Citronkage med blåbær og brændt citronmarengs – Bageblanding

Bag en lækker svampet citronkage med blåbær og brændt citronmarengs. Du får en citronkage, der har det syrlige fra citronen, friskhed fra blåbærrene og til slut en lækker marengs på toppen. Brug Valsemøllen Citronmåne blanding til at bage denne lækre citronkage. En opskrift der er nem for dig, der skal bage noget sødt til kaffen eller til desserten. Opskriften kommer fra Valsemøllen ambassadør, Albertes Bageri. Læs mere om Alberte og hendes opskrifter på hendes blog her. 

En nem og hurtig opskrift. Find flere opskrifter med Valsemøllen Kageblandinger her. 

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

1 kage á ca. 8 stykker

Citronmåne

1 ps. Valsemøllen Citronmåne Bageblanding
200 g blåbær (frosne eller friske)

Citronmarengs

2 æggehvider
50 g sukker
1 ps. Valsemøllen Citronglasur-blanding

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

 

Citronmåne

  1. Hæld posens indhold i en skål, og tilsæt vand, olie og æg.
  2. Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 3-4 minutter til den er glat og blank.
  3. Vend blåbær i dejen.
  4. Smør en springform eller beklæd den med bagepapir. Hæld kagedejen op, og fordel den jævnt.
  5. Bag kagen ved 180°C (ved varmluft 160°C) i 25-30 minutter.
  6. Lad kagen køle af.

Citronmarengs

  1. Pisk æggehvider, sukker og Valsemøllen Citronglasur-blanding sammen i ca. 5 minutter til massen bliver sej og blank. Brug gerne en røremaskine.
  2. Fordel det ovenpå kagen
  3. Brug en gasbrænder til at brænde toppen af marengsen eller grill i ovnen.
  4. Servér lige bagefter, så marengsen beholder sin flotte form.

Et godt tip: Prøv også at bag citronmåne fra bunden – og twist den endelig med citronmarengs fra denne opskrift.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.