Citronkage med blåbær og brændt citronmarengs – Bageblanding

Bag en lækker svampet citronkage med blåbær og brændt citronmarengs. Du får en citronkage, der har det syrlige fra citronen, friskhed fra blåbærrene og til slut en lækker marengs på toppen. Brug Valsemøllen Citronmåne blanding til at bage denne lækre citronkage. En opskrift der er nem for dig, der skal bage noget sødt til kaffen eller til desserten. Opskriften kommer fra Valsemøllen ambassadør, Albertes Bageri. Læs mere om Alberte og hendes opskrifter på hendes blog her. 

En nem og hurtig opskrift. Find flere opskrifter med Valsemøllen Kageblandinger her. 

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

1 kage á ca. 8 stykker

Citronmåne

1 ps. Valsemøllen Citronmåne Bageblanding
200 g blåbær (frosne eller friske)

Citronmarengs

2 æggehvider
50 g sukker
1 ps. Valsemøllen Citronglasur-blanding

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

 

Citronmåne

 1. Hæld posens indhold i en skål, og tilsæt vand, olie og æg.
 2. Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 3-4 minutter til den er glat og blank.
 3. Vend blåbær i dejen.
 4. Smør en springform eller beklæd den med bagepapir. Hæld kagedejen op, og fordel den jævnt.
 5. Bag kagen ved 180°C (ved varmluft 160°C) i 25-30 minutter.
 6. Lad kagen køle af.

Citronmarengs

 1. Pisk æggehvider, sukker og Valsemøllen Citronglasur-blanding sammen i ca. 5 minutter til massen bliver sej og blank. Brug gerne en røremaskine.
 2. Fordel det ovenpå kagen
 3. Brug en gasbrænder til at brænde toppen af marengsen eller grill i ovnen.
 4. Servér lige bagefter, så marengsen beholder sin flotte form.

Et godt tip: Prøv også at bag citronmåne fra bunden – og twist den endelig med citronmarengs fra denne opskrift.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.