Bradepandekage med frugt og vaniljecreme

En bradepandekage med frugt, vaniljecreme og marengs er en skøn kage, der er perfekt, når man vil dele lidt lækkert ud til klassen eller kollegaerne. En anerledes bradepandekage, som vil være et sikkert hit.

Hvis du vil prøve en anerledes kage til mange, er denne bradepandekage med frugt, marengs og vaniljecreme et godt bud. Kagen passer til mange mennesker, og så kan du toppe den med de frugter og bær, som du elsker. Kombinationen af frugt og vaniljecreme kan lede tankerne hen mod frugtsalat. Og hvem elsker ikke det? Pynt den sammen med børnene, og lad kun fantasien sætte grænser.

Se opskrift
Bradepandekage med frugt og vaniljecreme

Køkkentid
45 min

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bradepandekage med frugt og vaniljecreme: 3 ud af 5 baseret på 103 anmeldelser

Opskrift

1 kage

Dej:
250 g margarine
200 g sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
150 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
3 strøgne tsk. bagepulver

Marengs:
4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
100 g hakkede nøddekerner (valnødder eller hasselnødder)

Creme:
4 dl piskefløde
4 dl creme fraiche 18%
lidt sukker
lidt vaniljesukker

Pynt:
Frugt i skiver
Bær

Sådan gør du

Dej – 1. lag

 1. Tænd ovnen på 200°C.
 2. Smelt margarinen i en gryde til den er helt flydende. Derefter hælder du den i en skål og tilsætter sukker. De to ting skal røres meget grundigt sammen.
 3. Herefter tilsætter du æggeblommerne et efter et, og pisker godt i mellem hvert. Når det så er gjort, tilsætter du mælken og rører igen godt sammen.
 4. Til sidst rører du melet og bagepulveret sammen og tilsætter det lidt efter lidt i dejen i mens du rører.
 5. Nu er dejen færdig og den hældes i en lille bradepande (ca. 35 x 25 cm), smurt.  Kagen skal ikke i ovnen endnu!

Marengs – 2. lag

 1. Pisk først de 4 æggehvider meget grundigt til det er helt stift og man kan vende skålen på hovedet uden det falder ud.
 2. Tilsæt så sukkeret lidt efter lidt og til sidst tilsætter du vaniljesukkeret.
 3. Smør marengsen over dejen i bradepanden – det er vigtigt at hele dejen er dækket af marengs.
 4. Hak nøddekernerne (gerne grofthakket) og drys over marengsen. Her kan du så selv bestemme, hvor mange nødder du ønsker – det er jo alt efter smag og behag.
 5. Bag kagen i 25-30 minutter.

Vaniljecreme

 1. Lav vaniljecremen mens kagen bager i ovnen
 2. Pisk fløden til flødeskum og tilsæt derefter creme fraichen, mens du rører rundt, så de to ting bliver helt blandet sammen.
 3. Tilsæt nu sukker og vaniljesukker. Smag cremen til, så den bliver så sød, som du kan lide den
 4. Cremen sprøjtes på kagen og der pyntes med frugt alt efter din fantasi. Desuden kan man som vist på billedet også pynte med chokolade og andet godt på kanterne – det bestemmer man jo helt selv.

Et godt tip: Skal du bage kage til mange? I vores opskriftsunivers har vi samlet alle de bedste bradepandekager, som er gode til, når man skal bage til mange. Hele familien kan være med i køkkenet, så det er bare at vælge! Se vores opskrifter på bradepandekager her.

 

Opskrift af Hejdi Michelle Hansen  
Hejdis yndlings kage med marengs, creme og frisk frugt er altid en succes. 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.