Citronkage med blåbær og brændt citronmarengs – Bageblanding

Bag en lækker svampet citronkage med blåbær og brændt citronmarengs. Du får en citronkage, der har det syrlige fra citronen, friskhed fra blåbærrene og til slut en lækker marengs på toppen. Brug Valsemøllen Citronmåne blanding til at bage denne lækre citronkage. En opskrift der er nem for dig, der skal bage noget sødt til kaffen eller til desserten. Opskriften kommer fra Valsemøllen ambassadør, Albertes Bageri. Læs mere om Alberte og hendes opskrifter på hendes blog her. 

En nem og hurtig opskrift. Find flere opskrifter med Valsemøllen Kageblandinger her. 

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 kage á ca. 8 stykker

Citronmåne

1 ps. Valsemøllen Citronmåne Bageblanding
200 g blåbær (frosne eller friske)

Citronmarengs

2 æggehvider
50 g sukker
1 ps. Valsemøllen Citronglasur-blanding

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

 

Citronmåne

  1. Hæld posens indhold i en skål, og tilsæt vand, olie og æg.
  2. Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 3-4 minutter til den er glat og blank.
  3. Vend blåbær i dejen.
  4. Smør en springform eller beklæd den med bagepapir. Hæld kagedejen op, og fordel den jævnt.
  5. Bag kagen ved 180°C (ved varmluft 160°C) i 25-30 minutter.
  6. Lad kagen køle af.

Citronmarengs

  1. Pisk æggehvider, sukker og Valsemøllen Citronglasur-blanding sammen i ca. 5 minutter til massen bliver sej og blank. Brug gerne en røremaskine.
  2. Fordel det ovenpå kagen
  3. Brug en gasbrænder til at brænde toppen af marengsen eller grill i ovnen.
  4. Servér lige bagefter, så marengsen beholder sin flotte form.

Et godt tip: Prøv også at bag citronmåne fra bunden – og twist den endelig med citronmarengs fra denne opskrift.