Mini donuts, bagte

Det står i hyggens tegn, når Ditte Julie bager disse lækre børnevenlige bagte mini donuts. (Gen)se LIVE bagningen her.

(Gen)se live-bagningen herunder eller på vores Facebook side ‘Valsemøllen – Når du elsker at bage‘.

Hvor søde er Ditte Julies donuts lige? De fine små donuts er nemme at bage, da de skal bages i forme i ovnen og ikke koges i olie. De er pyntet fint med guld og havtorn, der gør dem til en fryd for øjet.

Disse mini donuts er krydret med de varme krydderier du kender fra jul og efterår, der gør dem perfekte at bage når bladene falder af træerne, og der bliver hygget lidt ekstra indendørs. De er nemme at bage med børnene, da de blot skal sprøjtes i formen, bages og pyntes fint med guld og chokolade. Det er også nogle milde smage, som alle vil elske.

Ditte Julie er kendt fra Den Store Bagedyst 2015 hvor hun nåede til semifinalen, samt vandt Den Stor Jule- og Nytårsbagedyst i 2018.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
20 min.

LIVE


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Mini donuts, bagte: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

Bagte mini donuts
130 g lys rørsukker
2 æg, str. M/L
2 tsk vaniljepasta
100 g smør, smeltet og let afkølet
170 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk kardemomme
1 knsp. muskatnød
80 ml piskefløde

Gold chokoladeganache
2 dl piskefløde
360 g gold chokolade
1 tsk guld pulver

Pynt
Saltkaramelkugler
Guldkrymmel
Frysetørrede havtorn i tern

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Bagte mini donuts

  1. Pisk sukker, vanilje og æg til en let og luftig æggesnaps. Vend det smeltede og afkølet smør i.
  2. Bland hvedemel, bagepulver og krydderier og sigt det i dejen. Tilsæt fløden og rør forsigtigt sammen.
  3. Kom dejen i en pose og klip et lille hul for enden. Spray formen med sprayfedt og fordel dejen i formene (12. stk.), formene skal fyldes halvt op.
  4. Bag dem ved 190°C varmluft i ca. 10 min. Gentag til du har 12 mini donuts.
  5. Lad dem køle af på en bagerist.

Gold chokolade ganache

  1. Varm fløden op til lige under kogepunktet.
  2. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  3. Hæld den varme fløde hen over chokoladen og rør det sammen med en dejskraber.

Pynt

  1. Dyp dine mini donuts i chokoladen, når den har sat sig en lille smule, men stadig er flydende.
  2. Pynt donutsne med chokoladekugler, guld krymmel og havtorn.

(Gen)se LIVE bagningen her.

Bagekittet til opskriften kan købes på bagetid.dk