Chokoladekage med bromær

En lækker og nem chokoladekage med brombær og smørcreme, som smager lidt af sensommer.

Denne kageopskrift på chokoladekage med brombær er gået i arv. Kagen er Nanna Pretzmanns favorit fra barndommen, og hun kalder den for “farmors chokoladekage”. Kagen er nem at lave og er et lækkert indslag til fødselsdagen eller til en frisk sensommerdessert. Prøv selv at bage den, og er brombær ikke i sæson, fungerer hindbær eller jordbær også godt!

Se opskrift
chokoladekage med brombær

Køkkentid
25 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 8 personer

90 g blødt smør
250 g sukker
2 æg
1 dl kærnemælk
1 strøgen tsk natron
50 g kakao
250 g Valsemøllen hvedemel

Smørecreme
150 g smør
150 g flormelis
Tilføj eventuelt 2 spsk. smørost og 200 gram friske bær – gem nogle til pynt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rør smør sukker og æggeblommer sammen.
  2. Bland mel og kakao sammen i en skål.
  3. Rør natron ud med lidt af kærnemælken og kom det i blandingen, og herefter afvekslende mel blandingen og resten af kærnemælken.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  5. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter).
  6. Bag kagen i midten af oven ved 170˚C (varmluft = 160 °C) i ca. 40-45 minutter. Stik i kagen med en kødnål, hvis der ikke hænger dej på, er kagen bagt færdig.
  7. Flæk kagen efter bagning, så du får to bunde, og lad dem køle af.
  8. Smørcremen laves ganske let og hurtigt. Pisk smørret blød og tilsæt flormelis. Pisk til blandingen er hvid og ikke længere smager af smør.
  9. Kom smørcremen mellem kagen og eventuelt ovenpå.

Et godt tip: Bland smørcremen med lidt smørost og friske brombær og pynt kagen med brombær og mynte.

chokoladekage med brombær

Udviklet i samarbejde med Nanna Pretzmann – en kage fuld af barndomsminder