Sommerkage med jordbær og basilikum

Lange sommerdage i solen, ferietempo, masser af hyggeligt nærvær og grillaftener i haven med familie og venner. Sommerstemningen er indfanget i denne sommerkage med jordbær og basilikum, som smager af ferie og solskin.

Basilikum og jordbær er et virkelig lækkert og efterhånden velkendt match – også i det søde køkken. Basilikums parfumerede smag klæder jordbær rigtig godt. Skarpheden klæder den søde, friske smag.  Og så er farverne jo også superfine sammen. Bag den skønne sommerkage med jordbær og basilikum, når nu vil imponere venner og familie.

Se opskrift
Sommerkage med jordbær

Køkkentid
1,5 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 - 10 personer

Vaniljemørdej
150 g Valsemøllen kagehvedemel
60 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Mandelfrangipane
80 g smør, blødt
80 g lyst rørsukker
80 g mandler, blendet til mel
1 æg, str. M/L
1 nip salt

Jordbærgrød med basilikum
150 g jordbær (friske eller frosne)
1 tsk vaniljepasta
2 spsk lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft
20 friske basilikumblade

Vaniljemousse
3 blade husblas
0,5 god vaniljestang
30 g lyst rørsukker
2 dl piskefløde
1,5 dl A38 1,5%

I øvrigt
Hvid velvet spray
Jordbær
Friske basilikumblade

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Vaniljemørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, vaniljesukker og blødt smør til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.
  3. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  4. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

Mandelfrangipane

  1. Ælt smør, sukker og mandelmel (mandler som du selv har blendet til mel) sammen.
  2. Tilsæt æg og salt, og ælt det godt sammen.
  3. Rul tærtedejen ud i ca. 2-3 mm tykkelse og kom mørdejen i formen. Jeg anvendte en stor tærtering (20 cm diameter).
  4. Fyld mandelfrangipane i den ubagte tærte.
  5. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 20-25 min.
  6. Lad den køle af i formen.

Jordbærgrød med basilikum

  1. Rens jordbærrene og skær dem ud i mindre stykker.
  2. Kom jordbær, vaniljepasta, sukker, fintrevet citronskal og -saft og basilikum op i en gryde og bring det i kog.
  3. Lad det småsimre i ca. 20 min under låg.
  4. Blend grøden til en fin pure med en stavblender.
  5. Stil jordbærgrøden på køl, indtil du skal bruge den.

Vaniljemousse

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.
  3. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
  4. Lun vaniljesukker, rørsukker og 0,5 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge).
  5. Pisk i mellemtiden de resterende 1,5 dl piskefløde til flødeskum.
  6. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen.
  7. Rør 0,5 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri.
  8. Vend flødeskummet i lidt efter lidt.
  9. Hæld vaniljemoussen op i silikoneformen og stil den på frys i min. 3 timer eller indtil den skal bruges.

Samling

  1. Smør jordbærgrøden jævnt udover tærten.
  2. Befri moussen fra formen og spray den med hvid velvet spray.
  3. Placer moussen ovenpå tærten og pynt kanten med jordbærstykker og frisk basilikum.
  4. Moussen tør op, mens du pynter kagen (ca. 30 min), så den er klar til at blive serveret, når den er færdig.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.