Kanelstang med æble

Når efteråret banker på døren, giver det ofte anledning til hygge indendørs. Og hvilken bedre måde at efterårshygge på, end med en lækker kanelstang med æble?

Æble og kanel er to smage der går hånd i hånd. De komplimenterer hinanden helt perfekt, og så er den varme krydrede smag sammen med efterårets æbler indbegrebet af det danske efterår. Cathrine Brandt har udviklet den smagfulde kanelstang med æble, der er nem at bage. Server den for dine gæster eller nyd den lun, når du vil forkæle dig selv og din familie i det blæsende efterårsvejr. Det kan blive nødvendigt at forkæle sig selv, når vejret kun indbyder til at blive indendørs. God bagelyst!

Se opskrift
kanelstang med æble

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kanelstang med æble: 3 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

1 kage

Dej
100 g mælk
35 g gær
50 g sukker
3 g kardemommefrø, stødt
350 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
2 æg
4 g salt
75 g stuetempereret smør

Remonce
50 g marcipan
50 g sukker
50 g blødt smør
1,5 spsk. kanel

Derudover
1-2 æbler
1 æg til at pensle med
2 spsk. mandelflager eller hakkede mandler

Sådan gør du

  1. Kom mælk, gær og sukker i en skål. Rør til gæren er opløst.
  2. Kom kardemomme, mel, æg og salt i. Ælt dejen i 5-8 minutter til den samler sig.
  3. Kom smørret i og ælt dejen yderligere cirka 10 minutter indtil, at dejen slipper skålens kanter og samler sig.
  4. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 45 minutter.
  5. Mens dejen hæver, laves remoncen.
  6. Rør alle ingredienserne til remonce sammen. Det gøres nemmest med en ske eller gaffel i en skål. Stil det til side.
  7. Skræl æblet og skær det i helt tynde skiver.
  8. Rul dejen ud til et rektangel – dejen skal være et par millimeter tyk. Skær kanterne af, så du får et lige rektangel, der kan være på en bageplade.
  9. Gem dejen, du skærer fra. Det kan du bage boller af. Se tip nederst.
  10. Skær dejen skæres ud, så den kan flettes. Du kan se hvordan i videoen nedenfor.
  11. Smør remonce i midten af dejen. Læg skiverne af æble over. Flet dejen, så remoncen lukkes inde.
  12. Lad din kanelstang efterhæve tildækket i 45 minutter.
  13. Tænd ovnen på 220°C over/under varme.
  14. Pisk et æg sammen med en gaffel og pensel kanelstangen. Drys med mandelflager og bag din kanelstang i cirka 10 minutter til godt gylden. Nyd din kanelstang med æble lun eller afkøl på en rist.

Et godt bagetip fra Cathrine Brandt

Når en dej skal flettes, er det vigtigt, at den er smidig og afslappet. Det sikrer du ved at ælte dejen godt. Når dejen er rullet ud, skal den have lov til at slappe af, før den kan flettes. Hvis glutenstregene ikke er afslappede, vil de trække dejen sammen, når du forsøger at flette dejen. Det bør passe med tiden, mens du skærer dejen ud og kommer fyld på. Hvis du fortsat oplever, at dejen trækker sig sammen, når du fletter den, så skal du lade dejen hvile et par minutter mere.

Dejen, du skærer fra, kan du bage boller af. Jeg fik 4 boller ud af portionen. Ælt det overskydende dej sammen, del i et par portioner og form til en bolle. Bag dem ved samme temperatur som kanelstangen.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.