Chokolademuffins med chokoladestykker

Chokolademuffins med chokoladestykker er altid et hit hos børn og voksne. Prøv denne opskrift og pynt dem fint med glasur og krymmel.

Skal du bage kage til mange eller til picnicturen, går du aldrig galt i byen med chokolademuffins med chokoladestykker. De lækre og saftige chokolademuffins er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel. De er sprøde uden på og saftige og lækre i krummen – og fyldt med chokoladestykker. Kagerne vil helt sikker være et hit blandt store og små. Pynt dem fint med glasur og krymmel, eller måske med endnu mere chokolade.

Se opskrift
chokolademuffins med chokoladestykker

Køkkentid
30 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokolademuffins med chokoladestykker: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

15 store muffins

3 æg
400 g sukker
100 g mørk chokolade
200 g smør
300 g Valsemøllen Kage Hvedemel
100 g kakao
2 tsk. bagepulver
3 dl mælk
1 tsk. salt
240 g grofthakket chokolade

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
  2. Smelt 100 g mørk chokolade og smør i en skål over vandbad, og rør det i blandingen.
  3. Bland mel, kakao og bagepulver sammen, og rør det i.
  4. Rør mælk og salt i, og vend til sidst den grovhakkede chokolade i blandingen.
  5. Fordel dejen i 15 store muffinforme.
  6. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft: 175°C) i 20 minutter.
  7. Pynt dine chokolademuffins med glasur og krymmel.

Et godt tip: Du kan også blande hvide chokoladestykker og tørrede tranebær i dejen for at give dine muffins ekstra tvist, eller brug en blanding af mørk og lys chokolade. Bager du med børnene, kan I også pynte dem med krymmel eller chokoladeknapper, så de bliver flotte og farverige.

Valsemøllen Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Valsemøllen Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt. Har du ikke Valsemøllen Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel.