Brombærmuffins

Skønne brombærmuffins bagt med Valsemøllen Dansk Hvedemel. Hvis du ikke har brombær, kan du sagtens bruge andre former for bær eller frugt.

Når sensommerens skønne brombær kommer frem, kan de bruges til andet end marmelade. Disse brombærmuffins er skønne kager, der passer til enhver lejlighed. Bag dem, når der skal bages kage til mange, eller nyd dem til eftermiddagskaffen. Muffins tager ingen tid at bage, så der er lidt sødt til ganen på ingen tid. Du kan bage en stor portion, og fryse resten ned. Så er der altid lækkert hjemmebag, når der kommer uventede gæster.

Mangler du mere inspiration til bagning med brombær, kan du også bage en lækker brombærlagkage eller måske nogle sprøde brombærsnitter. Ellers kan de også bruges i en skøn salat eller som topping på en bagt grød med nødder. Mulighederne er mange.

Se opskrift
Brombærmuffins

Køkkentid
20 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brombærmuffins: 4 ud af 5 baseret på 77 anmeldelser

Opskrift

ca. 12 muffins

3 æg
150 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
175 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
125 g friske brombær (eller frosne optøet)
125 g blødt smør

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen.
  2. Tilsæt hvedemel, bagepulver og  smør og pisk til dejen er ensartet.
  3. Kom herefter halvdelen af brombærerne i dejen og rør dem ud.
  4. Fordel dejen i muffinsforme, og placer et halvt brombær i toppen af hver kage.
  5. Bag dine brombærmuffins i en forvarmet ovn ved  185°C (varmluft 175°C) ca. 20-25 minutter ved – tjek med en kødnål el. lign., om kagerne er gennembagt.

Et godt tip: Du kan også pynte dine muffins med en lækker frosting. Bland 150 g blødt smør med 200 g flormelis og 2 tsk vaniljesukker, og bland derefter 200 g neutral flødeost i blandingen. Vend til sidst 1 tsk citronsaft i. Så er der lækker og cremet frosting til dine muffins.