Kanelstang med æble

Når efteråret banker på døren, giver det ofte anledning til hygge indendørs. Og hvilken bedre måde at efterårshygge på, end med en lækker kanelstang med æble?

Æble og kanel er to smage der går hånd i hånd. De komplimenterer hinanden helt perfekt, og så er den varme krydrede smag sammen med efterårets æbler indbegrebet af det danske efterår. Cathrine Brandt har udviklet den smagfulde kanelstang med æble, der er nem at bage. Server den for dine gæster eller nyd den lun, når du vil forkæle dig selv og din familie i det blæsende efterårsvejr. Det kan blive nødvendigt at forkæle sig selv, når vejret kun indbyder til at blive indendørs. God bagelyst!

Se opskrift
kanelstang med æble

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kanelstang med æble: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

1 kage

Dej
100 g mælk
35 g gær
50 g sukker
3 g kardemommefrø, stødt
350 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
2 æg
4 g salt
75 g stuetempereret smør

Remonce
50 g marcipan
50 g sukker
50 g blødt smør
1,5 spsk. kanel

Derudover
1-2 æbler
1 æg til at pensle med
2 spsk. mandelflager eller hakkede mandler

Sådan gør du

  1. Kom mælk, gær og sukker i en skål. Rør til gæren er opløst.
  2. Kom kardemomme, mel, æg og salt i. Ælt dejen i 5-8 minutter til den samler sig.
  3. Kom smørret i og ælt dejen yderligere cirka 10 minutter indtil, at dejen slipper skålens kanter og samler sig.
  4. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 45 minutter.
  5. Mens dejen hæver, laves remoncen.
  6. Rør alle ingredienserne til remonce sammen. Det gøres nemmest med en ske eller gaffel i en skål. Stil det til side.
  7. Skræl æblet og skær det i helt tynde skiver.
  8. Rul dejen ud til et rektangel – dejen skal være et par millimeter tyk. Skær kanterne af, så du får et lige rektangel, der kan være på en bageplade.
  9. Gem dejen, du skærer fra. Det kan du bage boller af. Se tip nederst.
  10. Skær dejen skæres ud, så den kan flettes. Du kan se hvordan i videoen nedenfor.
  11. Smør remonce i midten af dejen. Læg skiverne af æble over. Flet dejen, så remoncen lukkes inde.
  12. Lad din kanelstang efterhæve tildækket i 45 minutter.
  13. Tænd ovnen på 220°C over/under varme.
  14. Pisk et æg sammen med en gaffel og pensel kanelstangen. Drys med mandelflager og bag din kanelstang i cirka 10 minutter til godt gylden. Nyd din kanelstang med æble lun eller afkøl på en rist.

Et godt bagetip fra Cathrine Brandt

Når en dej skal flettes, er det vigtigt, at den er smidig og afslappet. Det sikrer du ved at ælte dejen godt. Når dejen er rullet ud, skal den have lov til at slappe af, før den kan flettes. Hvis glutenstregene ikke er afslappede, vil de trække dejen sammen, når du forsøger at flette dejen. Det bør passe med tiden, mens du skærer dejen ud og kommer fyld på. Hvis du fortsat oplever, at dejen trækker sig sammen, når du fletter den, så skal du lade dejen hvile et par minutter mere.

Dejen, du skærer fra, kan du bage boller af. Jeg fik 4 boller ud af portionen. Ælt det overskydende dej sammen, del i et par portioner og form til en bolle. Bag dem ved samme temperatur som kanelstangen.