Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen.
- Tilsæt hvedemel, bagepulver og smør og pisk til dejen er ensartet.
- Kom herefter halvdelen af brombærerne i dejen og rør dem ud.
- Fordel dejen i muffinsforme, og placer et halvt brombær i toppen af hver kage.
- Bag dine brombærmuffins i en forvarmet ovn ved 185°C (varmluft 175°C) ca. 20-25 minutter ved – tjek med en kødnål el. lign., om kagerne er gennembagt.
Et godt tip: Du kan også pynte dine muffins med en lækker frosting. Bland 150 g blødt smør med 200 g flormelis og 2 tsk vaniljesukker, og bland derefter 200 g neutral flødeost i blandingen. Vend til sidst 1 tsk citronsaft i. Så er der lækker og cremet frosting til dine muffins. Mangler du mere inspiration til bagning med brombær, kan du også bage en lækker brombærlagkage eller måske nogle sprøde brombærsnitter. Ellers kan de også bruges i en skøn salat eller som topping på en bagt grød med nødder. Mulighederne er mange.