Sådan gør du
Vaniljemørdej
- Smuldr hvedemel, flormelis, vaniljesukker og blødt smør til det minder om brødkrummer.
- Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.
- Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
- Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
Mandelfrangipane
- Ælt smør, sukker og mandelmel (mandler som du selv har blendet til mel) sammen.
- Tilsæt æg og salt, og ælt det godt sammen.
- Rul tærtedejen ud i ca. 2-3 mm tykkelse og kom mørdejen i formen. Jeg anvendte en stor tærtering (20 cm diameter).
- Fyld mandelfrangipane i den ubagte tærte.
- Bag tærten ved 190 grader varmluft i 20-25 min.
- Lad den køle af i formen.
Jordbærgrød med basilikum
- Rens jordbærrene og skær dem ud i mindre stykker.
- Kom jordbær, vaniljepasta, sukker, fintrevet citronskal og -saft og basilikum op i en gryde og bring det i kog.
- Lad det småsimre i ca. 20 min under låg.
- Blend grøden til en fin pure med en stavblender.
- Stil jordbærgrøden på køl, indtil du skal bruge den.
Vaniljemousse
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.
- Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
- Lun vaniljesukker, rørsukker og 0,5 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge).
- Pisk i mellemtiden de resterende 1,5 dl piskefløde til flødeskum.
- Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen.
- Rør 0,5 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri.
- Vend flødeskummet i lidt efter lidt.
- Hæld vaniljemoussen op i silikoneformen og stil den på frys i min. 3 timer eller indtil den skal bruges.
Samling
- Smør jordbærgrøden jævnt udover tærten.
- Befri moussen fra formen og spray den med hvid velvet spray.
- Placer moussen ovenpå tærten og pynt kanten med jordbærstykker og frisk basilikum.
- Moussen tør op, mens du pynter kagen (ca. 30 min), så den er klar til at blive serveret, når den er færdig.