Drømmekageroulade – Bageblanding

En saftig drømmekageroulade er en sjov og lækker kombination af to skønne kager. Denne opskrift er bagt med Valsemøllens Drømmekage Bageblanding, der gør det endnu nemmere at bage lækker kage.

Hvis du elsker drømmekage, vil du også elske den lækre drømmekageroulade. Den er svampet, saftig og lækker, ligesom den skal være. Kagen vil bringe et smil på læben, og er perfekt til de hyggelige stunder. Om det er til eftermiddagskaffen eller når du vil forkæle dem du holder af, er den helt perfekt! Pynt den som du har lyst, eller server den som den er.

Se opskrift
drømmekageroulade

Køkkentid
20 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 roulade

Bund
1 ps. Valsemøllen melblanding
3 spsk. vand
1 dl vegetabilsk olie
2 æg
1 bageform 28×18 cm / springform 18-20 cm i diameter

Fyld
50 g smør
1 ps. Valsemøllen topping
4 spsk. koldt vand

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Hæld posens indhold i en skål, og tilsæt vand, olie og æg.
  2. Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 3-4 minutter til den er glat og og blank.
  3. Smør dejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade, så den er fordelt jævnt.
  4. Bag kagen ved 160°C varmluft i ca. 20 minutter til den er gylden.
  5. Gør topping klar mens bunden er i ovnen.
  6. Smelt smør i en kasserolle, tilsæt posen med topping og vand. Giv massen et opkog.
  7. Tag bunden ud af ovnen og hæld massen over.
  8. Stil kagen tilbage i ovnen, og bag færdig i ca. 5 minutter.
  9. Rul din drømmekageroulade sammen, så snart du tager den ud af ovnen, og lad den køle af.

Et godt tip: Denne opskrift på drømmekageroulade er den nemme måde at bage roulade på. Det er nemlig lidt af en kunst at bage og rulle en roulade, da man skal sikre, at bunden ikke revner. Men roulade er en lækker kage. Derfor har vi også samlet en masse gode opskrifter på bl.a. en hindbærroulade med citron og lakridscreme, en roulade med blommer og en skøn juleroulade med abrikos og chokolade. Det er bare at gå på opdagelse i vores bageunivers, hvor der både er hjemmebag på den nemme måde og mere avancerede kager.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.