Romkugler

Er der noget bedre end rigtig gode romkugler til kaffen? Nej vel? Derfor får du her opskriften på nogle af de allerbedste af slagsen.

Romkugler er en god undskyldning for at undgå madspild og få brug kageresterne fra f.eks fødselsdagen. Brug de kagerester du har liggende, og hvis der mangler lidt, kan du også sagtens bruge kage fra supermarkedet. De er nemme at lave, så lad børnene hjælpe il med at trille dem i det krymmel, som I synes er festligt. Det vil med garanti skabe glæde i familien eller på arbejdet med hjemmelavede romkugler. Skal det være endnu nemmere? Så prøv vores Romkugle Kageblanding.

 

Se opskrift
romkugler

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Romkugler: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

10 stk

400g. kagerester
100g. mørk chokolade
2 spsk boysenbærmarmelade (eller anden marmelade)
2 spsk kakaopulver
1 tsk vaniljesukker
1/2 dl kakaomælk
2 spsk rom eller 2 tsk romessens

Pynt:
Valsemøllen Økologiske Hampefrø
Frysetørrede hindbær
Tivolikrymmel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Kom kagerester, marmelade, vaniljesukker, kakao og kakaomælk i en foodprocessor.
  2. Blend indtil det danner en sammenhængende masse.
  3. Kom dejen over i en skål.
  4. Hak chokoladen og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
  5. Hæld den smeltede chokolade ned i skålen til dejen og rør rundt.
  6. Stil dejen på køl i 10 minutter.
  7. Forbered imens en dyb skål med krymmel til kuglerne.
  8. Brug en ske til at forme en kugle af den kølige dej.
  9. Rul den mellem hænderne, indtil det danner en kugle.
  10. Rul kuglen i krymmel og placer den på en tallerken.
  11. Forsæt indtil der ikke er mere dej.
  12. Opbevar romkuglerne på køl i 3 dage.
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.