Græskarkage med mørk chokolade og ostecreme

En krydret og saftig græskarkage med ostecreme er perfekt til kaffen en kold og våd efterårsdag.

Årstiden lige nu er perfekt til bagning. De mørke timer, der kommer snigende midt på dagen, højsæson for græskar og den spirende julestemning. Kagen er smurt med en skøn ostecreme, og så har vi fyldt den med søde chokoladestykker. En græskarkage med ostecreme er virkelig nem at bage, og kan sagtens laves dagen før, den skal serveres. Prøv denne lækre, saftige græskarkage. Kagen er perfekt at servere til et halloweenfest, som efterårsferiekage, eller til søndagshyggen.

Se opskrift
græskarkage med ostecreme

Køkkentid
30 min.

Ventetid
50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8 personer

Græskarkage:

1 butternut squash (500 g færdig græskarpuré)
lidt vand
260 g mørkt muscovadosukker
150 g smør, blødt
3 æg, str. M/L
300 g Valsemøllen kage hvedemel
2,5 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
2 tsk cake factor
75 g hasselnødder (eller din yndlingsnød)
100 g mørk chokolade, hakket

Ostecreme
210 g smør, blødt
300 g flormelis
340 g neutral flødeost
1,5 tsk vaniljepasta
1 øko citron, skal og saft

I øvrigt
hasselnødder
guldstøv

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Græskarkage

  1. Flæk græskarret, og fjern kerner og tråde.
  2. Skær græskarret i mindre stykker, og kog dem møre med lidt vand i ca. 15 minutter.
  3. Blend dem herefter til en cremet puré.
  4. Pisk sukker og smør lyst og luftigt.
  5. Tilsæt græskarpuré, og pisk det godt sammen.
  6. Pisk æggene i massen et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
  7. Rør forsigtigt mælk i massen.
  8. Sigt alle de tørre ingredienser i en skål, og vend det hele forsigtigt sammen.
  9. Hak chokolade og hasselnødder, og vend dem i dejen.
  10. Beklæd en kageform (vi bruger en på 20×10 cm) med bagepapir i bunden.
  11. Hæld dejen i formen og bag kagen ved 180 grader i 30-35 minutter.
  12. Lad kagen køle af i formen og pynt med ostecreme, når kagen er afkølet.
  13. Pynt til sidst med hasselnødder vendt i guldstøv.

Ostecreme

  1. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt.
  2. Tilsæt flødeost, vaniljepasta og citronskal og -saft.
  3. Pisk kun lige akkurat, til den er ensartet.
  4. Hæld ostecremen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.
  5. Lav et gitterlåg med cremen.

Sådan laver du et gitterlåg med ostecreme:

  1. Start med at sætte en lang stav i den ene side af kagen.
  2. Sæt små buer på tværs af den stav, du lige har lavet.
  3. Spring hver anden bue over, så der dannes et lille mellemrum mellem hver bue.
  4. Fortsæt med at lave hver anden bue hen over hele den første stav.
  5. Fæstn nu en ny stav over afslutningen af alle de små, tværgående buer.
  6. Sæt igen buer over den lange stav, men modsat de første buer, således at anden række af små buer er ud for de mellemrum, der er på første stav.
  7. Fortsæt til hele kagen er dækket af gitterlåg.