Æblecrumble

Æblecrumble må være en af de nemmeste desserter at lave. Og så smager det skønt! Vi har krydret med kanel og kardemomme, og serveret med creme fraiche.

Kommer der uventede gæster, eller har du æbler til overs, er æblecrumble nemt at bage. Opskriften kræver få ingredienser, og så kan hele familien være med til at bage den. Kagen smager skønt både lun og kold, og er du mere til flødeskum, kan du også sagtens servere kagen med det. Kagen er perfekt til familiehygge eller som nem dessert.

Se opskrift
aeblecrumble

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Æblecrumble: 2 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

til 1 kage

125 g Valsemøllen hvedemel

125 g havregryn

1 knivspids salt

50 g sukker

125 g smør i tern

800 g æbler (gerne syrlige madæbler)

3 tsk kanel

1 tsk kardemomme

2 spsk brun farin

Tilbehør:

Creme fraiche

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland hvedemel, havregryn, salt og sukker sammen i en skål.
  2. Tilsæt smør skåret i tern og smuldr dejen sammen med fingrene.
  3. Skræl æblerne og skær dem i små tern.
  4. Vend æbletern i kanel, kardemomme og brun farin.
  5. Kom æbletern i et smurt ildfast fad og fordel dejen ud over æblerne.
  6. Bag kagen i en forvarmet ovn ved  210°C (varmluft 200°C). i ca. 25-30 minutter.

Server din æblecrumble lun med en creme fraiche

Et godt tip: Hvis du vil give din æblecrumble et ekstra twist, kan du blande hakkede nødder i din crumledej. Du kan også blande bær med æbleternene. Det kan give kagen lidt mere syrlighed eller sødme, alt efter hvilke bær du vælger.