Græskarkage med mørk chokolade og ostecreme

En krydret og saftig græskarkage med ostecreme er perfekt til kaffen en kold og våd efterårsdag.

Årstiden lige nu er perfekt til bagning. De mørke timer, der kommer snigende midt på dagen, højsæson for græskar og den spirende julestemning. Kagen er smurt med en skøn ostecreme, og så har vi fyldt den med søde chokoladestykker. En græskarkage med ostecreme er virkelig nem at bage, og kan sagtens laves dagen før, den skal serveres. Prøv denne lækre, saftige græskarkage. Kagen er perfekt at servere til et halloweenfest, som efterårsferiekage, eller til søndagshyggen.

Se opskrift
græskarkage med ostecreme

Køkkentid
30 min.

Ventetid
50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Græskarkage med mørk chokolade og ostecreme: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

8 personer

Græskarkage:

1 butternut squash (500 g færdig græskarpuré)
lidt vand
260 g mørkt muscovadosukker
150 g smør, blødt
3 æg, str. M/L
300 g Valsemøllen kage hvedemel
2,5 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
2 tsk cake factor
75 g hasselnødder (eller din yndlingsnød)
100 g mørk chokolade, hakket

Ostecreme
210 g smør, blødt
300 g flormelis
340 g neutral flødeost
1,5 tsk vaniljepasta
1 øko citron, skal og saft

I øvrigt
hasselnødder
guldstøv

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Græskarkage

  1. Flæk græskarret, og fjern kerner og tråde.
  2. Skær græskarret i mindre stykker, og kog dem møre med lidt vand i ca. 15 minutter.
  3. Blend dem herefter til en cremet puré.
  4. Pisk sukker og smør lyst og luftigt.
  5. Tilsæt græskarpuré, og pisk det godt sammen.
  6. Pisk æggene i massen et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
  7. Sigt alle de tørre ingredienser i en skål, og vend det hele forsigtigt sammen.
  8. Hak chokolade og hasselnødder, og vend dem i dejen.
  9. Beklæd en kageform (vi bruger en på 20×30 cm) med bagepapir i bunden.
  10. Hæld dejen i formen og bag kagen ved 180 grader i 30-35 minutter.
  11. Lad kagen køle af i formen og pynt med ostecreme, når kagen er afkølet.
  12. Pynt til sidst med hasselnødder vendt i guldstøv.

Ostecreme

  1. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt.
  2. Tilsæt flødeost, vaniljepasta og citronskal og -saft.
  3. Pisk kun lige akkurat, til den er ensartet.
  4. Hæld ostecremen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.
  5. Lav et gitterlåg med cremen.

Sådan laver du et gitterlåg med ostecreme:

  1. Start med at sætte en lang stav i den ene side af kagen.
  2. Sæt små buer på tværs af den stav, du lige har lavet.
  3. Spring hver anden bue over, så der dannes et lille mellemrum mellem hver bue.
  4. Fortsæt med at lave hver anden bue hen over hele den første stav.
  5. Fæstn nu en ny stav over afslutningen af alle de små, tværgående buer.
  6. Sæt igen buer over den lange stav, men modsat de første buer, således at anden række af små buer er ud for de mellemrum, der er på første stav.
  7. Fortsæt til hele kagen er dækket af gitterlåg.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.