Sommerkage med jordbær og basilikum

Lange sommerdage i solen, ferietempo, masser af hyggeligt nærvær og grillaftener i haven med familie og venner. Sommerstemningen er indfanget i denne sommerkage med jordbær og basilikum, som smager af ferie og solskin.

Basilikum og jordbær er et virkelig lækkert og efterhånden velkendt match – også i det søde køkken. Basilikums parfumerede smag klæder jordbær rigtig godt. Skarpheden klæder den søde, friske smag.  Og så er farverne jo også superfine sammen. Bag den skønne sommerkage med jordbær og basilikum, når nu vil imponere venner og familie.

Se opskrift
Sommerkage med jordbær

Køkkentid
1,5 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sommerkage med jordbær og basilikum: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

8 - 10 personer

Vaniljemørdej
150 g Valsemøllen kagehvedemel
60 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Mandelfrangipane
80 g smør, blødt
80 g lyst rørsukker
80 g mandler, blendet til mel
1 æg, str. M/L
1 nip salt

Jordbærgrød med basilikum
150 g jordbær (friske eller frosne)
1 tsk vaniljepasta
2 spsk lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft
20 friske basilikumblade

Vaniljemousse
3 blade husblas
0,5 god vaniljestang
30 g lyst rørsukker
2 dl piskefløde
1,5 dl A38 1,5%

I øvrigt
Hvid velvet spray
Jordbær
Friske basilikumblade

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Vaniljemørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, vaniljesukker og blødt smør til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.
  3. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  4. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

Mandelfrangipane

  1. Ælt smør, sukker og mandelmel (mandler som du selv har blendet til mel) sammen.
  2. Tilsæt æg og salt, og ælt det godt sammen.
  3. Rul tærtedejen ud i ca. 2-3 mm tykkelse og kom mørdejen i formen. Jeg anvendte en stor tærtering (20 cm diameter).
  4. Fyld mandelfrangipane i den ubagte tærte.
  5. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 20-25 min.
  6. Lad den køle af i formen.

Jordbærgrød med basilikum

  1. Rens jordbærrene og skær dem ud i mindre stykker.
  2. Kom jordbær, vaniljepasta, sukker, fintrevet citronskal og -saft og basilikum op i en gryde og bring det i kog.
  3. Lad det småsimre i ca. 20 min under låg.
  4. Blend grøden til en fin pure med en stavblender.
  5. Stil jordbærgrøden på køl, indtil du skal bruge den.

Vaniljemousse

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.
  3. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
  4. Lun vaniljesukker, rørsukker og 0,5 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge).
  5. Pisk i mellemtiden de resterende 1,5 dl piskefløde til flødeskum.
  6. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen.
  7. Rør 0,5 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri.
  8. Vend flødeskummet i lidt efter lidt.
  9. Hæld vaniljemoussen op i silikoneformen og stil den på frys i min. 3 timer eller indtil den skal bruges.

Samling

  1. Smør jordbærgrøden jævnt udover tærten.
  2. Befri moussen fra formen og spray den med hvid velvet spray.
  3. Placer moussen ovenpå tærten og pynt kanten med jordbærstykker og frisk basilikum.
  4. Moussen tør op, mens du pynter kagen (ca. 30 min), så den er klar til at blive serveret, når den er færdig.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.