du kender fra jul og efterår, der gør dem perfekte at bage når bladene falder af træerne, og der bliver hygget lidt ekstra indendørs. De er nemme at bage med børnene, da de blot skal sprøjtes i formen, bages og pyntes fint med guld og chokolade. Det er også nogle milde smage, som alle vil elske.

Ditte Julie er kendt fra Den Store Bagedyst 2015 hvor hun nåede til semifinalen, samt vandt Den Stor Jule- og Nytårsbagedyst i 2018.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
20 min.

LIVE


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Mini donuts, bagte: 4 ud af 5 baseret på 23 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

Bagte mini donuts
130 g lys rørsukker
2 æg, str. M/L
2 tsk vaniljepasta
100 g smør, smeltet og let afkølet
170 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk kardemomme
1 knsp. muskatnød
80 ml piskefløde

Gold chokoladeganache
2 dl piskefløde
360 g gold chokolade
1 tsk guld pulver

Pynt
Saltkaramelkugler
Guldkrymmel
Frysetørrede havtorn i tern

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Bagte mini donuts

  1. Pisk sukker, vanilje og æg til en let og luftig æggesnaps. Vend det smeltede og afkølet smør i.
  2. Bland hvedemel, bagepulver og krydderier og sigt det i dejen. Tilsæt fløden og rør forsigtigt sammen.
  3. Kom dejen i en pose og klip et lille hul for enden. Spray formen med sprayfedt og fordel dejen i formene (12. stk.), formene skal fyldes halvt op.
  4. Bag dem ved 190°C varmluft i ca. 10 min. Gentag til du har 12 mini donuts.
  5. Lad dem køle af på en bagerist.

Gold chokolade ganache

  1. Varm fløden op til lige under kogepunktet.
  2. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  3. Hæld den varme fløde hen over chokoladen og rør det sammen med en dejskraber.

Pynt

  1. Dyp dine mini donuts i chokoladen, når den har sat sig en lille smule, men stadig er flydende.
  2. Pynt donutsne med chokoladekugler, guld krymmel og havtorn.

(Gen)se LIVE bagningen her.

Bagekittet til opskriften kan købes på bagetid.dk 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.