Julecheesecake med risalamandemousse og vaniljekransebund

Bag en flot og lækker julecheesecake med risalamandemousse og vaniljekransebund. Perfekt til desserten.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med Frederik Haun, som har skabt en julekage med smag af risalamande, som de fleste får serveret juleaften. Kagen er toppet med en gele af kirsebær, som minder om kirsebærsovsen, vi kommer oven på risalamanden.

Vaniljekransebunden er lavet med Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel, som har et lavere indhold af gluten end almindeligt hvedemel, og derfor giver vaniljekransebunden ekstra sprødhed og et rette knæk, som du kender fra julesmåkagerne.

Se flere juleopskrifter her.

Se opskrift
Julecheesecake med risalamandemousse og vaniljekransebund

Køkkentid
2 t

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

Til 10 personer

Vaniljekransebund

90 g smør
60 g rørsukker
2 æggeblommer
1/2 vaniljestang (gerne tahiti)
125 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel

Risalamandemousse

300 g risengrød kogt m. vanilje
125 g flødeost
100 g flormelis
3 dl piskefløde
60 g smuttede og finthakkede mandler
3 blade husblas
25 g fløde

Kirsebær gelé

1/2 l kirsebærsauce
1 citron
4 blade husblas

Tuile-kiks

50 g flormelis
40 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
40 ml fløde
40 ml æggehvide
Smør til formen
1 knivspids salt
Guldstøv

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Vaniljekransebund

 

  1. Tænd ovnen på 190ºC, varmluft.
  2. Pisk sukker og smør godt sammen.
  3. Pisk æggeblommerne i, og tilsæt til sidst mel og korn fra vaniljestangen.
  4. Fordel dejen i en 18 cm kagering med bagepapir i bunden.
  5. Bag bunden i kageringen i 10-12 minutter, til den er gylden.
  6. Lad bunden køle helt af på en rist.

Risalamandemousse

 

  1. Udblød husblas i koldt vand i 15 minutter.
  2. Rør kold risengrød, flormelis, finthakkede mandler og flødeost godt sammen. Stil til side.
  3. Pisk 3 dl fløde til en let flødeskum, den skal ikke være helt fast. Stil til side.
  4. Kog 25 g fløde op, fjern fra blusset og smelt husblassen heri.
  5. Vend den piskede flødeskum sammen med ostecremen, men gem 2 spsk. flødeskum til at røre rundt i den varme fløde med husblas, så den køler lidt ned, inden den kommer i ostecremen.
  6. Vend derefter forsigtigt husblasmassen rundt i ostecremen.
  7. Beklæd en 18 cm kagering med kageplast og placer den færdigbagte og afkølede vaniljekransebund heri.
  8. Hæld moussen ovenpå bunden, og sæt kagen på frys i 1 time.

Kirsebærgelé

 

  1. Udblød husblas i koldt vand i 15 minutter.
  2. Si kirsebærrene fra saucen, så du kun har saucen tilbage.
  3. Kog kirsebærsaucen op til kogepunktet, og tilsæt saften fra 1 citron.
  4. Vrid husblassen fri fra vand, og rør den ud i den varme masse.
  5. Lad saften køle af i 10-15 minutter i køleskabet.
  6. Hæld forsigtigt den lunkne kirsebærgelé over den frosne kage, og sæt den tilbage på frys i 30 minutter.

Tuile-kiks

 

  1. Pisk alle ingredienser godt sammen til en ensartet dej.
  2. Smelt lidt smør og pensl din form godt, så kiksen ikke hænger fast. Alternativt kan du smøre tynde lag ud på bagepapir af kiksedejen i den form du ønsker.
  3. Fordel et lag dej i formen eller smør tyndt ud i fine former på et stykke bagepapir, og bag i ovnen ved 180ºC, varmluft i 5 minutter indtil de er let gyldne.
  4. Pensl med guldstøv.
  5. Fjern straks kiksen fra formen med en pincet, inden de bliver sprøde og sætter sig fast.
  6. Tag kagen op af fryseren og pynt kagen med kiks, som du ønsker det.

Et godt tip: Vil du hellere bare en række små tærter end én stor? Så prøv opskriften på små juletærter med kirsebærmazarin.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.