Brombærlagkage

Brombærlagkage - der smager lige så godt, som den ser ud! Ditte Julie har været i haven og plukket sine brombær og gået all in i denne lagkage med brombærcreme og brombærmousse. Mums!

Denne brombærlagkage med brombærcreme, brombærmousse og bunde bagt med mælkechokolade er en overdådig kage man ikke kan tage øjnene fra. Bundene er bagt med Finax Kage Hvedemel og kombinationen af de søde og syrlige bær og mælkechokoladen giver en vidunderlig lagkage. Perfekt til fødselsdage eller en festlig anledning!

Se opskrift

Køkkentid
2 t.

Ventetid
3-12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8-10 personer

Chokoladebund
100 g mælkechokolade
100 g smør
100 g lyst rørsukker
3 store æg
50 g Finax Kage Hvedemel

Brombærcreme
2 blade husblas
200 g brombær
70 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
1 tsk. majsstivelse (maizena)
1 spsk. vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M
20 g koldt smør, i små tern

Brombærmousse
2 blade husblas
150 g brombær
2 spsk lyst rørsukker
1 økologisk citron, saft og skal
2 dl piskefløde

Chokoladebånd
100 g hvid chokolade
1-2 tsk. blåbær eller solbærstøv

Pynt
Friske brombær og blåbær
Rød skovsyrer
Marengstoppe

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Chokoladebunde 

  1. Smelt chokolade og smør i en tykbundet gryde.
  2. Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps.
  3. Vend forsigtig chokolademassen i æggesnapsen og herefter sigtes melet og vendes i.
  4. Del deje i to portioner og hæld det op i to springform eller kagering beklædt med bagepapir på bunden 20 cm i diameter. Ellers bages de over to omgange.
  5. Bag bundene ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 20 minutter.
  6. Lad bunden køle en smule.

Brombærcreme

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Kog brombær, sukker og citronsaft op, til sukkeret er opløst.
  3. Tag det af varmen, og mos det groft med en gaffel.
  4. Opløs majsstivelsen i vand, og rør det sammen med æggeblommer og æg.
  5. Kom gryden tilbage over blusset, og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i bærmosen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og bliver tyk.
  6. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og svaler i 5 minutter.
  7. Rør små tern af koldt smør i cremen.
  8. Tilsæt til slut den udblødte og afdryppede husblas direkte til cremen og rør det sammen. Lad cremen svale.

Samling

  1. Placer en bund på et kagefad og kom kageplast og en kagering eller ringen fra springformen omkring kagen.
  2. Smør brombærcremen udover bunden og stil kagen på køl, imens du forbereder moussen.

Brombærmousse 

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Kog brombær, sukker, fintrevet citronskal og saft op i en lille gryde i ca. 10 minutter. Tag det derefter af varmen.
  3. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme brombærsaft og lad det svale, til det er lunt.
  4. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum.
  5. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med brombærsaften (gerne over 3 omgange).
  6. Hæld halvdelen af moussen udover brombærcremen. Placer den anden kagebund og hæld resten af moussen op i formen.
  7. Giv kagen nogle lette bank mod en bordplade og glat overfladen ud.
  8. Stil kagen på køl i mindst 3-4 timer eller gerne natten over.

Chokoladebånd 

  1. Klip et stykke kageplast så det passer til kagens højde om omkreds.
  2. Temperer den hvide chokolade – se evt. Ditte Julies video. Rør blåbær- eller solbærstøv i og smør det ud på kageplasten.
  3. Befri kagen fra formen og kageplast.
  4. Kom herefter chokoladebåndet omkring kagen og stil den på køl kort, til chokoladen har sat sig.

Pynt

  1. Dekorer kagen som på billedet eller som du ønsker.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

Et par tips fra Ditte Julie. Kagen kan sagtens fryses, og hvis du bruger en form på 24-26 cm skal du gange mængden med ½.