Chokoladekage med bromær

En lækker og nem chokoladekage med smørcreme, og friske brombær

Dette er en kageopskrift der er gået i arv. Kagen er Nanna Pretzmanns favorit fra barns ben, og bliver kaldt for “farmors chokoladekage”. Kagen er nem at lave og er et lækkert indslag til fødselsdagen eller til en frisk sensommerdessert.

Se opskrift
chokoladekage med brombær

Køkkentid
25 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8 personer
  • 90 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 strøgen tsk natron
  • 50 g kakao
  • 250 g Valsemøllen hvedemel

Smørecreme

  • 150 g smør
  • 150 g flormelis
  • Tilføj eventuelt 2 spsk. smørost og 200 gram friske bær – gem nogle til pynt

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Rør smør sukker og æggeblommer sammen.
  2. Bland mel og kakao sammen i en skål.
  3. Rør natron ud med lidt af kærnemælken og kom det i blandingen, og herefter afvekslende mel blandingen og resten af kærnemælken.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  5. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter).
  6. Bag kagen i midten af oven ved 170˚C (varmluft = 160 °C) i ca. 40-45 minutter. Stik i kagen med en kødnål, hvis der ikke hænger dej på, er kagen bagt færdig.
  7. Flæk kagen efter bagning, så du får to bunde, og lad dem køle af.
  8. Smørcremen laves ganske let og hurtigt. Pisk smørret blød og tilsæt flormelis. Pisk til blandingen er hvid og ikke længere smager af smør.
  9. Kom smørcremen mellem kagen og eventuelt ovenpå.

Tip: Bland smørcremen med lidt smørost og friske brombær og pynt kagen med brombær og mynte.

Udviklet i samarbejde med Nanna Pretzmann – en kage fuld af barndomsminder

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.