Romkugler

Er der noget bedre end rigtig gode romkugler til kaffen? Nej vel? Derfor får du her opskriften på nogle af de allerbedste af slagsen.

Romkugler er en god undskyldning for at undgå madspild og få brug kageresterne fra f.eks fødselsdagen. Brug de kagerester du har liggende, og hvis der mangler lidt, kan du også sagtens bruge kage fra supermarkedet. De er nemme at lave, så lad børnene hjælpe il med at trille dem i det krymmel, som I synes er festligt. Det vil med garanti skabe glæde i familien eller på arbejdet med hjemmelavede romkugler. Skal det være endnu nemmere? Så prøv vores Romkugle Kageblanding.

 

Se opskrift
romkugler

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10 stk

400g. kagerester
100g. mørk chokolade
2 spsk boysenbærmarmelade (eller anden marmelade)
2 spsk kakaopulver
1 tsk vaniljesukker
1/2 dl kakaomælk
2 spsk rom eller 2 tsk romessens

Pynt:
Valsemøllen Økologiske Hampefrø
Frysetørrede hindbær
Tivolikrymmel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Kom kagerester, marmelade, vaniljesukker, kakao og kakaomælk i en foodprocessor.
  2. Blend indtil det danner en sammenhængende masse.
  3. Kom dejen over i en skål.
  4. Hak chokoladen og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
  5. Hæld den smeltede chokolade ned i skålen til dejen og rør rundt.
  6. Stil dejen på køl i 10 minutter.
  7. Forbered imens en dyb skål med krymmel til kuglerne.
  8. Brug en ske til at forme en kugle af den kølige dej.
  9. Rul den mellem hænderne, indtil det danner en kugle.
  10. Rul kuglen i krymmel og placer den på en tallerken.
  11. Forsæt indtil der ikke er mere dej.
  12. Opbevar romkuglerne på køl i 3 dage.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.