Chokoladekage med bromær

En lækker og nem chokoladekage med brombær og smørcreme, som smager lidt af sensommer.

Denne kageopskrift på chokoladekage med brombær er gået i arv. Kagen er Nanna Pretzmanns favorit fra barndommen, og hun kalder den for “farmors chokoladekage”. Kagen er nem at lave og er et lækkert indslag til fødselsdagen eller til en frisk sensommerdessert. Prøv selv at bage den, og er brombær ikke i sæson, fungerer hindbær eller jordbær også godt!

Se opskrift
chokoladekage med brombær

Køkkentid
25 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokoladekage med bromær: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

8 personer

90 g blødt smør
250 g sukker
2 æg
1 dl kærnemælk
1 strøgen tsk natron
50 g kakao
250 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel

Smørecreme
150 g smør
150 g flormelis
Tilføj eventuelt 2 spsk. smørost og 200 gram friske bær – gem nogle til pynt

Sådan gør du

  1. Rør smør sukker og æggeblommer sammen.
  2. Bland mel og kakao sammen i en skål.
  3. Rør natron ud med lidt af kærnemælken og kom det i blandingen, og herefter afvekslende mel blandingen og resten af kærnemælken.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  5. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter).
  6. Bag kagen i midten af oven ved 170˚C (varmluft = 160 °C) i ca. 40-45 minutter. Stik i kagen med en kødnål, hvis der ikke hænger dej på, er kagen bagt færdig.
  7. Flæk kagen efter bagning, så du får to bunde, og lad dem køle af.
  8. Smørcremen laves ganske let og hurtigt. Pisk smørret blød og tilsæt flormelis. Pisk til blandingen er hvid og ikke længere smager af smør.
  9. Kom smørcremen mellem kagen og eventuelt ovenpå.

Et godt tip: Bland smørcremen med lidt smørost og friske brombær og pynt kagen med brombær og mynte.

chokoladekage med brombær

Udviklet i samarbejde med Nanna Pretzmann – en kage fuld af barndomsminder

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.