Sådan gør du
- Rør smør sukker og æggeblommer sammen.
- Bland mel og kakao sammen i en skål.
- Rør natron ud med lidt af kærnemælken og kom det i blandingen, og herefter afvekslende mel blandingen og resten af kærnemælken.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
- Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter).
- Bag kagen i midten af oven ved 170˚C (varmluft = 160 °C) i ca. 40-45 minutter. Stik i kagen med en kødnål, hvis der ikke hænger dej på, er kagen bagt færdig.
- Flæk kagen efter bagning, så du får to bunde, og lad dem køle af.
- Smørcremen laves ganske let og hurtigt. Pisk smørret blød og tilsæt flormelis. Pisk til blandingen er hvid og ikke længere smager af smør.
- Kom smørcremen mellem kagen og eventuelt ovenpå.
Et godt tip: Bland smørcremen med lidt smørost og friske brombær og pynt kagen med brombær og mynte.
Udviklet i samarbejde med Nanna Pretzmann – en kage fuld af barndomsminder