Sommerkage med jordbær og basilikum

Lange sommerdage i solen, ferietempo, masser af hyggeligt nærvær og grillaftener i haven med familie og venner. Sommerstemningen er indfanget i denne sommerkage med jordbær og basilikum, som smager af ferie og solskin.

Basilikum og jordbær er et virkelig lækkert og efterhånden velkendt match – også i det søde køkken. Basilikums parfumerede smag klæder jordbær rigtig godt. Skarpheden klæder den søde, friske smag.  Og så er farverne jo også superfine sammen. Bag den skønne sommerkage med jordbær og basilikum, når nu vil imponere venner og familie.

Se opskrift
Sommerkage med jordbær

Køkkentid
1,5 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 - 10 personer

Vaniljemørdej
150 g Valsemøllen kagehvedemel
60 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Mandelfrangipane
80 g smør, blødt
80 g lyst rørsukker
80 g mandler, blendet til mel
1 æg, str. M/L
1 nip salt

Jordbærgrød med basilikum
150 g jordbær (friske eller frosne)
1 tsk vaniljepasta
2 spsk lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft
20 friske basilikumblade

Vaniljemousse
3 blade husblas
0,5 god vaniljestang
30 g lyst rørsukker
2 dl piskefløde
1,5 dl A38 1,5%

I øvrigt
Hvid velvet spray
Jordbær
Friske basilikumblade

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Vaniljemørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, vaniljesukker og blødt smør til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.
  3. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  4. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

Mandelfrangipane

  1. Ælt smør, sukker og mandelmel (mandler som du selv har blendet til mel) sammen.
  2. Tilsæt æg og salt, og ælt det godt sammen.
  3. Rul tærtedejen ud i ca. 2-3 mm tykkelse og kom mørdejen i formen. Jeg anvendte en stor tærtering (20 cm diameter).
  4. Fyld mandelfrangipane i den ubagte tærte.
  5. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 20-25 min.
  6. Lad den køle af i formen.

Jordbærgrød med basilikum

  1. Rens jordbærrene og skær dem ud i mindre stykker.
  2. Kom jordbær, vaniljepasta, sukker, fintrevet citronskal og -saft og basilikum op i en gryde og bring det i kog.
  3. Lad det småsimre i ca. 20 min under låg.
  4. Blend grøden til en fin pure med en stavblender.
  5. Stil jordbærgrøden på køl, indtil du skal bruge den.

Vaniljemousse

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.
  3. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
  4. Lun vaniljesukker, rørsukker og 0,5 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge).
  5. Pisk i mellemtiden de resterende 1,5 dl piskefløde til flødeskum.
  6. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen.
  7. Rør 0,5 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri.
  8. Vend flødeskummet i lidt efter lidt.
  9. Hæld vaniljemoussen op i silikoneformen og stil den på frys i min. 3 timer eller indtil den skal bruges.

Samling

  1. Smør jordbærgrøden jævnt udover tærten.
  2. Befri moussen fra formen og spray den med hvid velvet spray.
  3. Placer moussen ovenpå tærten og pynt kanten med jordbærstykker og frisk basilikum.
  4. Moussen tør op, mens du pynter kagen (ca. 30 min), så den er klar til at blive serveret, når den er færdig.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med masser af velsmag og inspiration direkte i dine mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 17. september, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.