Æblemuffins

Æblemuffins er indbegrebet af efterår. Efterår og æbler hænger unægteligt godt sammen, derfor passer denne lækre opskrift fra Maria Vestergaard perfekt til en hyggestund med familie eller venner.

Disse skønne æblemuffins er lavet med søde, danske efterårsæbler, og de passer perfekt til en eftermiddagsstund i hyggens favør. Æble og kanel hænger uløseligt sammen, og hasselnødderne på toppen, giver et sprødt modspil til den saftige muffin. Forkæl familien med efterårskager eller tag dem med ud i det fri.

Se opskrift
æblemuffins

Køkkentid
20 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 10 stk.

2 æg
120 g sukker
120 g smør
2 store æbler
5 cm frisk ingefær (stødt kan også bruges)
150 g Valsemøllen Dansk hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. vanilje
1/2 tsk kardemomme

Pynt:
En lille håndfuld hasselnødder
1 stort æble

Brugt i opskriften

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker luftig.
  2. Smelt smør og tilsæt det til æggemassen.
  3. Riv æbler og ingefær og tilsæt det til æggemassen.
  4. Bland de tørre ingredienser sammen og vend det i æggemassen.
  5. Fordel dejen i muffinsforme.
  6. Pynt med æbler skåret i skiver og groft hakkede hasselnødder.
  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C  (185°C varmluft)  i ca. 25 minutter eller til kagerne er gennembagte.
  8. Lad dem afkøle helt inden de serveres.