Chokoladekage med bromær

En lækker og nem chokoladekage med smørcreme, og friske brombær

Dette er en kageopskrift der er gået i arv. Kagen er Nanna Pretzmanns favorit fra barns ben, og bliver kaldt for “farmors chokoladekage”. Kagen er nem at lave og er et lækkert indslag til fødselsdagen eller til en frisk sensommerdessert.

Se opskrift
chokoladekage med brombær

Køkkentid
25 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8 personer
  • 90 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 strøgen tsk natron
  • 50 g kakao
  • 250 g Valsemøllen hvedemel

Smørecreme

  • 150 g smør
  • 150 g flormelis
  • Tilføj eventuelt 2 spsk. smørost og 200 gram friske bær – gem nogle til pynt

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Rør smør sukker og æggeblommer sammen.
  2. Bland mel og kakao sammen i en skål.
  3. Rør natron ud med lidt af kærnemælken og kom det i blandingen, og herefter afvekslende mel blandingen og resten af kærnemælken.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  5. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter).
  6. Bag kagen i midten af oven ved 170˚C (varmluft = 160 °C) i ca. 40-45 minutter. Stik i kagen med en kødnål, hvis der ikke hænger dej på, er kagen bagt færdig.
  7. Flæk kagen efter bagning, så du får to bunde, og lad dem køle af.
  8. Smørcremen laves ganske let og hurtigt. Pisk smørret blød og tilsæt flormelis. Pisk til blandingen er hvid og ikke længere smager af smør.
  9. Kom smørcremen mellem kagen og eventuelt ovenpå.

Tip: Bland smørcremen med lidt smørost og friske brombær og pynt kagen med brombær og mynte.

Udviklet i samarbejde med Nanna Pretzmann – en kage fuld af barndomsminder

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.