Bradepandekage med frugt og vaniljecreme

En bradepandekage med frugt, vaniljecreme og marengs er en skøn kage, der er perfekt, når man vil dele lidt lækkert ud til klassen eller kollegaerne. En anerledes bradepandekage, som vil være et sikkert hit.

Hvis du vil prøve en anerledes kage til mange, er denne bradepandekage med frugt, marengs og vaniljecreme et godt bud. Kagen passer til mange mennesker, og så kan du toppe den med de frugter og bær, som du elsker. Kombinationen af frugt og vaniljecreme kan lede tankerne hen mod frugtsalat. Og hvem elsker ikke det? Pynt den sammen med børnene, og lad kun fantasien sætte grænser.

Se opskrift
Kage med frugt

Køkkentid
45 min

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bradepandekage med frugt og vaniljecreme: 3 ud af 5 baseret på 31 anmeldelser

Opskrift

1 stor kage

Dej:
250 g margarine
200 g sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
150 g Valsemøllen Hvedemel
3 strøgne tsk. bagepulver

Marengs:
4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
100 g hakkede nøddekerner (valnødder eller hasselnødder)

Creme:
4 dl piskefløde
4 dl creme fraiche 18%
lidt sukker
lidt vaniljesukker

Pynt:
Frugt i skiver
Bær

Sådan gør du

Dej – 1. lag

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Smelt margarinen i en gryde til den er helt flydende. Derefter hælder du den i en skål og tilsætter sukker. De to ting skal røres meget grundigt sammen.
  3. Herefter tilsætter du æggeblommerne et efter et, og pisker godt i mellem hvert. Når det så er gjort, tilsætter du mælken og rører igen godt sammen.
  4. Til sidst rører du melet og bagepulveret sammen og tilsætter det lidt efter lidt i dejen i mens du rører.
  5. Nu er dejen færdig og den hældes i en almindelig bradepande, smurt. Kagen skal ikke i ovnen endnu!

Marengs – 2. lag

  1. Pisk først de 4 æggehvider meget grundigt til det er helt stift og man kan vende skålen på hovedet uden det falder ud.
  2. Tilsæt så sukkeret lidt efter lidt og til sidst tilsætter du vaniljesukkeret.
  3. Smør marengsen over dejen i bradepanden – det er vigtigt at hele dejen er dækket af marengs.
  4. Hak nøddekernerne (gerne grofthakket) og drys over marengsen. Her kan du så selv bestemme, hvor mange nødder du ønsker – det er jo alt efter smag og behag.
  5. Bag kagen i 25-30 minutter.

Vaniljecreme

  1. Lav vaniljecremen mens kagen bager i ovnen
  2. Pisk fløden til flødeskum og tilsæt derefter creme fraichen, mens du rører rundt, så de to ting bliver helt blandet sammen.
  3. Tilsæt nu sukker og vaniljesukker. Smag cremen til, så den bliver så sød, som du kan lide den
  4. Cremen sprøjtes på kagen og der pyntes med frugt alt efter din fantasi. Desuden kan man som vist på billedet også pynte med chokolade og andet godt på kanterne – det bestemmer man jo helt selv.

Et godt tip: Skal du bage kage til mange? I vores opskriftsunivers har vi samlet alle de bedste bradepandekager, som er gode til, når man skal bage til mange. Hele familien kan være med i køkkenet, så det er bare at vælge! Se vores opskrifter på bradepandekager her.

 

Opskrift af Hejdi Michelle Hansen  
Hejdis yndlings kage med marengs, creme og frisk frugt er altid en succes.