Chokoladekage med bromær

En lækker og nem chokoladekage med brombær og smørcreme, som smager lidt af sensommer.

Denne kageopskrift på chokoladekage med brombær er gået i arv. Kagen er Nanna Pretzmanns favorit fra barndommen, og hun kalder den for “farmors chokoladekage”. Kagen er nem at lave og er et lækkert indslag til fødselsdagen eller til en frisk sensommerdessert. Prøv selv at bage den, og er brombær ikke i sæson, fungerer hindbær eller jordbær også godt!

Se opskrift
chokoladekage med brombær

Køkkentid
25 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokoladekage med bromær: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

8 personer

90 g blødt smør
250 g sukker
2 æg
1 dl kærnemælk
1 strøgen tsk natron
50 g kakao
250 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel

Smørecreme
150 g smør
150 g flormelis
Tilføj eventuelt 2 spsk. smørost og 200 gram friske bær – gem nogle til pynt

Sådan gør du

  1. Rør smør sukker og æggeblommer sammen.
  2. Bland mel og kakao sammen i en skål.
  3. Rør natron ud med lidt af kærnemælken og kom det i blandingen, og herefter afvekslende mel blandingen og resten af kærnemælken.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  5. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter).
  6. Bag kagen i midten af oven ved 170˚C (varmluft = 160 °C) i ca. 40-45 minutter. Stik i kagen med en kødnål, hvis der ikke hænger dej på, er kagen bagt færdig.
  7. Flæk kagen efter bagning, så du får to bunde, og lad dem køle af.
  8. Smørcremen laves ganske let og hurtigt. Pisk smørret blød og tilsæt flormelis. Pisk til blandingen er hvid og ikke længere smager af smør.
  9. Kom smørcremen mellem kagen og eventuelt ovenpå.

Et godt tip: Bland smørcremen med lidt smørost og friske brombær og pynt kagen med brombær og mynte.

chokoladekage med brombær

Udviklet i samarbejde med Nanna Pretzmann – en kage fuld af barndomsminder

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.