Mini donuts, bagte

Søndag den 1. november står i hyggens tegn, når Ditte Julie bager disse lækre børnevenlige bagte mini donuts LIVE på Valsemøllen - når du elsker at bage Facebook side.

Klik  her eller på ‘bag live donuts’ og du kommer til begivenheden, hvor vi live streamer fra den 1.november. Dagen efter liveudsendelsen vil udsendelsen kunne genses her på siden.

Hvor søde er Ditte Julies mini donuts lige? De fine små donuts er nemme at bage, da de skal bages i forme i ovnen og ikke koges i olie. De er pyntet fint med guld og havtorn, der gør dem til en fryd for øjet.

Disse mini donuts er krydret med de varme krydderier du kender fra jul og efterår, der gør dem perfekte at bage når bladene falder af træerne, og der bliver hygget lidt ekstra indendørs. De er nemme at bage med børnene, da de blot skal sprøjtes i formen, bages og pyntes fint med guld og chokolade. Det er også nogle milde smage, som alle vil elske.

Ditte Julie er kendt fra Den Store Bagedyst 2015 hvor hun nåede til semifinalen, samt vandt Den Stor Jule- og Nytårsbagedyst i 2018.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
20 min.

LIVE


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Mini donuts, bagte: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

Bagte mini donuts
130 g lys rørsukker
2 æg, str. M/L
2 tsk vaniljepasta
100 g smør, smeltet og let afkølet
170 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk kardemomme
1 knsp. muskatnød
80 ml piskefløde

Gold chokoladeganache
2 dl piskefløde
360 g gold chokolade
1 tsk guld pulver

Pynt
Saltkaramelkugler
Guldkrymmel
Frysetørrede havtorn i tern

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Bagte mini donuts

  1. Pisk sukker, vanilje og æg til en let og luftig æggesnaps. Vend det smeltede og afkølet smør i.
  2. Bland hvedemel, bagepulver og krydderier og sigt det i dejen. Tilsæt fløden og rør forsigtigt sammen.
  3. Kom dejen i en pose og klip et lille hul for enden. Spray formen med sprayfedt og fordel dejen i formene (12. stk.), formene skal fyldes halvt op.
  4. Bag dem ved 190°C varmluft i ca. 10 min. Gentag til du har 12 mini donuts.
  5. Lad dem køle af på en bagerist.

Gold chokolade ganache

  1. Varm fløden op til lige under kogepunktet.
  2. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  3. Hæld den varme fløde hen over chokoladen og rør det sammen med en dejskraber.

Pynt

  1. Dyp dine mini donuts i chokoladen, når den har sat sig en lille smule, men stadig er flydende.
  2. Pynt donutsne med chokoladekugler, guld krymmel og havtorn.

Bagekittet til opskriften kan købes hos Bagetid.dk, følg indkøbslinket

Køb bagekittet på bagetid.dk 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.