Bradepandekage med frugt og vaniljecreme

En bradepandekage med frugt, vaniljecreme og marengs er en skøn kage, der er perfekt, når man vil dele lidt lækkert ud til klassen eller kollegaerne. En anerledes bradepandekage, som vil være et sikkert hit.

Hvis du vil prøve en anerledes kage til mange, er denne bradepandekage med frugt, marengs og vaniljecreme et godt bud. Kagen passer til mange mennesker, og så kan du toppe den med de frugter og bær, som du elsker. Kombinationen af frugt og vaniljecreme kan lede tankerne hen mod frugtsalat. Og hvem elsker ikke det? Pynt den sammen med børnene, og lad kun fantasien sætte grænser.

Se opskrift
Bradepandekage med frugt og vaniljecreme

Køkkentid
45 min

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bradepandekage med frugt og vaniljecreme: 3 ud af 5 baseret på 146 anmeldelser

Opskrift

1 kage

Dej:
250 g margarine
200 g sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
150 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
3 strøgne tsk. bagepulver

Marengs:
4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
100 g hakkede nøddekerner (valnødder eller hasselnødder)

Creme:
4 dl piskefløde
4 dl creme fraiche 18%
lidt sukker
lidt vaniljesukker

Pynt:
Frugt i skiver
Bær

Sådan gør du

Dej – 1. lag

 1. Tænd ovnen på 200°C.
 2. Smelt margarinen i en gryde til den er helt flydende. Derefter hælder du den i en skål og tilsætter sukker. De to ting skal røres meget grundigt sammen.
 3. Herefter tilsætter du æggeblommerne et efter et, og pisker godt i mellem hvert. Når det så er gjort, tilsætter du mælken og rører igen godt sammen.
 4. Til sidst rører du melet og bagepulveret sammen og tilsætter det lidt efter lidt i dejen i mens du rører.
 5. Nu er dejen færdig og den hældes i en lille bradepande (ca. 35 x 25 cm), smurt.  Kagen skal ikke i ovnen endnu!

Marengs – 2. lag

 1. Pisk først de 4 æggehvider meget grundigt til det er helt stift og man kan vende skålen på hovedet uden det falder ud.
 2. Tilsæt så sukkeret lidt efter lidt og til sidst tilsætter du vaniljesukkeret.
 3. Smør marengsen over dejen i bradepanden – det er vigtigt at hele dejen er dækket af marengs.
 4. Hak nøddekernerne (gerne grofthakket) og drys over marengsen. Her kan du så selv bestemme, hvor mange nødder du ønsker – det er jo alt efter smag og behag.
 5. Bag kagen i 25-30 minutter.

Vaniljecreme

 1. Lav vaniljecremen mens kagen bager i ovnen
 2. Pisk fløden til flødeskum og tilsæt derefter creme fraichen, mens du rører rundt, så de to ting bliver helt blandet sammen.
 3. Tilsæt nu sukker og vaniljesukker. Smag cremen til, så den bliver så sød, som du kan lide den
 4. Cremen sprøjtes på kagen og der pyntes med frugt alt efter din fantasi. Desuden kan man som vist på billedet også pynte med chokolade og andet godt på kanterne – det bestemmer man jo helt selv.

Et godt tip: Skal du bage kage til mange? I vores opskriftsunivers har vi samlet alle de bedste bradepandekager, som er gode til, når man skal bage til mange. Hele familien kan være med i køkkenet, så det er bare at vælge! Se vores opskrifter på bradepandekager her.

 

Opskrift af Hejdi Michelle Hansen  
Hejdis yndlings kage med marengs, creme og frisk frugt er altid en succes. 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.