Bradepandekage med frugt og vaniljecreme

En bradepandekage med frugt, vaniljecreme og marengs er en skøn kage, der er perfekt, når man vil dele lidt lækkert ud til klassen eller kollegaerne. En anerledes bradepandekage, som vil være et sikkert hit.

Hvis du vil prøve en anerledes kage til mange, er denne bradepandekage med frugt, marengs og vaniljecreme et godt bud. Kagen passer til mange mennesker, og så kan du toppe den med de frugter og bær, som du elsker. Kombinationen af frugt og vaniljecreme kan lede tankerne hen mod frugtsalat. Og hvem elsker ikke det? Pynt den sammen med børnene, og lad kun fantasien sætte grænser.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Hejdi Michelle Hansen.

Se opskrift
Bradepandekage med frugt og vaniljecreme

Køkkentid
45 min

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bradepandekage med frugt og vaniljecreme: 3 ud af 5 baseret på 195 anmeldelser

Opskrift

1 kage

Dej

250 g margarine
200 g sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
150 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
3 strøgne tsk. bagepulver

Marengs

4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
100 g hakkede nøddekerner (valnødder eller hasselnødder)

Creme

4 dl piskefløde
4 dl creme fraiche 18%
lidt sukker
lidt vaniljesukker

Pynt

Frugt i skiver
Bær

Sådan gør du

Dej – 1. lag

 

  1. Tænd ovnen på 200°C.
  2. Smelt margarinen i en gryde til den er helt flydende. Derefter hælder du den i en skål og tilsætter sukker. De to ting skal røres meget grundigt sammen.
  3. Herefter tilsætter du æggeblommerne et efter et, og pisker godt i mellem hvert. Når det så er gjort, tilsætter du mælken og rører igen godt sammen.
  4. Til sidst rører du melet og bagepulveret sammen og tilsætter det lidt efter lidt i dejen i mens du rører.
  5. Nu er dejen færdig og den hældes i en lille bradepande (ca. 35 x 25 cm), smurt.  Kagen skal ikke i ovnen endnu!

Marengs – 2. lag

 

  1. Pisk først de 4 æggehvider meget grundigt til det er helt stift og man kan vende skålen på hovedet uden det falder ud.
  2. Tilsæt så sukkeret lidt efter lidt og til sidst tilsætter du vaniljesukkeret.
  3. Smør marengsen over dejen i bradepanden – det er vigtigt at hele dejen er dækket af marengs.
  4. Hak nøddekernerne (gerne grofthakket) og drys over marengsen. Her kan du så selv bestemme, hvor mange nødder du ønsker – det er jo alt efter smag og behag.
  5. Bag kagen i 25-30 minutter.

Vaniljecreme

 

  1. Lav vaniljecremen mens kagen bager i ovnen
  2. Pisk fløden til flødeskum og tilsæt derefter creme fraichen, mens du rører rundt, så de to ting bliver helt blandet sammen.
  3. Tilsæt nu sukker og vaniljesukker. Smag cremen til, så den bliver så sød, som du kan lide den
  4. Cremen sprøjtes på kagen og der pyntes med frugt alt efter din fantasi. Desuden kan man som vist på billedet også pynte med chokolade og andet godt på kanterne – det bestemmer man jo helt selv.

Et godt tip: Skal du bage kage til mange? I vores opskriftsunivers har vi samlet alle de bedste bradepandekager, som er gode til, når man skal bage til mange. Hele familien kan være med i køkkenet, så det er bare at vælge! Se vores opskrifter på bradepandekager her.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.