Æblemuffins

Æblemuffins er indbegrebet af efterår. Efterår og æbler hænger unægteligt godt sammen, derfor passer denne lækre opskrift fra Maria Vestergaard perfekt til en hyggestund med familie eller venner.

Se opskrift
æblemuffins

Køkkentid
20 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til ca. 10 stk.

2 æg
120 g sukker
120 g smør
2 store æbler
5 cm frisk ingefær (stødt kan også bruges)
150 g Valsemøllen Dansk hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. vanilje
1/2 tsk kardemomme

Pynt:
En lille håndfuld hasselnødder
1 stort æble

Brugt i opskriften

Opskrift på Æblemuffins

Disse skønne æblemuffins er lavet med søde, danske efterårsæbler, og de passer perfekt til en eftermiddagsstund i hyggens favør. Æble og kanel hænger uløseligt sammen, og hasselnødderne på toppen, giver et sprødt modspil til den saftige muffin. Forkæl familien med efterårskager eller tag dem med ud i det fri.

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker luftig.
  2. Smelt smør og tilsæt det til æggemassen.
  3. Riv æbler og ingefær og tilsæt det til æggemassen.
  4. Bland de tørre ingredienser sammen og vend det i æggemassen.
  5. Fordel dejen i muffinsforme.
  6. Pynt med æbler skåret i skiver og groft hakkede hasselnødder.
  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C  (185°C varmluft)  i ca. 25 minutter eller til kagerne er gennembagte.
  8. Lad dem afkøle helt inden de serveres.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.