Squashkage

Her får du opskriften på vores lækre squashkage med med hvid chokolade og ostecreme. En nem kage med varme krydderier og en svampet konsistens. Et godt valg, hvis du vil have en kage, der er et sikkert hit til enhver anledning.

Se opskrift
Squashkage

Køkkentid
20 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til en lille bradepande (ca. 10 stykker)

100 g sukker
1/2 tsk. vaniljesukker
3 store æg
100 g smør
100 g hvid chokolade
350 g revet squash (1 stor squash)
250 g Valsemøllen Øko Stenformalet Hvedemel
2 tsk. bagepulver
1½ tsk. ’varmt’ krydderi – fx kanel eller kardemomme

Vaniljefrosting
2 tsk. vaniljesukker
200 g flormelis
150 g blødt smør
200 g neutral flødeost
1 spsk. citronsaft

I øvrigt til pynt
Pistacie, finthakket

Fremgangsmåde

Squashkage er en rigtig klassiker, der altid hitter. Det tager a. 20 minutter at tilberede kagen og skal bages i ovnen i 40 minutter. Vi anbefaler at bruge Valsemøllen ØKO stenformalet Hvedemel, som bidraget til et godt resultat. Følg opskriften nedenfor. God bagelyst – og velbekomme!

  1. Pisk sukker, vanilje og æg til en lys og luftigt æggesnaps på røremaskine.
  2. Smelt i mellemtiden smør og hvid chokolade.
  3. Riv squashen, og vend den smeltede chokoladeblanding i æggesnapsen.
  4. Vend herefter den revne squash i blandingen.
  5. Sigt herefter de tørre ingredienser i, og vend dejen til den er ensartet.
  6. Fyld dejen i en lille bradepande (ca. 20 x 25 cm cm) beklædt med bagepapir i bunden og bag kagen ved 175°C varmluft i 35-40 minutter.
  7. Lad kagen køle af, inden du befrier den fra formen.

Vaniljefrosting

  1. Pisk vaniljesukker, flormelis og smør til en lys og cremet masse.
  2. Pisk herefter flødeosten i smørblandingen. Pisk kun lige akkurat, til den er ensartet, ellers piskes flødeosten i stykker, og cremen vil blive lind.
  3. Vend citronsaften i.
  4. Smør frostingen på den afkølede kage og pynt til sidst med hakkede pistacienødder.
+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.