Sådan gør du
Dej – 1. lag
- Tænd ovnen på 200°C.
- Smelt margarinen i en gryde til den er helt flydende. Derefter hælder du den i en skål og tilsætter sukker. De to ting skal røres meget grundigt sammen.
- Herefter tilsætter du æggeblommerne et efter et, og pisker godt i mellem hvert. Når det så er gjort, tilsætter du mælken og rører igen godt sammen.
- Til sidst rører du melet og bagepulveret sammen og tilsætter det lidt efter lidt i dejen i mens du rører.
- Nu er dejen færdig og den hældes i en lille bradepande (ca. 35 x 25 cm), smurt. Kagen skal ikke i ovnen endnu!
Marengs – 2. lag
- Pisk først de 4 æggehvider meget grundigt til det er helt stift og man kan vende skålen på hovedet uden det falder ud.
- Tilsæt så sukkeret lidt efter lidt og til sidst tilsætter du vaniljesukkeret.
- Smør marengsen over dejen i bradepanden – det er vigtigt at hele dejen er dækket af marengs.
- Hak nøddekernerne (gerne grofthakket) og drys over marengsen. Her kan du så selv bestemme, hvor mange nødder du ønsker – det er jo alt efter smag og behag.
- Bag kagen i 25-30 minutter.
Vaniljecreme
- Lav vaniljecremen mens kagen bager i ovnen
- Pisk fløden til flødeskum og tilsæt derefter creme fraichen, mens du rører rundt, så de to ting bliver helt blandet sammen.
- Tilsæt nu sukker og vaniljesukker. Smag cremen til, så den bliver så sød, som du kan lide den
- Cremen sprøjtes på kagen og der pyntes med frugt alt efter din fantasi. Desuden kan man som vist på billedet også pynte med chokolade og andet godt på kanterne – det bestemmer man jo helt selv.
Et godt tip: Skal du bage kage til mange? I vores opskriftsunivers har vi samlet alle de bedste bradepandekager, som er gode til, når man skal bage til mange. Hele familien kan være med i køkkenet, så det er bare at vælge! Se vores opskrifter på bradepandekager her.