Græskarkage med mørk chokolade og ostecreme

En krydret og saftig græskarkage er perfekt til kaffen en kold og våd efterårsdag.

Årstiden lige nu er perfekt til bagning. De mørke timer, der kommer snigende midt på dagen, højsæson for græskar og den spirende julestemning. Græskarkagen er virkelig nem at bage og kan sagtens laves dagen før den skal serveres. Prøv denne lækre saftig græskarkage.

Det er helt sikkert en perfekt græskarkage at servere til et halloween fest, en efterårsferie kage, eller til søndagshyggen.

Se opskrift
Opskrift på græskarkage med chokolade og ostecreme

Køkkentid
30 min.

Ventetid
50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8 personer

Græskarkage:

1 butternut squash (500 g færdig græskarpuré)
lidt vand
260 g mørkt muscovadosukker
150 g smør, blødt
3 æg, str. M/L
300 g Valsemøllen kage hvedemel
2,5 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
2 tsk cake factor
75 g hasselnødder (eller din yndlingsnød)
100 g mørk chokolade, hakket

Ostecreme
210 g smør, blødt
300 g flormelis
340 g neutral flødeost
1,5 tsk vaniljepasta
1 øko citron, skal og saft

I øvrigt
hasselnødder
guldstøv

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Græskarkage

  1. Flæk græskarret, og fjern kerner og tråde.
  2. Skær græskarret i mindre stykker, og kog dem møre med lidt vand i ca. 15 minutter.
  3. Blend dem herefter til en cremet puré.
  4. Pisk sukker og smør lyst og luftigt.
  5. Tilsæt græskarpuré, og pisk det godt sammen.
  6. Pisk æggene i massen et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
  7. Rør forsigtigt mælk i massen.
  8. Sigt alle de tørre ingredienser i en skål, og vend det hele forsigtigt sammen.
  9. Hak chokolade og hasselnødder, og vend dem i dejen.
  10. Beklæd en kageform (vi bruger en på 20×10 cm) med bagepapir i bunden.
  11. Hæld dejen i formen og bag kagen ved 180 grader i 30-35 minutter.
  12. Lad kagen køle af i formen og pynt med ostecreme, når kagen er afkølet.
  13. Pynt til sidst med hasselnødder vendt i guldstøv.

Ostecreme

  1. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt.
  2. Tilsæt flødeost, vaniljepasta og citronskal og -saft.
  3. Pisk kun lige akkurat, til den er ensartet.
  4. Hæld ostecremen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.
  5. Lav et gitterlåg med cremen.

Sådan laver du et gitterlåg med ostecreme:

  1. Start med at sætte en lang stav i den ene side af kagen.
  2. Sæt små buer på tværs af den stav, du lige har lavet.
  3. Spring hver anden bue over, så der dannes et lille mellemrum mellem hver bue.
  4. Fortsæt med at lave hver anden bue hen over hele den første stav.
  5. Fæstn nu en ny stav over afslutningen af alle de små, tværgående buer.
  6. Sæt igen buer over den lange stav, men modsat de første buer, således at anden række af små buer er ud for de mellemrum, der er på første stav.
  7. Fortsæt til hele kagen er dækket af gitterlåg.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.